2018-09-19 57 瀏覽
同朋友兩個人晚餐,今次遇上難度5粒星友誼難題!「我想食放題,但朋友唔食魚生!」朋友表示唔緊要;佢自備咗一間心水放題,保證可以大家都開心............小編先代表「生安白做」小隊,報告下刺生系列最好食係邊幾樣~刺身船選擇多,最緊要有我喜歡的帶子,仲好鮮甜!另外仲有甜蝦、牡丹蝦、三文魚等等⋯⋯欣賞佢哋就算我order少量都排得靚靚用冰兜上!手握壽司正在細細粒,壽司上放上黑松露,口感味覺都很有水準!海膽手卷海膽好味!鮮甜!一向在放題都少點海膽,都會覺得食材將貨就價,但今次食落又幾唔錯!都同樣欣賞佢細細件,適合少食量多嘅放題,紫菜也夠脆口,如果青瓜再薄身少少就更好了!到小編個熟朋友「唔熟唔食」小隊,熟食佢認為下列幾樣必食:炸榴槤波波榴槤波波炸到皮脆肉滑,裡面有熱辣辣的榴槤果肉,佢食咗3粒!榴槤雪條 & 榴槤綠豆 雪條好似食緊真嘅榴槤咁!雪條好滑身,勁香榴槤味!日本密瓜雪糕鹽燒鯖魚 & 蝦一件配一罐啤酒,正!餐廳內有啤酒任飲!蟹粥唔係講笑,蟹粥係幾好味!今次放題「唔熟唔食」小隊勝!佢食嘅熟食多我九條街,今次被榴槤吸引住!其實仲有好多好味熟海鮮無報導!唔緊要,下次再見👋👋👋👋👋小提示:坐位
同朋友兩個人晚餐,今次遇上難度5粒星友誼難題!
「我想食放題,但朋友唔食魚生!」

小編先代表「生安白做」小隊,報告下刺生系列最好食係邊幾樣~

刺身

選擇多,最緊要有我喜歡的帶子,仲好鮮甜!
另外仲有甜蝦、牡丹蝦、三文魚等等⋯⋯
欣賞佢哋就算我order少量都排得靚靚用冰兜上!

手握壽司

正在細細粒,壽司上放上黑松露,口感味覺都很有水準!

海膽手卷

到小編個熟朋友「唔熟唔食」小隊,熟食佢認為下列幾樣
必食:

炸榴槤波波

榴槤波波炸到皮脆肉滑,裡面有熱辣辣的榴槤果肉,佢食咗3粒!

榴槤雪條 & 榴槤綠豆 雪條

好似食緊真嘅榴槤咁!雪條好滑身,勁香榴槤味!

日本密瓜雪糕

鹽燒鯖魚 & 蝦

一件配一罐啤酒,正!餐廳內有啤酒任飲!

蟹粥

唔係講笑,蟹粥係幾好味!

其實仲有好多好味熟海鮮無報導!唔緊要,下次再見👋👋👋👋👋

小提示:坐位係較迫的,但很易識到新朋友