一年前同男朋友食過尖沙咀寶勒巷分店既【韓珍】🔥我地一直念念不忘❤️之後食過幾間韓燒都覺得唔及韓珍好食🥲早幾日終於回訪韓珍!今次食既係帝國中心分店,睇下質素係咪都咁好😋呢間分店比較近尖東站,入到帝國中心上條扶手電梯就到,好易搵!餐廳座位夠闊落,坐得舒服😌好岩約埋朋友黎一邊食一邊傾計💬另外,呢度大部分店員都係韓國人,以前去韓國旅行既感覺返晒黎🇰🇷🥰😆其中一個喜歡韓珍既地方係,一入座店員就立即送上好多碟前菜,店員仲送埋蛋薄餅俾我地😚未落單已經覺得好豐富,開心🥳❥ 牛舌 $160份量比想像中多😍牛舌有一定厚度,口感嫩滑,食落有嚼勁,仲有令人滿足既牛脂味🐮好有驚喜!❥ 蜂窩五花腩 $150五花腩好厚身,肥瘦相間‼️油脂味好香,可以燒到兩條邊有少少焦脆😋食落夠肉味😚可以用附送既生菜包住五花腩,加埋醬汁一齊食,大大減輕油膩感又好食🥬❥ 醬油蟹+紫菜牛油飯 $250上次食過韓珍既醬油蟹都覺得好好食~今次黎一定要encore👏🥰醬油蟹新鮮啖啖肉,仲有唔少蟹膏,醬油味道濃味得黎唔會太咸!最鍾意一啖蟹肉,一啖紫菜牛油飯咁撈黎食,好滋味😋🦀❥ 長韓式雞蛋卷 $158足足有50cm長!!一上枱我地都驚訝左🤭好長呀🤣
一年前同男朋友食過尖沙咀寶勒巷分店既【韓珍】🔥
我地一直念念不忘❤️
之後食過幾間韓燒都覺得唔及韓珍好食🥲

餐廳座位夠闊落,坐得舒服😌好岩約埋朋友黎一邊食一邊傾計💬

❥ 牛舌 $160

❥ 蜂窩五花腩 $150
五花腩好厚身,肥瘦相間‼️
油脂味好香,可以燒到兩條邊有少少焦脆😋食落夠肉味😚

❥ 醬油蟹+紫菜牛油飯 $250
醬油蟹新鮮啖啖肉,仲有唔少蟹膏,醬油味道濃味得黎唔會太咸!
最鍾意一啖蟹肉,一啖紫菜牛油飯咁撈黎食,好滋味😋🦀

❥ 長韓式雞蛋卷 $158
足足有50cm長!!一上枱我地都驚訝左🤭好長呀🤣🤣
非常邪惡既蛋卷!面頭加左好多沙律醬同蕃茄醬,雞蛋裡面就包住生菜、泡菜、蟹子,食落酸酸甜甜,味道好夾,口感仲好豐富添😜
建議3-4人Share🙌🏼因為真係好大份🤣
2022-11-28