2024-06-20
🍗Grilled Souvlaki $195🐽Gyros Pork $195🦑Grilled Squid $205🍦Greek Yogurt (Walnut + Honey) $120🔸希臘菜算係香港人比較少接觸嘅菜系之一,但其實我覺得會幾啱香港人口味,而且選擇上可以好高蛋白質,都啱做Gym人士🔸首先試咗希臘旋轉烤肉Gyros Pork,豬肉經過慢火烤製,外脆內嫩,口感層次係次無煙燻無咁重口味嘅煙肉,配埋自家製酸奶醬,加埋Pita餅咁食,味道一流,絕對係一大亮點😼🔸我哋仲點咗希臘烤串,有多種肉類可以揀,我地揀咗雞肉。肉質OK,調味恰到好處,每一啖都充滿香料嘅香味🔸但全餐最好食其實係燒烤魷魚😚魷魚鮮甜彈牙,燒得啱啱好,唔會過火,配埋橄欖油同香料調味,口感非常豐富!🔸最後甜品方面我哋揀咗希臘乳酪配核桃同蜜糖。呢個甜品簡單但好味,酸奶濃郁,配上香脆嘅核桃同甜蜜嘅蜜糖,真係好refreshing😎
🐽Gyros Pork $195
🦑Grilled Squid $205