2022-08-15 1345 瀏覽
💖 鮨川 (銅鑼灣)✨銅鑼灣渣甸街66號亨環17樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️銅鑼灣成日比人個感覺都係物價好貴,想喺銅鑼灣搵啲平少少嘅嘢食真係唔容易。尤其是係想食omakase🤣你呢間餐廳除咗因為佢個價錢唔算太貴之外佢㗎環境都幾吸引😚食完之後只有一樣嘢係特別想讚‼️真係食得我好飽,啲壽司全部都好大舊💯-壽司12貫御膳 廚師推介12件壽司套餐🍣 $538(沙律、茶碗蒸、手握壽司12貫、甜品)鴨胸沙律🥗清淡嘅沙律入邊加埋左小蕃茄同埋煙鴨胸,蕃茄仔令到我更開胃蟹肉帶子茶碗蒸🥚好期待食茶碗蒸嘅我,打開個蓋就有少少失望,感覺上份量好似太少😂唔知係咪因為個碗太大呢🤣好似食到一粒栗子?1️⃣蜜柑鯛壽司師傅話俾我知上面加咗酸汁嘅jelly,不過感覺上有少少蓋過咗蜜柑鯛嘅鮮味😢2️⃣石湖貝壽司成日都話想影到佢縮,今次終於講得切拎起個電話錄片🤣黐線縮到好似個月亮咁彎🌙超新鮮‼️3️⃣金目鯛壽司好大舊😳 肉質細緻又肥美4️⃣帆立貝壽司Cls有銀箔😍太吸睛🤩味道鮮甜,肉質扎實爽脆5️⃣白蝦壽司Love It🥰肉質彈牙,鮮甜美味,爽口滋味😋6️⃣?壽司🤔聽唔清楚係咩😂大家一齊估下,食落好似三文魚咁🤣上面有豆豉漬7️⃣超拖羅壽司🐋超

💖 鮨川 (銅鑼灣)
✨銅鑼灣渣甸街66號亨環17樓

-壽司12貫御膳 廚師推介12件壽司套餐🍣 $538
(沙律、茶碗蒸、手握壽司12貫、甜品

鴨胸沙律🥗
清淡嘅沙律入邊加埋左小蕃茄同埋煙鴨胸,蕃茄仔令到我更開胃

1️⃣蜜柑鯛壽司

2️⃣石湖貝壽司

3️⃣金目鯛壽司

好大舊😳 肉質細緻又肥美

4️⃣帆立貝壽司

Cls有銀箔😍太吸睛🤩味道鮮甜,肉質扎實爽脆

5️⃣白蝦壽司

Love It🥰肉質彈牙,鮮甜美味,爽口滋味😋

6️⃣?壽司🤔

聽唔清楚係咩😂大家一齊估下,食落好似三文魚咁🤣上面有豆豉漬

7️⃣超拖羅壽司🐋

超拖羅到底係大定中?多脂肪少筋位,口感軟滑

8️⃣池魚壽司🐠

肉質緊實而爽口、略帶油香,味道鮮甜😚

9️⃣三文魚籽壽司🧡

超級鮮甜,想食多舊🤣

🔟左口魚裙邊卷😚

太正了,雖然冇飯,但係!油份勁高,食落滿口油香💯

1️⃣1️⃣備長炭燒拖羅壽司🔥

😱用炭係面前燒!食落真係有炭香味😳

1️⃣2️⃣紫海膽壽司

好creamy好甜!想再Encore🫢

1️⃣3️⃣雜錦魚生壽司🌯
唔知點解會有第13舊😂呢個壽司好似喂我哋呢餐飯畫上一個完美嘅句號,因為入邊咩都有,非常飽。

面豉湯🍲
同茶碗蒸一樣,比佢份量嚇親😂

甜品🍮
抹茶牛奶布甸,抹茶醬汁有少少苦澀味再配搭埋牛奶布甸嘅甜味其實都幾夾🥰

⚠️呢度真係冷氣太過大,建議大家着多件衫😵‍💫而且呢度有少少好似人手不足嘅感覺等好耐先有下一個壽司食😢
2022-08-14
紀念日