日日係中環食晏都係食西餐🥺🥺今日竟然俾我揾到食台灣野,莫名的興奮呀🤗呢度係一間裝修新穎嘅台式食店喔💗💗由於太肚餓嘅關係就咩都嗌啲😘😘紅燒牛肋條麵真係充滿台灣嘅味道😊😊濃郁嘅湯底未飲就知道夠晒味道😊配埋大大嚿嘅紅蘿蔔,小棠菜,仲有酸菜,呢啲組合就可以顯出小店嘅功架😄牛肋條煮得好夠淋,超入味呀,滿滿既牛味😋驚喜在於麵條相當彈牙,唔知係咪人手整嘅呢?好鍾意呢啲麵條啊,因為夠晒粗,每條麵條都掛哂湯底嘅精華😝哩嗰麵餐仲可以配唔同小食,最後我揀左滷雞腎,其實仲有好多小食都想食,鹽酥雞啦,三杯魷魚燒,麻辣豬耳🤩之後仲可加$8仲可以飲古早珍珠奶茶,最鍾意飲珍珠奶茶嘅我即刻心心眼😋仲可以揀唔同嘅口味,我就揀咗香芋味,我真係好鍾意飲香芋嘅味道,配埋珍珠煙煙銀銀,口感一流🤩滷糖心鴨旦唔係度度都有,平時食開糖心蛋嘅我對呢個鴨旦好有興趣呀,呢個係凍食既,鴨旦同雞蛋嘅分別就係個蛋黃特別鮮明,呢個鴨旦好友濃郁嘅蛋味,真係食過返尋味喔😘😘💗💗滷牛展就係我每次食親台灣野都係必點既,呢度嘅牛展相當厚切,配埋滷水汁❤️每塊牛展都充滿滷水味道呀,重點係炆得相當軟淋,擺落口喎好似會直接溶化,牛味相當濃郁🤗🤗🥳🥳蔥油雞我從來都冇食

由於太肚餓嘅關係就咩都嗌啲😘😘

🥳🥳蔥油雞我從來都冇食過,所以就貪得意嗌咗嚟食,點知原來有驚喜喎,原來係冷盤嚟嘅,濃郁嘅蔥油味道經過烹調🥰🥰配上嫩滑嘅雞肉,一定要連埋雞皮食呀,因為索哂蔥油嘅味道,我差唔多成碟都食晒,好過份呀🤗

2019-12-12
午餐