潮福可以話係「香港」蒸氣海鮮既始祖,無論服務到海鮮既質素都無得陣,當然都唔會便宜,自從佢開始咗任食邊爐,成件事就抵咗好多。任食邊爐既海鮮係有限既,但其實都好夠食,total有成6份9款既海鮮食。首先,每個人都會三款野食(包括龍蝦,乳鴿同貝殼盛盤),之後再自選4款海鮮。值得注意既係,海鮮全部都好新鮮,因為一但唔新鮮,其實會有腥臭味,個粥就會唔食得了。飲品係任拿的,最surprise既係有asahi飲,我自己就主攻韓式飲品。除咗飲品,其實仲有湯同茶,任君選擇。龍蝦好大隻,同個碟一樣大,無他,肉質彈牙鮮甜,無得彈!自選海鮮揀咗蟶子皇,份量夠大,粉絲彈牙,蟶子既肉更爽口彈牙,兩個字:鮮甜!另外仲揀了大大隻既扇貝,肉質厚實彈牙,非常甜美,連粉絲都吸收了當中既精華而特別好食。另外,自選海鮮仲揀咗北韓鮑魚,夠曬特別,北韓呢個神秘既國度出產既鮑魚肉質彈牙嫩滑,鮑魚殼仲要係tiffany blue架!! 粥方面,我揀了南瓜排骨粥,由於蒸咗好多海鮮,精華通通融入係個粥入面,好甜好甜! 甜到我覺得好誇張,必食!!服務方面,個阿姐好細心咁貼身服務,幫我地蒸海鮮,熟咗又幫我地夾起,仲同我地有講有笑,最後仲幫我地
龍蝦好大隻,同個碟一樣大,無他,肉質彈牙鮮甜,無得彈!

服務方面,個阿姐好細心咁貼身服務,幫我地蒸海鮮,熟咗又幫我地夾起,仲同我地有講有笑,最後仲幫我地拿水果,其實已經好飽,但盛情難卻。
2017-01-10