日式紅酒燉牛肉蛋包飯 $115雞蛋好滑溜,有小驚喜,但蛋味不足;牛肉軟腍,但有好多肥膏。飯粒唔夠彈性,但粒粒都有蕃茄醬炒過,味道唔錯。升級套餐 配梳打及是日涼拌菜 +$28白桃梳打是日涼拌菜:蘋果薯仔沙律照燒牛舌 $59牛舌厚身,好軟腍,惟蒜蓉汁太過突出,搶哂牛舌本身嘅味道。岩燒芝士厚切多士 $68麵包好鬆軟,多士邊微脆,芝士唔係會拉絲嗰啲,味道淡口,火腿亦唔會過鹹,整體普通。〰️〰️〰️〰️〰食物質素普普通通,個人覺得比較重味,偏鹹,醬汁會蓋過哂食材本身嘅原味,而且款式都好大眾化,冇咩特色。餐廳裝潢好有質感,係日本動畫會見到嘅洋食屋feel,有復古嘅氣息,幾適合打卡。之前經過見到排哂長龍,今次嚟到都有人等位,但唔算好多人,試完覺得一般般,食個氛圍囉,但就唔太值得專登過嚟食。〰️〰️〰️〰️〰️食物: 3.5/5性價比: 3/5 環境: 4/5服務: 3.5/5Revisit: No
日式紅酒燉牛肉蛋包飯
日式紅酒燉牛肉蛋包飯 $115

升級套餐 配梳打及是日涼拌菜 +$28
白桃梳打
是日涼拌菜:蘋果薯仔沙律

照燒牛舌
照燒牛舌 $59
牛舌厚身,好軟腍,惟蒜蓉汁太過突出,搶哂牛舌本身嘅味道。

岩燒芝士厚切多士
岩燒芝士厚切多士 $68