2016-12-05 1329 瀏覽
在某一團購見到這餐廳有我喜愛的德國鹹豬手,當然要先去openrice做做功課參考吓食評,可是見到先是「好評如潮」,但最近期的卻「怨聲載道」,攪到我十五十六,最後還是忍受不了名菜的誘惑,決定「賭一賭」。星期六去到現場,如果有「食家」認為咁樣的裝修都叫茶餐廳,我就真的好懷疑,究竟佢有冇來過㗎?這個還未夠,佢仲可以話人家冇供應飲用水;我去了一會,冇主動要水,啲侍應主動俾水喎,如果只看食評冇親身去過,真的以為這餐廳咁過份添。仲話主動開戶口來講出不滿,作大作到咁「無中生有」絕對可以算係專家了。回到今次團購的體驗,我認為是物超所值;個2人餐包2個餐湯,1份凱薩沙律,餐湯唔錯,沙律菜新鮮,主菜我當然點了這店的名菜「火焰德國鹹豬手」,而我太太就點了帶子意大利飯,豬手經火及酒一燒,皮脆肉嫩,皮肉中間冇咩肥膏,女士食咗都唔覺肥膩;帶子肉厚好新鮮,意大利飯煮得恰到好處,加埋2杯餐飲及甜品,但只花費3百多元而已,這餐實在大快朵頤!不過問到Set Lunch及Set Dinner,如果不是團購優惠,附近的西餐地舖或樓上舖只是$100以內的午餐及$200以內的晚餐下,這餐廳的定價實在太高了,希望他們能供應一些相宜

不過問到Set Lunch及Set Dinner,如果不是團購優惠,附近的西餐地舖或樓上舖只是$100以內的午餐及$200以內的晚餐下,這餐廳的定價實在太高了,希望他們能供應一些相宜點的餐,咁就prefect了!
蘑菇湯,香濃!
新鮮沙律
帶子意大利飯
火焰德國鹹豬手
2016-12-02
5 分鐘 (堂食)
火焰德國鹹豬手
帶子意大利飯