2022-08-10 24 瀏覽
今次跟住朋友去食好嘢😆,環境好舒服,一路食一路吹水好鬼正。呢個鐵板燒用咗時令嘅食材去整($1️⃣6️⃣8️⃣0️⃣),啲海鮮超級新鮮,食到勁飽,依家諗返起都好想食🫠。呢款果凍用咗蟹肉同埋海膽🤤,係咪覺得好正呢。呢個明太子煮蜆個湯幾清甜,加埋明太子一齊煮,帶有少少咸香,辣辣地咁。✅鐵板燒蟶子王大大隻,燒到啱啱好,師傅手勢好好👍,完全唔會過韌,仲係好夠肉汁,輕輕調味已經帶到食材嘅鮮味🥹,好好食呀。✅鐵板燒斑馬瀨尿蝦其實我係第一次食咁大隻嘅瀨尿蝦😆,淨係睇師傅搣蝦殼已經覺得好正,就咁睇都勁多蝦膏!食落口蝦肉好彈牙好鮮甜,又係一道好考師傅功力既菜式。✅鯛魚濃湯其實我唔係好鍾意飲魚湯因為我覺得好腥,但呢個只係得鮮味👻,係忍唔住想一飲再飲。因為佢用咗好多條魚去熬,熬到個湯底呈現奶白色,趁熱飲不得了。✅櫻花蝦炒飯睇到師傅炒飯都覺得好療癒,飯粒粒分明,好香口。睇住啲蛋液包住啲飯,粒粒飯都沾滿蛋漿,我覺得配湯飲最夾。師傅仲用白松露醬炒咗碟菜,好清新仲啖啖松露香。✅香蕉天婦羅配紅豆雪糕其實一開始我唔睇好呢個甜品😂,因為我覺得兩樣嘢好似大欖扯唔埋,但食落去又係另一回事。天婦羅既外皮好香脆,配紅豆雪糕原來幾夾!而且啲香蕉已經
今次跟住朋友去食好嘢😆,環境好舒服,一路食一路吹水好鬼正。

呢款果凍用咗蟹肉同埋海膽🤤,係咪覺得好正呢。

✅鐵板燒蟶子王

✅鐵板燒斑馬瀨尿蝦

✅鯛魚濃湯

✅櫻花蝦炒飯

師傅仲用白松露醬炒咗碟菜,好清新仲啖啖松露香。

✅香蕉天婦羅配紅豆雪糕
其實一開始我唔睇好呢個甜品😂,因為我覺得兩樣嘢好似大欖扯唔埋,但食落去又係另一回事。天婦羅既外皮好香脆,配紅豆雪糕原來幾夾!而且啲香蕉已經係熱到溶咗,同紅豆雪糕係一冷一熱,一齊食口感好豐富。

其他嘢其實我覺得都唔錯嘅,不過呢幾樣我覺得就更加正😆。當日成個用餐體驗都好好,服務幾貼心,鐵板燒嘅師傅好健談,好吹得🤣,除咗會講解每道菜之外,仲教咗我哋煲湯🍲,好有趣!