2024-01-31 149 瀏覽
今日唔想煮飯,外賣燒味飯返屋企食,先發現呢間啲燒味原來咁出色😍燒鵝脾併叉燒飯首先要講嘅係,燒味份量比得好多,質素很好,性價比非常之高。燒鵝脾好肥美,個皮帶點脆身,燒得恰到好處。肉質鮮嫩,一啲蘇味都冇!讚👍🏻叉燒並唔係一般燒味店食嘅質素好,佢係非常之新鮮,真材實料,肉質非常之淋,十分juicy 👍🏻👍🏻燒腩仔燒鵝飯燒腩仔個皮超級脆卜卜,一啲都唔韌,肥瘦均勻,豬肉沒有肉蘇味,肉質非常之爽口!除咗呢度燒味做得出色之外,佢哋嘅白飯都整得非常之好味,燒味嘅油滲透落白飯裏面整個白飯都非常之香。鍾意食燒味嘅朋友值得一試👍🏻
燒鵝脾併叉燒飯
燒腩仔燒鵝飯
鍾意食燒味嘅朋友值得一試👍🏻
2024-01-16 159 瀏覽
經過大埔廣福道,見到一間新開都幾光鮮嘅舖頭🤩 ,店前面仲有好多人排隊等緊👫👭👬 ,行埋啲睇,原來係間燒味飯店😋 ,櫥窗掛住好多隻脹卜卜,望落好juicy嘅燒雞🐔 、燒鴨🦆 同埋燒鵝,於是就情不自禁俾佢吸引咗入去😋 ,食返碟四寶飯🥴❤️ 。四寶飯有必備既雞翼、叉燒、紅腸同埋咸蛋🤩🤩🤩 ,鹵水雞翼肉質鮮嫩又入味👍 ,半肥瘦叉燒有好多蜜糖汁🤤 ,肉質紮實一D 都唔鞋👍 ,紅腸同埋起曬沙既咸蛋都好好食喲🥰 。朋友就叫咗佢最鐘意既燒鵝脾飯🥴 ,燒鵝D 皮好香好脆🥰 ,鵝肉連埋汁同鵝油一齊食,再點上清新既酸梅醬,就唔會覺得油膩👍 ,零舍唔同🥴❤️❣️ 。呢度啲燒味價錢一D 都唔貴,外賣仲有折扣優惠tim ❤️,真係物超所值😚 。

2023-12-10 151 瀏覽
很少過來大埔🧐今天很想吃燒味😋隨便走進一間樓下有兩個枱以為沒有位置了,原來樓上也有一層可以堂食的,大部份人都叫外賣,雖然店舖叫燒鵝大亨,但我們還是叫了燒肉單拼飯和叉燒單拼飯😗😗 份量比想像的多很多,肉的比例起碼有15件以上,飯量剛好一碗不會過多🍚 對於不喜歡吃太多飯的我就10分喜歡💕而且旁邊有幾條菜心🍃下午茶還有八八折👍🏻👍🏻兩個飯再配上每人一杯檸檬茶🍋🥤總數$70~人均$35在香港這價錢性價比真的很高🫶🏻🫶🏻

燒肉單拼飯
叉燒單拼飯