人總係聽到好多唔岩聽既說話果陣,寧願扮聽唔到。如果你係普通人,我唔怪你,我明白,有時我都會。但如果你抖緊每個月40幾萬,作為一個政府無論你身在高官抑或小薯仔,係咪都要聆聽市民既訴求?或者你所講既經過呢一年黎既時間,所有人都需要汲取教訓,我敢請問你得到乜野啟示呢?唉,或者係呢個時侯,我都選擇扮咩都聽唔到,黎到「恆之茶居」,搵一個適合自己既平行時空,離地一下。👇📌招 牌 小 點 -▪ 甘哥·叉燒餐包 - $8/個▫ 首先必試人氣熱爆既自家製叉燒包,聽講係呢到甘師傅獨門秘製,就咁睇賣相就似足墨西哥包咁,其實表面係由菠蘿包既酥皮形成,食落相當鬆脆香口;而裡面既叉燒餡非常足料,肥瘦相間,一個都係賣緊8蚊雞,認真抵食!▪ 松露·蝦餃 - $32/籠▫ 同舊式茶樓有最大既分別,就係有諗頭,好似將傳統既蝦餃加入松露醬,令成件事變得更加rich。而餃皮要讚既係夠透薄唔會太厚,而裡面既原隻蝦肉食落仲好彈牙,唔會有一浸雪藏味,鍾意一盅兩件既朋友,你地有口福啦!▪ 海膽 · 燒賣 - $32/籠▫ 燒賣都可以同海膽混合?岩呀!你真係無聽錯,呢個燒賣面頭真係放左馬糞海膽,將平平無奇既燒賣昇華另一個層次。燒賣食落
我唔怪你,我明白,有時我都會。但如果你抖緊每個月40幾萬,

或者你所講既經過呢一年黎既時間,所有人都需要汲取教訓,

我敢請問你得到乜野啟示呢?唉,或者係呢個時侯,
我都選擇扮咩都聽唔到,黎到「恆之茶居」,

搵一個適合自己既平行時空,離地一下。👇

📌招 牌 小 點 -
甘哥·叉燒餐包 - $8/個

就咁睇賣相就似足墨西哥包咁,其實表面係由菠蘿包酥皮形成,

食落相當鬆脆香口;而裡面既叉燒餡非常足料,肥瘦相間,
一個都係賣緊8蚊雞,認真抵食!

松露·蝦餃 - $32/籠

令成件事變得更加rich。而餃皮要讚既係夠透薄唔會太厚,

而裡面既原隻蝦肉食落仲好彈牙,唔會有一浸雪藏味,

鍾意一盅兩件既朋友,你地有口福啦!

海膽 · 燒賣 - $32/籠

馬糞海膽,將平平無奇既燒賣昇華另一個層次。燒賣食落啖啖蝦肉

而混合左豬肉,份外惹味,而且肉汁豐富,
加埋海膽既鮮味,我覺得味道好特別,值得一試。
2020-06-18
$40 (宵夜)
  • 甘哥·叉燒餐
  • 松露·蝦餃