2022-09-30
好耐冇同屋企人出去食飯👨👩👧👦,梗係要食返間有啲質素嘅晚餐😉係屋企附近搵咗呢一間食多個菜嘅餐廳🍴,餐廳最近喺觀塘又開咗一間分店,新店裝修充滿異國風情🌟,有個吧枱位置,可以一邊飲酒🍻,一邊坐喺戶外用餐區夠哂Chill😍.📍燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉($148) 𝗞𝗜𝗡𝗚 𝗣𝗿𝗮𝘄𝗻 𝗟𝗶𝗻𝗴𝘂𝗶𝗻𝗲 意粉賣相吸引,口感唔會過腍🍝 有2隻鮮甜嘅大蝦🦐同三文魚籽做配料 可惜醬汁味道偏淡,龍蝦味唔夠突出,整體味道有啲失望👉🏻👈🏻.📍澳式雞鹽薯條($48) 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗦𝗮𝗹𝘁 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀 喺餐牌見到呢個菜式名好特別,決定試吓😆 薯條啱啱炸起熱辣辣🍟外脆內軟好香口 雞鹽薯條味道比一般嘅薯條更惹味🔥有啲似落咗紅椒粉嘅味,雖然偏鹹但真係幾好食🤤.📍香辣炸雞($78) 𝗙𝗙𝗖 一碟大概有10件,分量合理😆外層炸得香脆又惹味,中間雞肉夠滑唔會嚡🐓 旁邊配咗個微辣嘅乳酪醬,味道唔錯👌🏻.📍巴馬臣芝士香烤粟米($48) Grilled Corn 粟米用牛油烤過真係好香🧈,粒粒飽滿食落香甜🌽 .總括來講,除咗意粉之外,其他菜式我哋都覺得好高分🌟。店員服務唔錯👍🏻,成餐飯都食得我哋
📍燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉($148)
𝗞𝗜𝗡𝗚 𝗣𝗿𝗮𝘄𝗻 𝗟𝗶𝗻𝗴𝘂𝗶𝗻𝗲
意粉賣相吸引,口感唔會過腍🍝
有2隻鮮甜嘅大蝦🦐同三文魚籽做配料
可惜醬汁味道偏淡,龍蝦味唔夠突出,整體味道有啲失望👉🏻👈🏻
📍澳式雞鹽薯條($48)
𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗦𝗮𝗹𝘁 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀
喺餐牌見到呢個菜式名好特別,決定試吓😆
薯條啱啱炸起熱辣辣🍟外脆內軟好香口
雞鹽薯條味道比一般嘅薯條更惹味🔥
有啲似落咗紅椒粉嘅味,雖然偏鹹但真係幾好食🤤
澳式雞鹽薯條𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗦𝗮𝗹𝘁 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀
📍香辣炸雞($78)
𝗙𝗙𝗖
一碟大概有10件,分量合理😆
外層炸得香脆又惹味,中間雞肉夠滑唔會嚡🐓
旁邊配咗個微辣嘅乳酪醬,味道唔錯👌🏻
香辣炸雞𝗙𝗙𝗖
📍巴馬臣芝士香烤粟米($48)
Grilled Corn
粟米用牛油烤過真係好香🧈,粒粒飽滿食落香甜🌽
巴馬臣芝士香烤粟米Grilled Corn
巴馬臣芝士香烤粟米Grilled Corn
總括來講,除咗意粉之外,其他菜式我哋都覺得好高分🌟。店員服務唔錯👍🏻,成餐飯都食得我哋好開心😋。Join咗餐廳個會員系統叫𝗔 𝗹𝗮 𝗰𝗮𝗿𝘁𝗲有8折,仲抵食‼️下次同朋友一齊去試下佢哋啲Cocktails先🍹
Flames (鴻圖道) (觀塘)
觀塘鴻圖道51號保華企業中心地下1號舖
香辣炸雞𝗙𝗙𝗖