2016-07-30
今日專登請假陪家人放榜,放完榜出左荃灣飲茶。第一次食美心皇宮,平日唔食係嫌佢茶位同點心定價貴過出面,加上本來就唔太鍾意幫襯大集團。但今日想試下新野,貴一貴都試下佢啦。正正常常咁簡左普通點心,燒賣都ok唔差。最嬲係叫左 鮑汁雞腳,其實係好難整得難食,因為我係好鍾意食雞腳,正常咩味我都會讚。但呢個鮑汁雞腳真係好難食!個汁勁咸同勁重八角味,鮑汁就算啦,我完全食唔到有鮑汁味。我諗都係名黎架姐,醬油汁當鮑汁,不過都唔好咁咸同重八角味鴉 重點!睇相大家都可以睇到佢上菜果陣,d雞腳已經係爛哂,膠質流走哂,隻雞腳咬落去一d膠質都無。又爛又散,得條骨係度咁濟。價錢仲要唔平,at least$30up,真係食到好嬲。本來係想比劣評,但「老點」系列幫佢地拉番d分!我貪得意點左呢兩份。點知懷舊燒腩卷係超好食,咁岩上菜果陣仲係熱辣辣!個燒汁唔會好甜同燒腩好夾,白面包亦係好出色,整體非常好食,令人回味既燒腩卷亦都叫左呢份千層xxx,d腐皮un同硬左d,食果陣肉還肉,腐皮還腐皮,沒有什麼特別,可以不點!
但今日想試下新野,貴一貴都試下佢啦。
正正常常咁簡左普通點心,燒賣都ok唔差。
我諗都係名黎架姐,醬油汁當鮑汁,不過都唔好咁咸同重八角味鴉
題外話/補充資料:
最嬲係叫左鮑汁雞腳,但「老點」系列幫佢地拉番d分!