可能因為我係水瓶座啦,好多人見親我都話我好開心,從來未見過你失落個樣。其實…唔開心果陣唔通又話你知咩,擺係心到姐,不過有D野其實要拎得起放得,第二朝訓醒咪又係一條好漢囉。又或者搵一D方法自癒,令自己笑下,再唔係搵朋友幫手,一齊大癲大肺,當然除左笑之餘,食甜野亦係最易令人開心返既,就好似今晚係旺角呢間「Nun Desserts Cafe」,夏日炎炎整返杯雪奶,乜野煩惱都唔見哂,爽呀!👇📌한국식 · 빙수 · 샤벗트 - ▪ 마카롱 · 셔벗 - $72▫ 首先必試佢地既人氣招牌雪奶之一既「韓式白雪幻彩馬卡龍雪奶」,面頭有舊細size既macaron插係周圍,而成個雪奶好似一座冰山咁,賣相好夢幻。雪花冰口感好冰爽,加上雪糕質感細滑,又唔會太甜膩,同時又食到macaron鬆脆既口感,呢種層次真係好豐富,亦係我鍾意食韓式雪奶既原因!📌한간식 · 스낵 -▪ 두리안 · 치즈 타르트 - $25/件▫ 另一款新推出既小食「榴槤芝士撻」幾有驚喜,芝士撻面有少少焦糖化既效果,咬落鬆化之餘仲相當香脆;餅皮焗得岩岩好,所以唔會過腍,裡面既芝士呈半凝固狀態,口感幼滑之餘,鹹香感仲十足。再加埋榴槤既主題,成

一齊大癲大肺,當然除左笑之餘,食甜野亦係最易令人開心返既,

乜野煩惱都唔見哂,爽呀!👇

📌한국식 · 빙수 · 샤벗트 -
마카롱 · 셔벗 - $72

雪花冰口感好冰爽,加上雪糕質感細滑,又唔會太甜膩,

同時又食到macaron鬆脆既口感,呢種層次真係好豐富,
亦係我鍾意食韓式雪奶既原因!

📌한간식 · 스낵 -
두리안 · 치즈 타르트 - $25/件

咬落鬆化之餘仲相當香脆;餅皮焗得岩岩好,所以唔會過腍,

裡面既芝士呈半凝固狀態,口感幼滑之餘,鹹香感仲十足。
再加埋榴槤既主題,成件事變得更加Rich!

📌한국 · 음료 - $38
400회 · 우유 · 덮개 · 오레오 -

▪ 400회 · 우유 · 덮개 · 커피 -

▫ 估唔到係呢到都飲到400次奶蓋系列!餐廳新推出既自家製「400次奶蓋Oreo」、

400次奶蓋咖啡」。呢兩杯野飲可以成為潮流主要係講求就係以快速攪拌將
空氣打入令奶蓋變得豐滿,再將Oreo同埋咖啡粉分別製成。

表面睇落外層有明顯漸層既紋理,飲落既質感更加濃香順滑,岩哂我!
2020-06-09
$100 (宵夜)
  • 韓式白雪幻彩馬卡龍雪奶
  • 榴槤芝士撻