「調教。朋友」日本冠軍拉麵🍜🍽️ 富山麵家 @ramenirohahk 🗻 🏡 銅鑼灣希雲街7號地下推介指數:👫👫👫👫餵食指數:🤤🤤🤤🤤Encore指數:⭐️⭐️⭐️⭐️~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~早排經過見到門口得意 好有日本特色🇯🇵,咁就行入去,點知內有乾坤枱面竟然有大大隻Cinnamoroll嘅裝飾品 小編以前都鍾意過佢,可愛🥰🍜 特製雙拼蟹糕沾麵 $98湯底揀咗辣味噌湯🌶️ 有少少似平時打邊爐辣嘅湯底咁,沾麵嘅軟腍度適中,而肉類款式就分別有沖繩豬軟骨同日式叉燒,兩款都煮得夠腍又入味。配料方面仲有蟹柳、青瓜同蟹黃,味道濃郁夠香同辣味噌湯又幾夾喎🥛 北海道牛奶拉麵-標準 ($90)味道濃郁,好有牛奶味,麵嘅軟腍程度叫做適中,同事麵嘅麵款一樣加溫泉蛋🥚 ($13)識開日本拉麵嘅你,有冇好似我咁,每次一定要加隻溫泉蛋先夠喉呢?🐥 富山鷄翼 ($48)鷄翼外脆 內滑 而且好入味 上面有少少芝麻 好香 好食 👍🏻🐣 串燒鷄軟骨 ($42)炸到好脆 細細粒 好開胃🍎 凍鮮泡蜂蜜綠茶 ($15)造型100分!飲落清清哋可以解膩 🍏🍸 波子汽水 ($25)有冇人同我一樣?每次去食日本拉麵都一
「調教。朋友」日本冠軍拉麵🍜

🍽️ 富山麵家 @ramenirohahk 🗻
🏡 銅鑼灣希雲街7號地下

推介指數:👫👫👫👫
餵食指數:🤤🤤🤤🤤
Encore指數:⭐️⭐️⭐️⭐️

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

🍜 特製雙拼蟹糕沾麵 $98

🥛 北海道牛奶拉麵-標準 ($90)

加溫泉蛋🥚 ($13)

🐥 富山鷄翼 ($48)

🐣 串燒鷄軟骨 ($42)
炸到好脆 細細粒 好開胃

🍎 凍鮮泡蜂蜜綠茶 ($15)
造型100分!飲落清清哋可以解膩 🍏

🍸 波子汽水 ($25)
有冇人同我一樣?
每次去食日本拉麵都一定會叫波子汽水🙋🏼‍♀️
尋找朋友🙌🏻

依加2人同行👯‍♀️,餐廳仲每人送一客 沖繩入口豬軟骨🐽或 士多啤梨/抺茶布甸🍮 4人同行👯‍♀️👯‍♀️,就兩樣都有曬啦🍻

#feed_your_friend #調教朋友 #調教你朋友個胃 #foodie #hkfoodie #foodiehk #foodporn #foodstagram #foodgasm #foodblogger #hkfoodblogger #相機食先 #拉麵 #沾麵 #東京拉麵show五年冠軍
2023-05-03
10 分鐘 (堂食)