2021-09-26
【中秋後急不及待食煲仔飯🥘】朋友搬咗過嚟佐敦住,過去house warming💕後朋友話中秋過後開始有秋天嘅感覺(我:🤣係咩?),所以要食煲仔飯!咁我又真係大半年冇食過煲仔飯d飯焦,俾佢撩起我條引😌去到經理同員工都好好禮貌好nice,會主動介紹野食同埋見佢同隔離枱(應該係熟客)傾幾,感覺到小區人情味。📍薑蔥爆雞煲 🍲$108滿滿嘅鑊氣,爆完嘅薑蔥勁香!🐓雞件走過油,微脆得嚟保持到Juicy,整體上幾惹味,食埋啲蔥同薑仲好😋📍廣式臘味煲仔飯 🥘 $158 (小份)店員拎個煲仔飯上枱嘅時候已經feel到煲仔火熱熱🔥開蓋後店員會將蔥芫荽同埋豉油撈勻個飯。一落豉油就聽到咋咋聲😎臘味分別有臘腸、臘肉同埋臘鴨,臘腸有有酒香之餘入口又唔會覺得嗆喉,臘肉同埋臘鴨咸咸香香,食完都唔覺得佢太油膩或者太鹹。最正係個底勁多飯焦,脆卜卜😋 雖然係細份,兩個人都各分到兩碗以上📍時令蔬菜🥬$78今日嘅時菜係娃娃菜,蔬菜類係一餐入邊必須的🤟🏻走嘅時候發現有川味(辣嘅)臘腸賣😳都幾得意!憶食尚臘味煲仔飯📭 佐敦文匯街22-24號地下2-4號舖☎️ 35909933
📍薑蔥爆雞煲 🍲$108
📍廣式臘味煲仔飯 🥘 $158 (小份)
📍時令蔬菜🥬$78
今日嘅時菜係娃娃菜,蔬菜類係一餐入邊必須的🤟🏻
走嘅時候發現有川味(辣嘅)臘腸賣😳都幾得意!
憶食尚臘味煲仔飯
📭 佐敦文匯街22-24號地下2-4號舖