「香港人每個都是running Man ! 在這忙碌的都市生活,每天步伐急速, 其實都是只是為生計,為討一餐較像樣的飯吃!亅「 什麼為之較像樣?亅「 工作咁辛苦 , 又要受氣!梗係要食得好啲 !起碼都要好似今晚 來這裏吃吃韓式燒烤咁,可以任食我最喜愛的各款烤牛肉,和不同種類的海鮮啦!亅「yes! 正所謂: 萬般帶不走、唯有"吃" 隨心😝!!亅「 好似胡鴻鈞首大台 "降魔的" 神曲"到此一遊"咁講:無懼我心傷透、蕩揮衣袖、萬般帶不走!! 無論是快樂與難受, 也只不過剎那感受。。。亅「 咁有感觸 ,莫非你又俾公司雪藏?亅「 啋!大吉利是!! 不過話時話,呢度個大雪櫃裏面真係有好多 不同款的韓國飲料 同"道地系列" 可以俾我哋任飲。 配埋大啖、大啖的吃烤海鮮同牛肉,我"這剎那" 感受到很快樂哦!亅「 我很喜歡這個韓牛拼盤和烤牛舌, 可以一次過品嚐不同部位和風味的烤牛肉, 而且是任食的,值回票價!亅「 食快啲啦!掛住講! 而家香港啲租金貴, 食buffet都係限你食個半鐘only。。。」「 No... 幸好這家餐廳可以給我們吃足110分鐘( 即是差不多兩小時), 可以在這段時間內任飲任食,爽!

「 什麼為之較像樣?亅

「yes! 正所謂: 萬般帶不走、唯有"吃" 隨心😝!!亅

「 咁有感觸 ,莫非你又俾公司雪藏?亅

在大雪櫃裏面可以自取不同種類的飲品。正! 最下圖是 韓式冰條( 芒果味)。

(圖上)不同部位的牛肉,拼在一個盤子,端上來給我們時很有氣勢!!(圖下)烤牛舌

「 No... 幸好這家餐廳可以給我們吃足110分鐘( 即是差不多兩小時), 可以在這段時間內任飲任食,爽!亅

「 除咗牛肉燒, 仲有豬肉、羊肉和很多不同種類的海鮮可以點,包括原味生蠔、 芝士烤生蠔 、大蝦、帶子、扇貝、魷魚、鯖魚、多春魚等等。。。亅
烤海鮮大曬冷!😁👍

「其實side dishes 也有不少選擇,有水冷麵、 炸雞、 韓式沙律 、炒年糕 和餃子等! 仲未計我們一來到就放了在枱面的 韓國泡菜等前菜小碟。。。亅
清新的韓式雜菜沙律

炸雞及煎餃子

「 我很喜歡這個水冷麵喎! 麵條煙煙韌韌十分彈牙 很有咬口配合酸酸甜甜的冷醬汁和酸青瓜等爽口的蔬菜, 我覺得十分開胃,仲可以幫我們去油膩, 吃完之後可以encore多一份牛扒和牛柳粒等烤肉!」
水冷麵

「 我就比較喜歡烤海鮮中的烤生蠔、 你知我最喜歡吃生蠔, 這裏是無限量供應,當然要吃個夠本,好值回票價!亅
各款生蠔

「 咦 !它的結尾甜品也頗為特別! 可以選擇 自家製紅豆西米露! 韓式芒果/椰子冰棒等!亅
自家製紅豆西米露甜品

「 快啲食啦!!如果唔係miss咗 最後一班地鐵,我要搭"降魔的" 返將軍澳喇!亅

「。。。亅

後記:餐廳內人頭湧湧, 一位難求!建議大家先在openrice 網上訂位或致電餐廳先留位置,免得到時撲過空。今次我們 很幸運,一去到已經有位置留了 給我們坐!正!

。。。🦉

+ ==============================
立即訂閱我的食評吧!福福郎想 跟你分享上班族的苦與樂丶貓頭鷹的人生觀丶美食和「金句亅啊!

Relax,and just subscribe!

。。。🦉

2019-05-02
$280 (宵夜)
紀念日
烤海鮮大曬冷!😁👍