2021-06-08
嚟到尖沙咀諾士佛臺 #The Blind Pig 食晚餐,餐廳以招牌菜式「豬饌」聞名,選用豬🐷最好部位,用上優質新鮮食材制作食物,食物質素同環境都好高質!***必食***🐷歐式脆皮乳豬配雜菌薯蓉 $258乳豬髀外皮酥脆口感,咬落口卡滋一聲,皮下有分佈均勻嘅脂肪同嫩滑嘅豬肉,咸香惹味,食起上嚟唔覺得油膩,一試便愛上!配菜有雜菌同薯蓉,點埋黑松露醬,份外美味!🍝 新豬肉肉醬意粉 $148新豬肉喺植物豬肉,味道同口感與豬肉無異,啱晒食素嘅朋友。新豬肉配上酸甜嘅茄醬同香濃芝士,好醒胃!🥓煙肉芝士通心粉 $158經過烤焗嘅煙肉同拉絲嘅芝士舖蓋通心粉,芝味香味撲鼻,通心粉口感順滑,及沾著拉絲芝士,香口又有嚼口!朱古力心太軟配雲呢拿雪糕 $88心太軟嘅外皮焗得香脆,內裡流心朱古力澎湃,切開流出香噴噴朱古力漿。配埋雲呢拿雪糕組合,好滿足!蘋果奶昔🍹 $85奶昔喺有淡淡嘅蘋果味同香濃嘅雲呢拿味道,放上青蘋果做點綴,靚又好飲!凍咖啡🍸 $40咖啡味道香濃~The Blind Pig (諾士佛臺)@theblindpighk📍尖沙咀諾士佛臺1號地舖
***必食***
🐷歐式脆皮乳豬配雜菌薯蓉 $258
🍝 新豬肉肉醬意粉 $148
🥓煙肉芝士通心粉 $158
朱古力心太軟配雲呢拿雪糕 $88
蘋果奶昔🍹 $85
凍咖啡🍸 $40
咖啡味道香濃~
The Blind Pig (諾士佛臺)
@theblindpighk
📍尖沙咀諾士佛臺1號地舖