2017-09-10 92 瀏覽
近排睇飲食男女話傅佩嘉開咗間台灣菜館,叫做三星台菜食堂,之前聽到傅佩嘉個名只係會聯想到佢嗰首絕,嗰時覺得好好聽!🎶🎶什麼叫絕望~抬起眼望望~🎶🎶都算係一首經典歌!好啦講返正題!近排大口同朋友去銅鑼灣行街,跟住就去左L Square間三星台菜食堂度食大口好鍾意嘅台灣菜,真係好掛住台灣嘅美食啊!要等下個Sem Break先可以再去台灣旅行啦😭呢間餐廳裝潢設計係行簡約台灣風,好啱大口呢一類文青~如果坐吧枱仲可以望到銅鑼灣樓景!聽到有店員講普通話,原來係台灣人主理間餐廳架😆雖然選擇唔算太多,但係大口諗到嘅台灣菜佢都有,嗰日我同朋友叫咗牛肉麵,滷肉飯,滷水豆乾,甜不辣,鹽酥雞,黑糖珍珠奶茶同埋仙草奶綠......牛肉麵真係好正宗,湯底好濃,甜甜地咁,仲可以免費加酸菜,同之前係台南試過既差唔多,好似話台南嘅台式菜都係偏甜,大囗就好鍾意啦~其他所有嘢食份量都好足!☝🏻叫咗咁多野埋單都係三百幾~下次如果自己黎可以叫碗牛肉麵再加黑糖珍珠奶茶就夠晒飽😂

其他所有嘢食份量都好足!☝🏻

2017-08-27