9 0 後 的 味 蕾 .港島打工仔趁今日公司無咁忙,緊係去銅鑼灣搵好野食啦,百樂中心出名多野食,去個水牌到見到有間日本餐廳貌似不錯就衝去試下啦!.📍#銅鑼灣美食 #日式料理.🔸中高檔級數嘅壽司料理🔸午市價錢超實惠🔸物超所值.🪄茶碗蒸 + 沙律每個午市套餐都包埋,蛋好滑,完全無凹凸坑,冬菇味好香,仲有蟹柳粒,沙律就正常發揮啦!.🪄三色丼海膽、三文魚籽&蔥粒吞拿魚茸,三本入邊最出色係海膽,好鮮甜、吞完之後條脷都會有少少甜甜地嘅感覺,每片size幾大塊,三文魚籽既鹹鮮味撈飯一流、份量都幾多,吞拿魚茸軟綿。.🪄燒魚定食 魚種類會不定期根據當造改變,今日食既呢條相當喜歡,魚皮煎得金黃香脆,一夾一片片魚片輕易挑起,鍾意呢款魚既口感,一片片結實口感。.🪄Coffee / Ice-cream?!每款套餐都可以二揀一,Coffee lover 緊係揀左炭燒咖啡☕️,味道非常好,比一般日式咖啡口味濃郁,但甘苦得嚟又唔會澀,零酸既味道,加少少奶就更容易入口!
9 0 後 的 味 蕾

📍#銅鑼灣美食 #日式料理

🔸中高檔級數嘅壽司料理
🔸午市價錢超實惠
🔸物超所值
🪄茶碗蒸 + 沙律

🪄三色丼

🪄燒魚定食

🪄Coffee / Ice-cream?!