2025-08-07
今次去左位於荔枝角的分店 Lunch人流都多 設有lunch set 環境坐得幾舒適ʕ •ᴥ•ʔ-✨鹿兒島黑毛一口和牛定食 ($128)一口和牛肉質嫩滑 外皮帶點黑胡椒香 內牛香味濃 食落多汁 咬香呈半粉狀態 而飯係珍珠米🫶🏻✨和牛肉壽喜燒定食 ($178)和牛大大片 肉質嫩滑 無咩油脂感 所以食落都吾會覺得膩 而壽喜燒內有菇、菜、豆腐同粉絲等 湯底濃香而不鹹✨清酒煮大蜆 ($68)推薦呢款😳大蜆大大粒 食落無沙 蜆肉鮮甜 清酒味幾香濃 令到蜆好入味✨鎌倉紅葉茶屋抹茶提拉米 ($58)Tiramisu食落好creamy 中間cream打得好順滑 同埋淡淡牛奶香 最後手指餅位濕潤 面頭抹茶粉帶點苦澀感 層次豐富✨冰抹茶拿鐵 (+$25)Matcha Latte甜度適中 抹茶味幾香 但吾係苦澀回甘果種 飲落都幾不錯 無粉粒✨熱即磨咖啡 (+$15)咖啡即磨係特別香濃 仲有石頭朱古力伴碟😳
✨鹿兒島黑毛一口和牛定食 ($128)
✨和牛肉壽喜燒定食 ($178)
✨清酒煮大蜆 ($68)
✨鎌倉紅葉茶屋抹茶提拉米 ($58)
✨冰抹茶拿鐵 (+$25)
✨熱即磨咖啡 (+$15)
咖啡即磨係特別香濃 仲有石頭朱古力伴碟😳