今日同朋友去新開中環街市行街 見天氣咁熱想食甜品 都會諗起去呢度食大刨冰🍧今次試佢地signature 推介抹茶味。其實刨冰款式都有好多選擇有焙茶,士多啤梨,豆腐味等等,有時會推出限時口味。 除咗刨冰都有其他甜品選擇 例如焦糖布甸同心太軟都見到好多人食😋👅食評:🌟抺茶忌廉焦糖味💚 配白玉 $105 (8/10) 抹茶味好濃郁,入面有焦糖脆餅粒令成個刨冰食落好有口感好香,再溝埋忌廉再食返抹茶焦糖刨冰又會唔同層次 有驚喜。有3粒白玉 煙韌糯米味好足。如果比多幾粒會更加滿足🥰唔好抹茶嘅朋友唔會覺得好苦,抹茶同焦糖嘅配合都好match。~整體黎講🍽~刨冰食落好綿 ,就算食落低都係好有味唔會淡。而且份量都好十足,下次會再試其他口味。——————————————————💕回頭度:4.5/5💕質素:4/5💕環境:3.5/5💕服務:3.5/5——————————————————📍 Shari Shari Kakigori House 氷屋 (中環)中環蘇豪士丹頓街47號地舗

👅食評:
🌟抺茶忌廉焦糖味💚 配白玉 $105 (8/10)

~整體黎講🍽~

——————————————————