2021-10-19
十五度西班牙人開始著大嬲;戴手套,我仲浸緊日光浴;十度法國人要開暖爐,我係花園種緊花;五度義大利人撻唔著架車,我仲渣緊開篷車遊緊車河;零下十度英國人要開暖氣啦,我開始要著緊長袖冷衫;零下五十度,北極熊撤離北極,我終於開始感受到天氣轉涼了。係時侯去「Sip & Slide」整返個burger先!👇📌Double Gourmet Sliders - $98▪ Sir · Lou - ▪ Triple · B -▪ Sweet Potato fries - $68▫ 佢地個burger幾有特色,會用slider去命名,而每款slider有好多種選擇比你揀,係講求好多樣配菜擺埋一齊,而享受多種口感集一身果種玩法。價錢會由double起跳,亦姐係兩個slider起,例如嗌4款slider,你可以4個都唔同款式。第一個試左「Triple B」,係用和牛、芝士、紅菜頭果醬、煙肉、巴馬火腿砌成,和牛食落軟腍鬆軟,牛味濃郁,加埋紅菜頭果醬加強入口即化既感覺,而燒溶左芝士配搭煙肉帶少少鹹香,唔錯;另一款「Sir Lou」係炸魚、青豆泥、紅蘿蔔、青瓜、火箭菜組成。炸魚即叫即炸,油香十足之餘,加上炸粉夠薄,相
我仲渣緊開篷車遊緊車河;零下十度英國人要開暖氣啦,
我開始要著緊長袖冷衫;零下五十度,北極熊撤離北極,
整返個burger先!👇
📌Double Gourmet Sliders - $98
▪ Sir · Lou -
Sir · Lou
▪ Triple · B -
Triple · B
▪ Sweet Potato fries - $68
Sweet Potato fries
有好多種選擇比你揀,係講求好多樣配菜擺埋一齊,
而享受多種口感集一身果種玩法。價錢會由double起跳,
Double Gourmet Sliders
煙肉、巴馬火腿砌成,和牛食落軟腍鬆軟,牛味濃郁,
Double Gourmet Sliders
加埋紅菜頭果醬加強入口即化既感覺,而燒溶左芝士配搭煙肉
帶少少鹹香,唔錯;另一款「Sir Lou」係炸魚、青豆泥、
紅蘿蔔、青瓜、火箭菜組成。炸魚即叫即炸,油香十足之餘,
Sweet Potato fries
加上炸粉夠薄,相當爽脆;而紅蘿蔔同埋青瓜同時有減膩效果,
成個感覺份外清新,好食!呢個「炸甜薯條」上枱新鮮
滾熱辣,炸得夠哂香脆,食落口感唔會太粉,夠哂惹味。
📌MILKSHAKES -
▪ Avocado Matcha - $85
Avocado Matcha
▫ 試埋杯「牛油果·抹茶奶昔」,佢將雲呢拿雪糕、牛奶、
香蕉、抹茶溝埋一齊,入口真係好似雪糕咁香滑,我幾鍾意。
Avocado Matcha