平時多數去Cafe食西式Brunch,今次就試下日系清新風,食物賣相吸引又好食🤤#小胖遊油麻地🐠 —————————————————🔹龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 $128🌟幾乎每枱都會嗌!🫖小茶壺裝著龍蝦湯完全係為打卡而設📸(同時都可以保暖🔥),龍蝦湯一倒出黎已經散發好香🦞味,湯濃郁而不膩、唔會太稠身,真係好好飲🤤配料都豐富,有四隻大大地嘅蝦🦐、蟹肉🦀、牛油果🥑同紫菜,令人見到都流晒口水,不過烏冬份量真係偏少🍜(特別係男生黎講唔係好夠食🤪),同埋牛油果加熱湯未必最夾組合haha,但絕對會想再encore龍蝦湯🧡.🔹梅子素麵配燒鯖魚($98)梅子素麵粉嫩嘅顏色💓真係少女心爆發,食落有好香梅子味,非常之特別,份量超多成座山咁高,但係配上好開胃柚子冷麵汁🍊唔經唔覺就食晒啦🥢🐟燒鯖魚都幾大條,唔會好多魚骨,皮脆而肉質結實得來又唔鞋口😋仲有啲沙律🥗,感覺好輕盈清新,適合減肥keep fit朋友仔🧘‍♀️.🔹Latte $45幼滑奶香,咖啡味相對唔太濃/苦,係易入口嘅☕,不過個拉花就唔算好靚🤣—————————————————🧜🏻‍♂️口水度:🌕🌕🌕🌕🌘🤑CP值💰:🌕🌕🌕🌗🌑🧚🏻‍♀️打卡值:🌕🌕🌕🌕🌘

#小胖遊油麻地🐠
—————————————————
🔹龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 $128
龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬

🔹梅子素麵配燒鯖魚($98)
梅子素麵配燒鯖魚

🧚🏻‍♀️打卡值:🌕🌕🌕🌕🌘
🥰舒適度:🌕🌕🌕🌕🌑
👅再食指數:🌕🌕🌕🌕🌑
♟Overall♟
Café雖然比較細,但座位之間都闊落,坐得舒服,不過亦因為咁所以要等耐啲,我哋中午時間等咗差唔多半個鐘,好彩食物都幾有特色同好食😌
好似西環分店更加打卡,可以下次再去!😛
梅子素麵配燒鯖魚
Latte