2023-06-19
機緣巧合⏱有機會嘗試人生第一次嘅品酒🍷workshop啦咁其實品酒🍷嘅精髓原來唔止係酒🍷仲有要襯咩野食🥩都好講究作為一個0識嘅新手梗係食住聽👂🏼聽住食😋再食住飲靚酒🍷啦 呢一間西餐廳本身有兩層,空間夠曬又方便包場,喺旺角鬧市中間唔會好難搵而野食方面都真係唔差🍷Caprese Salad個mozzarella cheese波波個奶香本身都重,飲完相應嘅酒再食個尾韻會再拉長左,好得意😂本身個菜都新鮮,個陳醋都係甜甜酸酸開胃,份量啱啱好開胃舒服 🍷牛扒佢呢個牛扒個肉質幾嫩,熟度亦都啱要求,但係我擺耐左先入口所以個肉汁唔係好明顯🤓反而下面個薯蓉真係好silky好順滑,值得一讚 🍷檸檬撻佢係一個好酸好酸嘅檸檬撻😂唔知係咪咁先叫正宗不過醒酒一流😂🍋嗰日其實最後都係試酒品酒為主,純粹係途中發現個餐廳食物嘅水準真係唔錯,所以順便推薦大家去試試👍🏼肥仔指數:🐒🐒🐒🐒/5🐒滿分 #foodiehk #food #黃店 #肥仔覓食 #食物 #hongkong #黃色經濟圈 #hkig #Instagram #食家 #食評 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #foodbl
咁其實品酒🍷嘅精髓原來唔止係酒🍷仲有要襯咩野食🥩都好講究
作為一個0識嘅新手梗係食住聽👂🏼聽住食😋再食住飲靚酒🍷啦
而野食方面都真係唔差
🍷Caprese Salad
🍷牛扒
🍷檸檬撻
肥仔指數:🐒🐒🐒🐒/5🐒滿分
#foodiehk #food #黃店 #肥仔覓食 #食物 #hongkong #黃色經濟圈 #hkig #Instagram #食家 #食評 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #foodblogger #mozzarellacheese #steak #mashpotato #capresesalad #lemontart #芝士 #cheeselover #winetasting #品酒 #labeatbistro #檸檬撻 #牛扒 #finedining