餐廳: 槾悠
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
店裡人不多,一開始等左30分鐘都未出到菜,後來終於等到,我是叫軟殼蝦檬粉加咖啡的(下午茶時間計埋加一$70),但一隻蝦都無,揮手叫店員揮左5分鐘,終於有個店員理我,佢表情露出厭煩樣子一聲不響拎返碗麵入去,2點入去未食午餐,等到2點9已經餓到暈暈地,心諗唔係要重新等多30分鐘呀嘛!?點知真係😂無止境既等待同無助,結果係嬲到勁肚餓都唔想再等,走人。之前食過早餐,並不是這樣的,今次感覺員工優先處理外賣單。😢感覺非常糟糕,真的很離譜。
2024-06-07
2024-06-03 13 瀏覽
9位大人叫左兩個4人餐都夠食,埋單畀錢時收銀的奇怪反應令人費解,收銀員見到總共$15XX,望住賬單猶疑左一陣,就話今晚卡機壞咗,但可以畀支付寶alipay八達通同現金,而收銀枱仲放緊東亞銀行信用卡優惠
2024-05-21 80 瀏覽
呢間泰國野喺係荃灣地鐵站行5-10分鐘嘅商場(有Ikea嗰度),行天橋就到就算落雨都好方便😉 食過幾次lunch,lunch set嘅選擇好多有二十幾款,除咗泰國嘢之外都有西餐嘅選擇,去多幾次都唔驚食厭😛🦐🍝 經典大蝦炒金邊粉 ($75 連餐飲)金邊粉質地好好,帶少少咬口幾正😋 呢度嘅pad thai 係偏重少少茄汁味,酸酸甜甜好開胃,蝦都爽口唔錯~🐽馬拉盞炒通菜豬頸肉配白飯 ($68 連餐飲)份量幾多! 會偏鹹啲但送飯ok😗 豬頸肉冧身唔會過肥幾好🥰📍槾悠荃灣青山公路 - 荃灣段388號中染大廈(8咪半)1樓115號舖🍽️ 8/10

🦐🍝 經典大蝦炒金邊粉 ($75 連餐飲)

🐽馬拉盞炒通菜豬頸肉配白飯 ($68 連餐飲)
份量幾多! 會偏鹹啲但送飯ok😗 豬頸肉冧身唔會過肥幾好🥰

📍槾悠
🍽️ 8/10
2024-05-21 60 瀏覽
母親節試吓新餐廳提早Book位安排左一間小房自成一角岩哂一家聚會慶祝餐牌上2人/4人套餐性價比好高有餐廳主打嘅菜式供選擇如泰皇咖喱大蝦、鹽燒馬友、冬陰功大蜆煲等特別推介蒜蓉包香脆內軟,配咖喱一絕🤩
母親節試吓新餐廳
提早Book位安排左一間小房自成一角
岩哂一家聚會慶祝
餐牌上2人/4人套餐性價比好高
有餐廳主打嘅菜式供選擇
如泰皇咖喱大蝦、鹽燒馬友、冬陰功大蜆煲等
特別推介蒜蓉包香脆內軟,配咖喱一絕🤩
2024-05-17 81 瀏覽
班服務員雖然後生,但叫極揮極手都視而不見,尤其女嗰班,有一位女服務員之前雖然已回應,但之後都唔過黎問客戶需要什麼,亦唔去處理跟進,食一餐飯可以錯漏百出,難怪咁多香港人都寧願北上消費,起碼唔需要受氣。
2024-05-13 86 瀏覽
之前去宜家傢俬嘅時候,由外邊路過,覺得呢間餐廳都幾有特色,裝修比較特別,環境都幾令人放鬆,舒服, 係食飯聊天嘅好去處。今日同閨蜜過咗嚟呢邊食午餐,點咗兩個主餐加一個小食,一邊食一邊舒服地坐喺度傾計。小食:泰式雞肉燒賣拼香辣魚餅,燒賣嘅質感比較特別,不同於我哋平時食嘅廣東燒賣或者街邊小食嘅魚肉燒賣,感覺就似用雞胸肉加泰國嘅香茅材料打碎,再整成燒賣。香辣魚餅,配埋個醬汁, 甜甜辣辣比較開胃。椰香白咖哩香茅豬扒配手工薄餅,椰奶味重,豬扒帶有濃鬱嘅香茅味,用手工薄餅點住白咖哩再加少少豬扒超級好食,口感豐富,值得一試。馬拉盞炒通菜豬頸肉配白飯,呢個都係必點嘅菜單之一,馬拉盞炒嘅通菜濃鬱又惹味,鑊氣好足,超配白飯。

2024-05-03
是日五一假想嘆番個靚早餐,skip左平日去開既麥記、金鳳、意樂,行多少少去到sloth(有食過晚餐,真心不錯才encore),結果…有啲失望,會寫呢個食評,希望貴店老闆/管理層睇到,作出改善,食客有口福,店主生意興隆。首先,隊排取票機壞了,入場秩序有點混亂(詳情可問番當天安排入座的員工,想讚一下呢位女員工),不以為然我的票號竟然同另外一家人撞了(是手寫吧?!),但那家人已經入座,我只好告訴該員工,她很快明白及修正錯誤,亦很快安排我入座,其實當時我亦聽到在旁等待入座的客人說票號怎麼怎麼…..入座後,發現在旁兩枱食客的食物都有被耽誤及留單了,其中一枱男食客更火起三丈….(下省二百字),看得出員工盡力配合及安排,雖見到食客食飽離開,但抱著埋怨這埋怨哪走著,真不明白貴店面臨緊急的時候要及時處理,人呢?期間一職員拿來一樣食物好像是要補償給食客,但說的話又很奇怪,就連坐在旁邊的我都覺得很奇怪….中途見到很多人在收銀位(等外賣/等付款…),其中一個似是食客又似送外賣既男人喃喃自語:甘x既店都甘x多人來….我聽後有點唏噓…講番我們點餐經過,自問性子不急的我們略略了解發生什麼事後,找到原先安排入座的員工

講番我們點餐經過,自問性子不急的我們略略了解發生什麼事後,找到原先安排入座的員工為我們點餐;之後先來的食物亦不是我們點的,職員說我們點的沒有,我有點吃驚,無都不應是旦來一樣食物給我,三秒間,我告訴職員幫我取消我的A餐(我叫他取消並不是我生氣是我預知到如果繼續等待我應該要等好耐)但B餐照上。

不一會兒,A餐的飲品送到,我亦發覺有點不對,馬上叫老公去了解一下…..最後我兩share左一個餐後打算結帳,今餐被免費了,但收銀位員工說的都係有點奇怪…

有幾點要讚既:
1.員工有盡力處理
2.食物有水準
3.環境亦有水準
4.咖啡質素有水準(我杯齋啡要加8蚊嗰款)

要改善既有咩就留待貴店去了解。真心想再幫襯,有機會再留食評。

外賣送餐
2024-04-25 90 瀏覽
光頭經理常帶笑容,店內所有員工都好有禮貌。有要求都會立即幫忙,不會黑面。現在香港嘅餐廳已經好少見這些常帶笑容的職員。野食都很好,推介蒜蓉包,黃咖喱牛舌,海南雞。芥蘭味有啲苦,雞蛋仔唔夠脆,油飯有啲硬
光頭經理常帶笑容,店內所有員工都好有禮貌。
有要求都會立即幫忙,不會黑面。
現在香港嘅餐廳已經好少見這些常帶笑容的職員。

野食都很好,推介蒜蓉包,黃咖喱牛舌,海南雞。

芥蘭味有啲苦,雞蛋仔唔夠脆,油飯有啲硬
焦糖脆脆餅雞蛋仔
2024-04-25
焦糖脆脆餅雞蛋仔
  • 香草蒜蓉牛油多士磚
  • 黃咖喱牛舌
經過呢間舖頭, 諗住門面幾靚就入去試下啦, 點知一坐底, 張登有水漬叫佢抺又唔抺, order時叫佢甜品後上, 同我講唔駛後上, 甜品要半粒鐘後先到, 最後就係甜品10分鐘後就上左,主菜隔20分鐘後先到, 甜品都食完啦, 侍應又成日張啲野食比錯隔離枱, 一餐飯可以比錯四次, 成班侍應唔知做咩成日唔見人, 上菜又慢,叫個哈哈蝦炒飯都可以黎錯個豬頸肉炒飯,換個新既炒飯,只係將黎錯果個飯挑走啲豬頸肉,加幾隻蝦係上面,個飯已經唔熱,櫻花蝦又唔見灑。至於食物質數,真係咸,味道一般,加上服務態度咁差, 請我都唔黎多次, 成班人咁做野法,間野真係等執。

2024-04-14
2024-02-27 275 瀏覽
本來想同工人姐姐慶祝生日,想食得好啲,點不知經過老人家話肚餓就唯有入嚟食。餐廳環境唔錯嘅,簡簡單單有我鍾意嘅東南亞風,菜單啲相都好靚,但係上到枱真係一啲都唔似。order左青咖哩牛舌- 啲青咖哩汁啲芡汁都未搞暈。蝦醬炒飯啲飯太林,生菜包啲生菜又唔新鮮,海鮮蝦煲,啲蝦煮得過熟都唔知係唔係翻熱。我煮仲好食過佢,所以點解香港啲餐廳真係冇人再想去,又貴食物質素又唔好。求其出嚟食餐飯都令到個肚唔高興。呢間相信只有中午啲人嚟食快餐。

order左青咖哩牛舌- 啲青咖哩汁啲芡汁都未搞暈。

2024-02-20 231 瀏覽
之前看到這個店新開的時候也已經想吃終於再一次經過這附近 便馬上過來吃個下午茶下午茶的選擇也很多 菜單很大 有西式的全日早餐也有一些很飽的飯類 這次點了一個海南雞飯另外飲品方面也非常多 點了一個每一次看到都必定會點的泰式奶茶 然後朋友點了一個抹茶奶茶食物方面全日早餐就正常吧 但是那個廚師腸有點古怪 覺得這個檔次的餐廳應該會用一點外國的香腸 其他東西也是正常 海南雞飯好吃 值得推介至於服務方面 看得出來店家都是用一些臨時工 問他們食物裡面有什麼他們全都答不出來 訓練有點不到位 但是店的裝修環境是可以的也算是很好拍照的地方

之前看到這個店新開的時候也已經想吃
終於再一次經過這附近 便馬上過來吃個下午茶

但是店的裝修環境是可以的也算是很好拍照的地方
2024-02-14 155 瀏覽
叫咗幾次要杯、水嗰啲都冇人理,有個仲要係佢面前叫佢都扮聽唔到,真係比佢吹脹,等餐都等咗半個鐘以上,冇下次,餐具都唔算乾淨,會有污漬。晚市堂食價錢都唔平,叫咗個炒意粉都要百幾蚊
2024-02-11 123 瀏覽
餐廳叫槾悠位於荃灣中染大廈,係ikea樓下。主打泰西Fusion菜,泰式同西餐都有。用左樹獺logo同植物佈置,環境令人放鬆,幾舒服。海南雞油香飯配迷你肉骨茶海南雞肉質幾嫩滑,配上油飯同甜豉油,唔錯。配搭迷你肉骨茶,有冬菇、排骨等配料,味道係藥材version。唔怕份量太多又可以食兩個款。香茅豬扒撈檬粉豬扒調味唔錯,炸得啱啱好,易咬。撈檬粉正常質素。午餐仲可以加小食,蝦餅、雞翼等等。午餐價錢幾抵食,有機會想試埋西式菜式同甜品。

海南雞油香飯配迷你肉骨茶

香茅豬扒撈檬粉

午餐價錢幾抵食,有機會想試埋西式菜式同甜品

用餐過程:首先在點餐過程中,侍應表演出極度的不耐煩,而且沒有耐性,及後在上菜時,亦沒有把菜式放好,隨便地放在一個位置,不理會可能會倒掉弄髒客人。除此以外,吃烤魚時更在拿走有熱水的蓋時,沒小心搬走,把客人衣物弄髒。用餐環境:極度,極度,極度窄小(很重要所以說三次)。設計不合理,一張普通的4人枱,在放了烤魚的爐後根本無處可以再放其他食物,配合侍應那愛理不理的態度,若客人不極力閃避,最後只會一物都閃污漬菜式評價:蒜蓉包 - 不熱不脆冬陰公烤魚 - 沒味道,多骨,「孩」大蝦炒金邊粉 - 蝦淋,炒油淋淋咖哩軟腳蟹 - 沒咖哩味,青口腥臭,蜆肉多沙
用餐過程:

用餐環境:

菜式評價:
蒜蓉包 - 不熱不脆
冬陰公烤魚 - 沒味道,多骨,「孩」
大蝦炒金邊粉 - 蝦淋,炒油淋淋
咖哩軟腳蟹 - 沒咖哩味,青口腥臭,蜆肉多沙
2024-02-09
  • 難食到無野好推介
哩間開左半年的亞洲菜餐廳,每次經過都好吸引,今日去試早餐優點— 兩位waitress真系絕對不像sloth 那麼Stay Lazy,工作快手,很久沒有在香港見到,超贊。— 裝修吸睛舒服—早餐星期一到五,每天有一種早餐只賣$39,改善點— 選擇和預備牛肉要花點功夫。-上菜超快,亦可能太快,有部分野可能整定吾夠熱同吾好食,以咁檔次裝修但食物配合吾到,可惜。沙爹牛肉公仔面($39)3分— 沙爹味帶小甜,吾錯— 湯底話系雞湯,幾好味— 牛肉多但60%有硬筋,咬吾開,選擇和切牛肉的時候要留意—公仔麵彈口,芫茜牛肉麵($42)3分—芫茜只是放系面,無煮過,覺得比較失色,吾通沙爹汁只是放牛肉表面就算系沙爹牛肉?—牛肉一樣多,但好鞋,—公仔麵彈口—有3分系因為湯底同個麵。法國炒忌廉炒滑蛋(2分)—無忌廉味,比其他餐廳什麼鮮奶炒仲差。—滑蛋過老,一d都吾滑多士(2分)-吾香吾脆又靱。咖啡(5分)— 拉花幾靚— 早餐餐茶有咁質數非常好—————

哩間開左半年的亞洲菜餐廳,每次經過都好吸引,今日去試早餐

優點

— 裝修吸睛舒服

—早餐星期一到五,每天有一種早餐只賣$39,

改善點

— 選擇和預備牛肉要花點功夫。

沙爹牛肉公仔面($39)3分

— 沙爹味帶小甜,吾錯

— 湯底話系雞湯,幾好味

— 牛肉多但60%有硬筋,咬吾開,選擇和切牛肉的時候要留意

—公仔麵彈口,

芫茜牛肉麵($42)3分

—牛肉一樣多,但好鞋,

—公仔麵彈口

—有3分系因為湯底同個麵。

法國炒忌廉炒滑蛋(2分)

—無忌廉味,比其他餐廳什麼鮮奶炒仲差。

—滑蛋過老,一d都吾滑

多士(2分)

-吾香吾脆又靱

咖啡(5分)

— 拉花幾靚

— 早餐餐茶有咁質數非常好

—————

沙爹牛肉公仔面

芫茜牛肉麵

法國炒忌廉炒滑蛋,多士

咖啡

2024-02-05
$43 (早餐)
咖啡