2022-11-19
好懷念去韓國旅行,天寒地凍嘅時候路邊都會有膠帳幕嘅檔仔嘆魚糕串🥹 可以飲酒食宵夜!宜家大角咀都有間好啱feel嘅韓式新沙洞大排檔😍 香港都可以享受到地道韓國美食😋 餐廳提供紫菜飯卷、炸雞、牛骨鍋、醬油蟹、刨冰等等,而且好多打卡位📸✦ 新沙洞招牌醬油拼盤 配 紫菜拌飯|$𝟐𝟖𝟖我最愛嘅醬油蟹同醬油蝦,拼盤有一隻蟹同四隻蝦,份量2個人食過下口癮啱啱好,而且價錢唔算太貴👍🏻✦ 熔岩芝士年糕辣雞鍋|$𝟐𝟖𝟖超邪惡系列,香濃芝士味🧀 入面配有年糕同雞件,雞件食落都幾滑,而且辣到適中,唔係特別食得辣嘅朋友都可以食到😇✦ 草莓刨冰|$𝟕𝟖食完辣雞鍋食返個刨冰真係好舒服😙 鍾愛佢唔會太甜🍓✦ 肉桂鮮奶咖啡蜂巢特飲(𝟐人份)|$𝟖𝟖陣陣肉桂味,杯入邊會加入蜂巢,倒鮮奶咖啡落去嘅時候作攪拌,等蜂糖慢慢溶會越飲越好飲😊 幾特別!💬 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥:風味氣氛十足,啱啱開業無耐已經好熱鬧,如果想打卡就記得預早嚟或者預約喇!😉 中意佢個環境夠復古地道,食物新鮮份量啱啱好👍🏻 2個人share幾野咩都試下剛剛好🥰———
✦ 新沙洞招牌醬油拼盤 配 紫菜拌飯|$𝟐𝟖𝟖
✦ 熔岩芝士年糕辣雞鍋|$𝟐𝟖𝟖