是次雖於平日下午來訪 但都非常多人同埋要等位4點幾既時候戚風蛋糕已經賣哂 唯有下次再試😩𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐑𝐨𝐥𝐥 𝐂𝐚𝐤𝐞 $𝟒𝟖小店既餐具加上咁澎湃既抹茶卷 確實幾啱打卡𝐤𝐞𝐤𝐞𝐤𝐞佢既抹茶𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦份量俾啲一啲都唔吝嗇 多到就黎爆出黎😻食落口感都好鬆軟 好有彈性 而且啲𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦都好幻滑不過整體味道偏甜 冇乜抹茶既甘苦味 如果甜度降低會更好🍵評分: 7.5/10🌟𝐁𝐚𝐬𝐪𝐮𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐧𝐭 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐂𝐚𝐤𝐞 $𝟓𝟐又係最近大熱既𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞🤩話說食𝐉𝐎𝐌𝐎前幾日去咗𝐍𝐎𝐂食同款蛋糕結果一食完比較一下就覺得𝐉𝐎𝐌𝐎比較遜色🥺可能係因為佢口感偏紮實 唔夠芝士既軟滑度食落感覺比較粗糙而唔係細滑 個人黎講感覺一般而且食落偏膩 相信戚風蛋糕會比芝士蛋糕出色得多🤥評分: 6/10🌟𝐏𝐢𝐧𝐤 𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐢𝐞𝐬 $𝟓𝟎呢個係🍌同🍓既組合 成個𝐬𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐢𝐞打得好均勻而且好細密 不過佢係偏沙冰質地並唔係好結身 所以冇咁𝐡𝐞𝐚𝐯𝐲同埋好消暑 (因為係出面等位真係好熱🥵)同埋我覺得士多啤梨🍓個味係蓋過香蕉🍌😂但整體都算唔錯😚評分: 8/10🌟𝐂𝐚𝐧𝐝𝐢𝐞𝐝 𝐏𝐚𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧𝐟𝐫𝐮𝐢𝐭 & 𝐎
是次雖於平日下午來訪 但都非常多人同埋要等位

𝐏𝐢𝐧𝐤 𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐢𝐞𝐬 $𝟓𝟎
同埋我覺得士多啤梨🍓個味係蓋過香蕉🍌😂
但整體都算唔錯😚
評分: 8/10🌟

𝐂𝐚𝐧𝐝𝐢𝐞𝐝 𝐏𝐚𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧𝐟𝐫𝐮𝐢𝐭 & 𝐎𝐫𝐚𝐧𝐠𝐞 𝐓𝐨𝐧𝐢𝐜🍊 $𝟓𝟎
呢杯絕對係小清新之選 夏天既感覺🍊
百香果味較重 反而橙味比較淡 加埋梳打令到成杯都好fresh 好消膩🤣
加上成杯都好多百香果肉 整體感覺都幾足料幾唔錯🤪
評分: 7.5/10🌟
—————————————————————————
JOMO Coffee & Cakes (西環)
西環西營盤水街4號地下D號舖
𝐁𝐚𝐬𝐪𝐮𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐧𝐭 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐂𝐚𝐤𝐞