今晚舊同學同我補食生日飯🥰就黎左位於旺角中心地段既Lab Eat Bistro😎 黑色既外牆感覺好型😎餐廳内裡裝修別出心裁😊頭盤🦀乜蟹🦀都有啱哂鍾意食蟹既我😍以紅蟹及麵包蟹肉加蟹籽混合成沙律🥗口感清爽又帶蟹肉鮮味😋主菜🐷法式豬鞍扒有時會擔心好dry😂但呢度完全唔會☺️豬鞍周邊保留少少肥肉😋切開後點埋蜜糖芥末及自家蘋果醬食落仲一d都唔膩🤤仲有種食緊豬腩仔嘅感覺添😊牛扒🐮慢煮24小時美國榖飼牛小排牛小排經過24小時煮得啱啱好🤪生熟度控制得好好😍切開望落呈嫩粉色食落多汁超淋😎外層帶淡淡香味且入口肉味香濃😍肉質係紮實帶咬口 同時鮮嫩多汁😋每咬一口都有肉汁湧出😛所以食落完全唔會覺得乾柴🥰飲品🍻🥂朋友選了House Red wine配牛扒😜而我就飲返最愛既Riesling white wine🥰

頭盤🦀

主菜🐷