Nissa la Bella (差館上街)

一間位於上環的法國菜餐館,非常有浪漫氛圍!絕對係會令女仔心心眼嘅餐廳,仲可以品嚐一餐正宗法國菜!!!!如果大家想氹女朋友開心,黎呢度一定無錯!如果係想約心儀女仔食飯,仲等咩🤣Book位啦❤️----------------------🔴Pissaladiere HKD128餐廳用上自家製醃製洋蔥,夾上外國咸魚,咸香味特別,配上軟包不錯。🔴Green Bean Salad HKD128整個mix and match清新,調味同食材都以原味道為中心,可以品嚐食材最新鮮狀態,我個人好鍾意。🔴Tuna Carpaccio HKD138我個人非常欣賞呢道前菜,新鮮魚片配上清新青醬,微辣椒乾夾上黏上檸檬汁嘅魚片,相信會係女士嘅喜好。🔴Beef Cheek HKD268牛臉頰肉質細軟,調味得宜,滿滿肉香而不膩!薯蓉帶出陣陣奶油香味,薯蓉夾著細細薯粒,為整個菜式增添口感。將牛臉頰肉、薯蓉以及肉汁, 一次過放入口,絕對係一流嘅享受。🔴Small Cheese Platter HKD316/2法國菜係飯餐嘅尾端,都會以芝士作為餐後小食,芝士拼盤一共有3種芝士:羊奶芝士、煙壎芝士及咸香芝士,配上一杯白酒,
Beef  cheek

Tuna Carpaccio

🔴Tuna Carpaccio HKD138

🔴Beef Cheek HKD268
Small cheese Platter

法國菜係飯餐嘅尾端,都會以芝士作為餐後小食,芝士拼盤一共有3種芝士:羊奶芝士、煙壎芝士及咸香芝士,配上一杯白酒,絕對係極致享受。
Pavlova

🔴Pavlova HKD108
女孩子點都係鍾意食甜品,紅莓醬配上紅莓雪芭,加上蛋白餅!作為成餐飯嘅結尾,非常滿足!
----------------------
評價:
🍽 優質良好體驗
🌃 環境超浪漫
🍴 食物質素好

推介指數:❤️❤️❤️❤️❤️
(五個心心為滿分)
Beef  cheek
Pissaladiere