2023-05-08
讀書嘅時候好鍾意嚟兆萬食嘢,後來返工就少咗過嚟🤣今次同朋友約放題就咁啱簡咗呢間餐廳,入面除咗日式料理外,仲有泰式西式,價錢加埋一都係人均$312,真係一次過滿足多個願望🤣CP值好高———————————————🌟日式和牛壽喜燒鍋佢入座就送兩個鍋比你簡,我哋就選擇咗壽喜燒。和牛嘅品質不過不失,不過就特別在大家可以放題價錢就體驗到真正嘅壽喜燒操作。.🌟刺身拼盤刺身種類都算多,個人認為最好食係帶子、螺肉同白刀貝,感覺都好新鮮好鮮甜。擺盤上面餐廳都好有心思,用嘅碗碟非常精緻再配上乾冰特效,最適合大家放題打卡😍.🌟燒物及炸物類燒肉串食落幾惹味,羊架超大件,建議放題真係一人一件差唔多,炸雞軟骨炸得都好香脆。另外想推介比大家燒菠蘿,老實講佢菠蘿本身唔算甜,但佢出面另外加咗糖漿去燒,變成一塊甜嘅脆皮,咬落去連埋菠蘿嘅微酸真係好好食。.🌟甜品必點必點必點心太軟!心太軟唔記得影返相,但佢係四四方方一小件,基本上係有翻熱,熱熱地咁食入面嘅朱古力軟心都慢慢溶化,好食到我係極飽嘅情況下都忍唔住叫多一轉😂另外仲附贈咗兩個雪糕,我地分別簡左一個Movenpick同一個Dryer D collection雪糕😍.🔸整
———————————————
🌟日式和牛壽喜燒鍋
🌟刺身拼盤
🌟燒物及炸物類
🌟甜品
🔸整體評價🔸
材料唔係話用好高質嘅材料,但好多款式同埋味道都唔錯,有好多西式泰式我都叫唔曬,無辦法逐一介紹比大家。服務方面個人認真幾乎係去過最好嘅一間,出餐好快,員工都好熱情,推薦大家旺角放題真係不妨考慮呢間餐廳❤️