秋風起又係打邊爐嘅季節,同朋友出旺角打邊爐嚟到呢一間新派fusion打邊爐試吓, 見個名咁得意叫回到味來,都幾唔錯啵!! 店鋪在旺角新城三樓,旺中帶靜,入面環境舒適☺️我們三人被安排坐卡位,侍應即刻遞上六款醬料架俾我哋去揀醬料,有辣椒蒜蓉蔥花芫荽唐芹和炸蒜六款,我仲根據侍應推薦加左d自家醋和醬油,其實我覺得基本上佢啲湯底夠濃味就唔需要點太多的醬。還是期待他們的的湯底😛湯底方面我哋揀咗鴛鴦鍋,只係加$38,網上話佢哋嘅招牌藥膳紅燒牛肉湯底一定要點,咁我哋就要呢一個,再加上一個麻辣湯底。果然佢嘅一些牛肉湯底冇令我地失望,濃濃的藥膳湯入面竟然有一舊舊好似牛腩嘅牛肉,十分足料而且炆得好稔,好有台灣牛肉湯嘅風味😛👍而麻辣湯底方面我哋揀咗小辣但係都幾辣,相信再辣啲我哋就食唔到啦,不過辣得來好過癮我相信嗜辣嘅朋友邊個幾鍾意!👍😋 打邊爐材料最緊要新鮮,佢呢度係續碟點冇得任叫,對於我呢啲大胃王黎講一定唔夠飽,不過有朋友喺度大家AA制付費,我又冇理由狂點嘅,唯有點一啲佢係好似幾特色的食物嘗嘗鮮吧!我地點左一碟安格斯頂級肥牛($198), 係我哋點嘅食物入面最貴㗎啦,來到嘅時候都算新鮮, 擺盤精美,共有20

安格斯頂級肥牛

我地點左一碟安格斯頂級肥牛($198), 係我哋點嘅食物入面最貴㗎啦,來到嘅時候都算新鮮, 擺盤精美,共有20幾片,每一片牛肉嘅雪花都均勻,幾有肉味!不過可能我哋太肚餓關係好快就食完一碟,想叫多碟但係又太貴唔敢嗌,就住就住到喉唔到肺,如果佢之後推出任食放題就好啦😛👍
豬頸肉

另外點咗佢哋豬勁肉($58),幾爽同脆👍
墨魚仔

墨魚仔($58)幾新鮮有八大隻幾肥美咖!
芝心手打墨魚丸

芝心手打墨魚丸($88)都幾特別,平時食手打墨魚滑就多,中間仲要釀左芝士真心正!不過$88得8粒少左點😢
自家製炸響鈴

炸響鈴($58)係我的推介!自家新鮮即炸,完全無油益味,浸湯三秒定律即食仲脆㗎!頂瓜瓜😋👍

另外佢仲送左一碟蜆仔俾我地,都幾大隻咖😋
鮮淮山

要健康不能只吃肉,我們仲叫左d蔬菜如鮮淮山($38)和蔬菜拼盤($58)等,擺盤精緻,d菜索曬d濃辣湯底吃真的挺過癮😛

整體而言呢間火鍋店走較高檔精緻路線,食物新鮮有水準,不過我們最後埋$1000左右, 三個人每人平均$3xx,我見佢原來星期日至三會有套餐優惠😱,大概$799就有四人餐😱早知星期日至三才來,係會抵勁多,同埋要留意佢有時食物半價同打折優惠,咁樣就會食得便宜很多👍👍👍 ______________________________

店名:回到味來
環境🏝:8/10