2022-04-25 1214 瀏覽
🤎茶墨 (尖沙咀)🧸尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L411號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️下午茶梗係要去飲廢水啦!ᴛʜᴇ ᴏɴᴇ 𝟺/ғ有一間又有得楚又有嘢飲又有蛋糕食嘅店舖😚我就即刻衝左入去,睇到Menu之後店員介紹我哋飲佢哋特色嘅水墨風系列🤪佢話好適合打卡㗎😆我見到勁多人都係買呢一款我都唔執輸。-麻糬 芝麻烏龍鮮奶茶🖤 $39好靚! @elaine.eat 介紹我飲🤫真係好靚好似以前畫嘅山水畫咁樣勁有美感🎨,烏龍茶底唔會蓋過咗芝麻嘅香味👍🏻店員話俾我知佢哋用咗麻薯粒粒代替珍珠,口感會比較好。試咗之後我認為真係比較彈牙同埋比較有咬口。成個感覺好似食緊芝麻湯圓咁🤫-黑糖珍珠 鮮奶錫蘭紅茶🧋 $37我好鍾意飲黑糖珍珠,所以我冇特別嗌少甜😜因為佢超級甜😍係我嘅最愛。黑糖同埋鮮奶嘅味道同樣突出,加埋錫蘭紅茶就好似變成黑糖珍珠奶茶咁。-日式奶茶蛋糕🍰 $28勁多人推介,我都覺得蛋糕好軟綿綿,奶茶味唔會過分甜🫢加埋上面啲cream一齊食都唔太膩🤩蛋糕仲做到非常軟熟,滿滿嘅空氣感😍想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有其他餐廳

🤎茶墨 (尖沙咀)
🧸尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L411號舖

-麻糬 芝麻烏龍鮮奶茶🖤 $39