2023-08-22
之前以為佢哋淨係買曲奇同咖啡,咁啱喺IG見到他們最近同好立克合作,推出咗幾款新嘅甜品,這時才發現他們除了曲奇咖啡之外,還有很多款甜品,主食都會有少少一入到去就見到今日新鮮出爐的曲奇整齊放好在展示櫃入面,每一款都非常吸引🤩不過可惜今日的目標不是曲奇,唯有留返下次先食和好立克合作的甜品會額外放在另一個展示櫃,但是如果一開始唔係睇完IG知道依啲係咩甜品,真的不能靠外表估到是甚麼味道,而且不確定價錢Horlicks Chiffon Cake $60 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟感覺比一般戚風蛋糕實身少少,如果可以再鬆軟少少就好,食落香蕉味比較濃,好立克味很淡,基本上被香蕉味完全蓋過,如果唔講真係會以為這件是香蕉戚風蛋糕Horlicks Basque Burnt Cheesecake $60推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟外表和他們平時買的Cheesecake 差不多,但是食落中間會多咗好立克味的流心,味道是比較淡的甜,所以相對上冇咁膩;雖然價錢有點少貴,但我和同事三個人分享也一致覺得好食,係可以再食🤩🤩CREAMY KIMCHI PASTA $78 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟可以➕$20加雞肉(應該就是另一個意粉那樣的
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟
CREAMY KIMCHI PASTA $78
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟
可以➕$20加雞肉(應該就是另一個意粉那樣的雞扒)整體味道正常,泡菜味比較濃,但不會太辣太鹹,而且配料都不少,食到不少泡菜和蘑菇
GARLIC CHILLI WITH CHICKEN AND AIOLI $98
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟
相比之下,這個就會比較乾身,雖然它表面會有少少白醬,但其實撈勻一齊之後,都是偏乾,感覺上意粉會再硬身少少,不過味道其實不錯;雞扒也是偏乾一點.食落唔夠Juice,但香草調味做得不錯,好食
感覺下次可以叫泡菜意粉之後加雞扒,反正最終個價錢都一樣是$98
咖啡我今次冇叫,只有同事試咗話普通,所以就不再多加評論
整體白色加水泥牆風格都算坐得舒服,不過位置就偏少,而且最近咁熱嘅天氣之下,都不是太想坐室外位置
以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。