2023-08-06
📍#牛站(駅)麻辣火鍋放題 (旺角)旺角彌敦道593-601號創興廣場2樓▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️牛站麻辣火鍋主打食台式邊爐😋 餐廳主要用QR code落單,另外亦都有自助吧,例如:飲品區、甜品區、熟食區、火鍋配料區、醬料區等等....湯底方面,我哋揀咗胡椒豬肚湯同沙嗲湯,胡椒豬肚裏面有唔少配料,如:鹹酸菜、豬肚等,胡椒味香香辣辣,非常惹味。沙嗲湯都好濃味,落蔬菜、豆卜嗰啲好吸味😍牛肉方面係任食嘅,我哋揀咗美國極黑和牛,牛肉油脂唔算多,但牛味濃,入口亦唔韌。而豚肉同雞肉亦可供選擇👍🏻 不過個人比較鍾意食牛肉多啲,所以都係主要order牛肉為主😋火鍋配料區乾淨衛生,分類清晰,店員不時會refill新嘅食物,而選擇種類都非常豐富,例如:鴨血、牛丸、餃子、生雞蛋、午餐肉等等,而蔬菜就有羽衣甘藍、油麥菜、娃娃菜等等。而甜品方面就有糕點、Häagen-Dazs雪糕、脆皮雪條、榴槤雪條、雲呢拿泡芙、脆皮泡芙、藍莓乳酪、3.6牛奶布甸等等,個人都係比較鍾意食Häagen-Dazs雪糕☺️ 任食真係好開心😝▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
旺角彌敦道593-601號創興廣場2樓
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️