2023-04-03 68 瀏覽
每次想食shake shake 海鮮,都會諗起呢間🤭,今次我又嚟啦!🔅二人餐($7️⃣9️⃣8️⃣)雖然話呢個係人生,但係我覺得三個人都夠飽🥹,實在太豐富。湯:我哋揀咗龍蝦湯,佢仲配咗香草麵包可以點嚟食🤣,味道幾濃郁。前菜:有幾款前菜可以揀嘅,但係我最鍾意都係呢個蟹餅🥹🥹!佢真係好厚,入面都係一絲絲嘅蟹肉,真材實料,大愛!主菜:我哋揀咗小龍蝦、海蝦同埋馬尼拉蜆。配料有粟米、薯仔同埋腸仔。醬汁辣辣地,有啲似咖喱,但蒜蓉味幾重,好惹味🤤,加埋啲配料好正,尤其係粟米,索晒啲汁,好好食。意粉:食完咁多嘢之後仲有個意粉😂,所以兩個人食真係超級飽。白酒海蜆扁意粉幾有咬口,白酒味偏重,整體唔錯。我覺得如果三個女仔去食嘅話,細食既真係可以考慮叫一個二人餐就算🤣。

🔅二人餐($7️⃣9️⃣8️⃣)
雖然話呢個係人生,但係我覺得三個人都夠飽🥹,實在太豐富。

湯:
我哋揀咗龍蝦湯,佢仲配咗香草麵包可以點嚟食🤣,味道幾濃郁。

前菜:

主菜: