2018-05-09
《👑最正宗的潮洲家常菜😊》依度其實曾經係我半個飯堂,我以前每星期總會黎一次,因為家鄉味⋯⋯⋯==============================黎依度食識叫餸係好。重。要!因為你唔識叫,好易會叫左d貴而一般般既野食~******************************1. 👍必叫係薄殼!-薄殼係甲殼類既,細細粒,有人覺得好麻煩,但依度煮到勁香口,加上九層塔帶起既鮮味,無得彈!******************************2.👏豪一豪叫個潮式野生花錦鱔煲($350/例;$200/2人份)-如果你得兩個人,記得叫佢比少d,咁就可以食多樣餸-花錦鱔唔係度度有咁大look, 仲要先煎後用高湯炆,入哂味之餘,口感係彈牙而有咬勁,近皮係充滿膠質,絕對係一食難忘!******************************3. 😋香煎韮菜果-可以逐個叫,2個起-如果師父果日煎到外脆內病韮菜就發達!*可惜今日有d熟過頭,但都好好食咖!******************************🤤仲有佢既小前菜,碟碟香口好食~未叫既水瓜洛,春菜,筍炆鴨,仲有叫左既栗子炆豬手
依度其實曾經係我半個飯堂,
我以前每星期總會黎一次,因為家鄉味⋯⋯⋯
黎依度食識叫餸係好。重。要!
因為你唔識叫,好易會叫左d貴而一般般既野食~
1. 👍必叫係薄殼!
-如果你得兩個人,記得叫佢比少d,咁就可以食多樣餸
3. 😋香煎韮菜果
-可以逐個叫,2個起
-如果師父果日煎到外脆內病韮菜就發達!
*可惜今日有d熟過頭,但都好好食咖!
🤤仲有佢既小前菜,碟碟香口好食~
未叫既水瓜洛,春菜,筍炆鴨,
仲有叫左既栗子炆豬手都好值得一試咖!
冬天仲有反沙芋,好好食咖!
*不過依邊既滷水就一般,但海鮮好新鮮,有米之人推介一試琵琶蝦!🤗
*今次叫埋花錦鱔都係每人$220,真係唔算貴~
咁多年無咩點加價,真開心!