2023-11-07 1330 瀏覽
特上吉列豬扒豬柳定食(二人前)$468吉列豬扒帶有油脂,脂肪分布並唔均匀,食到邊邊嘅肥膏位會好膩,但肉質較豬柳軟腍;炸粉係脆口嘅,不過好鬆散,一咬炸粉就同舊肉分離,而且未係好做到酥脆嘅感覺。每個套餐都包白飯、麵豉湯、漬物同生果;白飯同椰菜絲仲可以免費refill添。椰菜絲配上柚子汁或紫菜汁,食落好fresh,可以balance返食吉列豬嘅油膩感。〰️〰️〰️〰️〰餐廳主打食吉列,但我覺得吉列嘅質素未算好出色,炸粉粉漿偏厚,而且一咬就會皮肉分離,普普通通。店員嘅服務都好好,會主動問要唔要refill白飯或椰菜絲,雖然都好進取咁問我哋會唔會join會員,但會比足空間你諗同埋唔會死sell爛sell,唔join都唔會轟炸你😂特別一提係餐廳會收$9一位茶錢,係日式餐廳嚟講都比較少見,如果介意嘅話,就自己衡量下😅〰️〰️〰️〰️〰️食物: 3.5/5性價比: 3.5/5 環境: 4/5服務: 4.5/5Revisit: No〰️〰️〰️〰️〰️
特上吉列豬扒豬柳定食(二人前)$468
〰️〰️〰️〰️〰