2024-02-21 996 瀏覽
知道將軍澳Popcorn開左牛大人已經一小段時間, 今晚終於有機會黎食, 而且仲要喺屋企附近正a, 估唔到li間好新嘅牛大人分店都非常旺場, 我地7點左右已經好好好多人食緊.•Order好湯底, 即刻行出去睇一睇餐前小食&飲品先. 自助醬料吧好多款醬料: 我最鐘意嘅炸蒜, 蒜蓉, 辣椒油, 沙茶醬…. 瘋狂混左碗醬😂. 然後王子麵, 烏冬, 新竹米粉旁邊放左2大壺無糖紅茶, 黑糖薑母茶, 亦都係罐裝飲品另一個勁養生嘅選擇😆. •菜櫃嘅各款菜都好新鮮, 唐生菜, 凍豆腐, 篙筍, 蕃茄… 夾左一大碗有幾樣放湯底, 味道更豐富. •美國特級安格斯牛吃到飽套餐十款湯底入面我地揀左好多香料好多款辣椒袐製麻辣湯底•必食嘅有: 美國PRIME特級肩里肌, 唔肥唔瘦, 肉味香; 西班牙豬梅肉片, 油花均勻啖啖肉, 口感腍軟; 羊肉都好正呢. 每款x 1都有排食.•台灣小食鹽酥雞, 蒜片香腸… 推介. Li度特色一定要瘋狂encore鴨血, 蟹籽墨汁漿, 豐原排骨酥, 淨係台式火鍋先有咁多咁正嘅台式食品😋. •鮮蝦勁新鮮爽口, 我地飲左荔枝烏龍茶同鳳梨烏龍茶, 好好飲唔會勁甜👍🏻.

美國特級安格斯牛吃到飽套餐

台式小吃
鴨血
新鮮蝦
鳳梨烏龍茶
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥘 𝘼𝙡𝙡-𝙔𝙤𝙪-𝘾𝙖𝙣-𝙀𝙖𝙩 𝙃𝙤𝙩𝙥𝙤𝙩 𝙎𝙚𝙩 @ 🌟 牛大人台灣火鍋吃到飽《👽食神大媽打邊爐》.👽 大媽成日翻兜嘅「牛大人」開咗呢間新分店,即刻同區內朋友仔去試吓。呢間分店好鬼大間,坐位非常舒服。.🥬 自助區照樣係由台北直送嘅食材,淨係啲丸類同埋蔬菜類,咁多種類選擇,基本上都已經食得飽。.🥩 我哋今次照樣揀「澳洲極上和牛吃到飽」套餐,因為佢真係好抵,淨係HKD 328可以食到澳洲和牛,仲要送「澳州和牛牛丸」!.🥘 湯底方面,佢有個期間限定嘅「椒皮辣椒雞鍋」,即刻趁有機會試吓。佢冇其他辣湯底咁辣咁油,不過就好惹味,同埋啲湯算幾清,非常唔錯。.🐂 叫呢個套餐,重點當然係食「澳洲和牛M5牛肩卷」,講真真係好優質,冇筋,同埋唔係切到薄到透光偷工減料,大塊有肉味。仲有好多其他優質部位選擇。.🍡 最鍾意佢有好多台灣美食選擇,例如:順德鯪魚球、台式蝦餃、豐原排骨酥、台灣鯛魚片、澎湖花枝漿,尤其麻吉燒好好味。唔會淨係打邊爐咁悶,呢啲小食全部都好好味。.🍋 佢仲做緊推廣,只要關注佢FB或者IG,就可以有一杯「鴨屎香檸檬茶」。超級好味,尤
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

澳州和牛牛丸

🍋 佢仲做緊推廣,只要關注佢FB或者IG,就可以有一杯「鴨屎香檸檬茶」。超級好味,尤其是打邊爐,一路飲嘅時候可以消濟。

鴨屎香檸檬茶

🌟 甜品可以選擇雪糕或者「台中仙草凍」,我哋揀咗後者,好鬼爽皮,畫上完美嘅結尾。真係好鬼抵,大家有機會記得約朋友仔嚟打邊爐喇!

台中仙草凍

📍 將軍澳唐賢街9號Popcorn 2樓PopFood 3號舖
☎️ +(852)3953-9240
鴨屎香檸檬茶
台中仙草凍
  • 澳洲極上和牛吃到飽套餐
2023-12-29 936 瀏覽
好開心將軍澳開了牛大人,位於將軍澳唐賢街9號Popcorn 2樓PopFood 3號舖。 晚飯時間大約七點到, 店內環境舒適, 自助區有滷肉飯、丸類、菜類、飲品和醬料,點了極上和牛吃到飽套餐$328 和紅燒牛骨鍋。 🔸飲品 ~ 飲品種類多, 自助區有罐裝、紙包和冷凍茶, 還有手搖台式飲品🧋, 至喜歡金桔椰果和冬瓜茶,而我最喜歡冬瓜茶,味道甜美又消暑。 🔸紅燒牛骨鍋🫕 ~  超香濃的牛肉味, 湯底 越食越出味。 🔸火鍋配料 ~ 有和牛牛肩卷 、美國PRIME極級肩里肌、 SRF美國黑牛後腿肉、 安格斯特選牛板腱、 上腹牛五花、 手切封門柳、紐西蘭羊卷肉、 北海道十勝豚、 章魚珍珠漿、干貝鮮魚漿、蟹籽墨汁漿、海蝦、沙白、鯇魚片、台式蝦餃、皇帝菜等等, 款式多, 每一次都唔會食得曬!推介幾款我特別喜歡的火鍋配料,澳洲M5和牛牛肩卷🥩, 肉味濃郁又嫩滑, 油花分佈平均, 打邊爐一啖一塊, 食得特別爽👍🏻! 海蝦🦐甜美, 肉質夠鮮。蟹籽墨汁漿很新鮮🤤,嫩滑又Q彈。 🔸澳洲M5和牛牛丸 ~ 套餐每人有兩粒和牛牛丸, 入口Q彈美味。 🔸熟食 ~ 今次食了滷肉飯, 香濃美味。 🔸甜品 ~ 最後到甜品時

極上和牛吃到飽套餐

🔸紅燒牛骨鍋🫕 ~  超香濃的牛肉味, 湯底 越食越出味。
紅燒牛骨鍋

澳洲M5和牛牛丸

🔸熟食 ~ 今次食了滷肉飯, 香濃美味。

滷肉飯

丸類

火鍋配料

蟹籽墨汁漿

🔸甜品
~ 最後到甜品時間,揀了台中仙草凍和Movenpick雪糕, 仙草凍口感超滑,Q嫩又好味。
台中仙草凍和Movenpick雪糕

每次到牛大人打邊爐吃到飽又滿足,價錢又合理

2023-12-28
丸類
火鍋配料
蟹籽墨汁漿
台中仙草凍和Movenpick雪糕
  • 和牛牛肩卷、美國PRIME極級肩里肌、SRF美國黑牛後腿肉、安格斯特選牛板腱、上腹牛五花、手切封門柳、紐西蘭羊卷肉、北海道十勝豚
最近天氣凍 最啱就系烚下烚下😎加上聖誕節 梗系要食飽飽啦🤪呢間被譽為最抵食火鍋放題嘅牛大人越嚟越多分店 終於開到嚟將軍澳近近地史努比梗系要去啦😛-放題分咗3個價位 今次嗌咗最貴嗰個set原價$328 19:30前離座就$288 真系幾抵😛.👍🏿澳洲極上和牛套餐 $328先講湯底 史努比揀咗鳳梨雞鍋幾appreciate佢湯底夠清👍🏿不過其實就冇乜味 只有淡淡嘅甜味醬料選擇唔算太多 史努比試咗兩款豉油 兩款都偏鹹🙌🏿另外有款幾特別嘅洋蔥牛肉醬上面有啲蒜蓉同芫荽 唔會太鹹 略帶少少甜味但芫荽味太重 史努比麻麻😂.攻略😂:知道唔系個個都鐘意睇長文 所以寫個攻略先🤪有興趣先再睇~唔同價位嘅牛肉確實有分別 牛魔王嘅話揀最貴個set你會好滿足但如果食放題唔系狂食牛嘅話揀中間嗰個都夠架啦佢仲有好多台式火鍋配料連海鮮(蝦、沙白、脆鯇腩)呢啲都有提供加上質素唔錯 呢啲全部價位都有得食😍史努比特別推介鴨血、脆鯇腩、鯛魚片⭐️所以如果大家去嘅話按自己需要去揀詳細食評歡迎繼續睇落去🤣.Lv3👍🏿澳洲M9和牛牛丸 9/10最貴個set會送每人一客嘅和牛牛丸每人得兩粒 等史努比試下有咩咁把炮先😛牛丸都幾彈牙 重點系
最近天氣凍 最啱就系烚下烚下😎

另外有款幾特別嘅洋蔥牛肉醬
上面有啲蒜蓉同芫荽 唔會太鹹 略帶少少甜味
但芫荽味太重 史努比麻麻😂
攻略😂:
知道唔系個個都鐘意睇長文 所以寫個攻略先🤪有興趣先再睇~
唔同價位嘅牛肉確實有分別
牛魔王嘅話揀最貴個set你會好滿足
但如果食放題唔系狂食牛嘅話揀中間嗰個都夠架啦
佢仲有好多台式火鍋配料
連海鮮(蝦、沙白、脆鯇腩)呢啲都有提供
加上質素唔錯 呢啲全部價位都有得食😍
史努比特別推介鴨血、脆鯇腩、鯛魚片⭐️
所以如果大家去嘅話按自己需要去揀

鴨血淋得嚟非常軟滑
食落帶少少Q彈咬牙 好正🤤
私房鴨血

👍🏿脆肉鯇魚腩 8.5/10
口感爽脆又彈牙 魚油充足 好食!!
👍🏿脆肉鯇魚片 8.5/10

飲品有4款冷泡茶 多款台式飲品 汽水都有
史努比鐘意桂花烏龍😆

最後每人可以有一杯雪糕或者系仙草凍
雪糕有朱古力味Movenpick
士多啤梨同cookies&cream Haagen Dazs
性價比: 8.5/10

*另設加一服務費*
呢間確實幾抵食 而且有質素
服務正常 會主動幫你加湯 亦系友善嘅
張枱都唔會話好細
可以再做好啲嘅系牛肉可以整個牌話比我哋知佢系咩肉 而家史努比就要靠估🫣
不過都幾肯定嘅 因為我哋分開嗌

安格斯牛小排
私房鴨血
脆肉鯇魚腩
2023-12-25 497 瀏覽
🧣天氣凍冰冰,最岩就係打邊爐,知道最近將軍澳開左牛大人,一直都係好受歡迎既火鍋店,新店光線充足🔅✨澳洲極上和牛套餐,每位會送澳洲M9和牛牛丸2粒🔸湯底打邊爐湯底鍾意無咁單一,緊係揀鴛鴦鍋😆🔹牛大人秘方麻辣鍋:辣度揀左小辣🌶️麻辣味好香,有後勁,越食越辣🔹台灣鳳梨雞鍋:湯底好鮮甜,入面仲有沙白,小魚乾同苦瓜等,配咩食材都岩🔸牛肉類💓私心推介 安格斯牛小排 : 油脂分泌都好平均,肉質軟腍美國SRF黑牛 : 油脂分泌較少,肉質較有咬口手切封門柳 : 肉味濃,肉質軟腍🔸配料💓私心推介 花雕酒雞件 : 🐓雞件無骨,肉質嫩滑鮮甜海蝦 :🦐唔算好大隻,但鮮甜爽口真味牛肉漿:牛肉味濃,味道少少似生竹牛肉🔸台灣特色小食💓私心推介士林鹽酥雞 : 🧂香脆鹹香,一啖一粒梅甘酥脆薯 :🍠 蕃薯好甜,外脆內軟🔸自助區有好款火鍋配料🥬、麵食、滷肉飯🔸飲品自家製冷泡茶,罐裝飲品、啤酒🍺🔸甜品每人只限一款,可以揀雪糕🍦或者自家製芋圓

✨澳洲極上和牛套餐,每位會送澳洲M9和牛牛丸2粒

🔸湯底
打邊爐湯底鍾意無咁單一,緊係揀鴛鴦鍋😆

🔸牛肉類
💓私心推介
安格斯牛小排 : 油脂分泌都好平均,肉質軟腍
美國SRF黑牛 : 油脂分泌較少,肉質較有咬口
手切封門柳 : 肉味濃,肉質軟腍

🔸配料
💓私心推介
花雕酒雞件 : 🐓雞件無骨,肉質嫩滑
鮮甜海蝦 :🦐唔算好大隻,但鮮甜爽口
真味牛肉漿:牛肉味濃,味道少少似生竹牛肉

🔸台灣特色小食
💓私心推介
士林鹽酥雞 : 🧂香脆鹹香,一啖一粒
梅甘酥脆薯 :🍠 蕃薯好甜,外脆內軟

🔸自助區
有好款火鍋配料🥬、麵食、滷肉飯

🔸飲品
自家製冷泡茶,罐裝飲品、啤酒🍺

🔸甜品
每人只限一款,可以揀雪糕🍦或者自家製芋圓

2024-06-03 6 瀏覽
牛大人與日本夢王蛋合作,凡於晚市叫極上和牛套餐,可以揀選夢王生雞蛋或醬油溏心夢王蛋。是夜湯底選了台灣濃香番茄鍋,湯底清新酸香,開胃解膩,不會影響食材本身的味道。 極上和牛套餐的幾款肉類質素均不俗,和牛牛肩卷及極級肩里肌切成薄薄的一大片,放入湯中很快見熟,蘸上夢王生雞蛋,肉質入口更見鮮甜嫩滑。 和牛牛丸每人贈送兩粒,牛丸牛味濃郁,入口有爆汁效果。 除了牛肉,牛大人有不少別具台灣特色的食材,黑松露海鮮漿烹煮後口感爽口彈牙,入口鮮味。水蓮青綠細長,涮過清脆爽口。 台灣鯛魚片厚切,魚味鮮甜。麻辣鴨血口感細嫩爽滑,猶如布甸一樣。 牛大人除了有自取的冷泡茶外,尚有手機落單的鴨屎香檸檬茶等,鴨屎香茶底香味獨特,配搭香水檸檬酸清新,配上火鍋是不錯的選擇。 甜品可以選擇夢王布丁或雪糕或仙草凍,Movenpick朱古力雪糕朱古力味道香濃幼滑,士多啤梨雪糕帶少少酸味好清新,夢王布丁蛋味香濃細緻滑嫩。
和牛牛丸每人贈送兩粒,牛丸牛味濃郁,入口有爆汁效果。
2024-05-30
2024-05-26 17 瀏覽
☆ 牛大人台灣火鍋吃到飽將軍澳唐賢街9號Popcorn 2樓PopFood 3號舖✦ 澳洲極上和牛吃到飽套餐香港人一年365日都係要打邊爐,好耐無黎牛大人,今次我就揀左台灣鳳梨雞鍋,個湯底清清地幾岩而家天氣。用QR code落單好方便,食物方面好多選擇,呢個set有好多款牛肉揀,特別鍾意佢個手切封門柳、安格斯一口牛粒,肉質鮮嫩惹味,又無多餘肥膏,好岩我!海鮮類一定要食海蝦,鮮甜彈牙!另外蟹籽墨汁漿、澎湖花枝漿、章魚珍珠漿呢d都好好食好彈牙。然後又有好多小食揀啦,自助區又有成30款食物可以拎,有菜有丸好多選擇,真係花多眼亂。飲品又係好多選擇,有汽無汽都有~配合返餐廳嘅有各款台式冷泡茶,再唔岩係返code入面都仲有好多飲品選擇,例如冬瓜茶、酸梅汁。最後仲有甜品,可以揀Movenpick/Häagen-Dazs雪糕或者台式仙草凍。呢到食足120分鐘,又多野食選擇,真係食到我以為自己個肚就爆XD
☆ 牛大人台灣火鍋吃到飽
將軍澳唐賢街9號Popcorn 2樓PopFood 3號舖

✦ 澳洲極上和牛吃到飽套餐

2024-05-21 14 瀏覽
{牛大人夢王祭- $328}麻甩佬要定期接受牛大人的打邊爐治療法,消除一切負能量!呢期除左牛大人仲有多個大王幫手,就係夢王了!第一次夢王祭!一人可以得到一隻勁入味又蛋香味濃嘅醬油夢王溏心蛋!仲有無限添加嘅三色鮮蔬夢王脆蛋,熱辣辣脆卜卜,仲有椒鹽嘅香味,值得一試!不過主角仍然是美味的肉肉,澳洲和牛M5牛肩肉,牛小排,手切封門柳,仍然是麻甩佬的最愛!今次食咗嚟咁多次都冇嗌過嘅一樣嘢,叫做麻吉燒!原來甜甜地嘅湯圓放落濃味嘅湯底又係別有一番風味,大家點睇?最後整麻甩今次嘅新發現係牛大人都有得叫手打檸檬茶,即時叫咗兩杯慢慢飲,呢個有啲驚喜!美味程度:😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍📍 #牛大人台灣火鍋吃到飽 (Popcorn) (將軍澳)將軍澳唐賢街9號Popcorn 2樓PopFood 3號舖
{牛大人夢王祭- $328}

美味程度:😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍

📍 #牛大人台灣火鍋吃到飽 (Popcorn) (將軍澳)
將軍澳唐賢街9號Popcorn 2樓PopFood 3號舖
2024-05-21 0 瀏覽
🍽 All you can eat💰 HK328pp (dinner, 10% service charge)Still my favourite hotpot place and I made reservation on Openrice earlier. This branch is very spacious and clean. They are doing collaboration with a famous Japanese egg brand. They have a lot of variety of food which made from this famous Japanese egg brand, for example, bubble tea and pudding. We love it so much and it tasted excellent. For the hotpot, we order one of their limited quantity soup base - spicy tomato soup. It was slightly
🍽 All you can eat

For the hotpot, we order one of their limited quantity soup base - spicy tomato soup. It was slightly spicy and sour. Of course, we ordered wagyu beef, shrimp. meatballs and duck blood. This time, we found out there was sesame and peanut sweet dumpling on the menu. It tasted extremely good and it made from Taiwan. We like it so much so we ordered two rounds.

Overall, although it has only 120 mins for all you can eat, it's a nice place to gather with friends.
最近牛大人新出左🥚「夢王祭」🥚日本頂級雞蛋 X 極上和牛套餐🫡 每位可以揀夢王生雞蛋 / 醬油溏心夢王蛋撈牛肉食又得 成粒啪又得🥰▫️120分鐘極上和牛吃到飽 ($328/位)基本八款湯底任你揀 近排仲有全新湯底醍醐蕃茄酸辣鍋🍅 三椒酸菜鮮魚鍋🐟今次做孝順仔同老媽子去食 就揀返台灣鳳梨雞鍋啦鳳梨加上苦瓜 食落甜甜的好開胃小食仲可以揀三色鮮蔬夢王脆蛋▫️牛肉類澳洲和牛M5牛肩卷 佢個肉味濃又唔韌油脂比例適中👍安格斯牛小排油花較多 鍾意一口肉一口啤酒嘅就啱哂!和牛牛丸依舊咁出色 一入座就醒你每人兩粒 即刻胃口大開😍▫️自助區醬料區都幾齊全 隔離仲有台灣麵、米粉想食啲飯仲有真滷牛肉飯😃飲品方面我首選一定係自家製冷泡茶不過老媽子話想啤啤佢 佢地竟然有少爺手工啤🍻 $58一杯又ok喎試哂Pale Ale同 Pilsner☺️最後Movenpick + Haagen Dazs雪糕都試埋🍨 依家到6月23號之前仲可以試埋夢王布丁🍮 賣哂就冇架啦!
最近牛大人新出左🥚「夢王祭」🥚
日本頂級雞蛋 X 極上和牛套餐🫡
每位可以揀夢王生雞蛋 / 醬油溏心夢王蛋
撈牛肉食又得 成粒啪又得🥰

▫️120分鐘極上和牛吃到飽 ($328/位)

基本八款湯底任你揀 近排仲有全新湯底
小食仲可以揀三色鮮蔬夢王脆蛋

▫️牛肉類
澳洲和牛M5牛肩卷 佢個肉味濃又唔韌
油脂比例適中👍
安格斯牛小排油花較多 鍾意一口肉一口啤酒嘅就啱哂!
和牛牛丸依舊咁出色 一入座就醒你每人兩粒 即刻胃口大開😍

▫️自助區
醬料區都幾齊全 隔離仲有台灣麵、米粉
想食啲飯仲有真滷牛肉飯😃
飲品方面我首選一定係自家製冷泡茶
不過老媽子話想啤啤佢
佢地竟然有少爺手工啤🍻 $58一杯又ok喎
試哂Pale Ale同 Pilsner☺️

牛大人不斷光顧 將軍澳Popcorn 分店是就第一次去 餐廳環境很有特色有小房間 亦有大眾位 牆上壁畫更令人目不暇給飯點時間 非常旺場🔥🔥等待期間 有另一服務就係有「迷你牛油卷•」試食😆😆價錢分3款$248/$288/$328 120分鐘任食🤤選擇了「極上和牛食到飽套餐」$328湯底是「台灣鳳梨雞鍋」 有苦瓜😂走下火路線 味道不會過濃放題自助區有滷肉飯、丸類、菜類、飲品和醬料重點 牛肉🥩無限♾️ encore美國PRIME極級肩里肌 安格斯特選牛板腱澳洲和牛M5牛肩卷肉味濃郁又嫩滑 油花分佈平均👍🏻推薦 一次叫晒所有牛😍 肉質靚靚 味道濃厚另外個套餐贈送咗每位兩粒澳洲M9和牛牛丸,重牛味,高質🦐🦀海鮮有花膠、沙白、蝦、鯛魚、鯇魚我個人反而愛吃花枝漿、蟹籽墨汁漿👍🏻亦有小吃 例如鴨血、豬大腸、豆腐等🥤飲品 除自助區有罐裝、紙包和冷凍茶今期餐廳推薦 打卡送雞蛋布甸奶茶🧋最後到甜品🍮 時間可選擇 仙草凍 或雪糕

牛大人不斷光顧 將軍澳Popcorn 分店

選擇了「極上和牛食到飽套餐」$328
湯底是「台灣鳳梨雞鍋」 有苦瓜😂
走下火路線 味道不會過濃

放題自助區
有滷肉飯、丸類、菜類、飲品和醬料
重點 牛肉🥩無限♾️ encore
美國PRIME極級肩里肌
安格斯特選牛板腱
澳洲和牛M5牛肩卷
肉味濃郁又嫩滑 油花分佈平均👍🏻
推薦 一次叫晒所有牛😍
肉質靚靚 味道濃厚

另外個套餐贈送咗每位兩粒澳洲M9和牛牛丸,重牛味,高質

🦐🦀海鮮有花膠、沙白、蝦、鯛魚、鯇魚
我個人反而愛吃花枝漿、蟹籽墨汁漿👍🏻

亦有小吃 例如鴨血、豬大腸、豆腐等

🥤飲品 除自助區有罐裝、紙包和冷凍茶
今期餐廳推薦 打卡送雞蛋布甸奶茶🧋

最後到甜品🍮 時間
可選擇 仙草凍 或雪糕

2024-05-04 12 瀏覽
牛肉嘅種類繁多,高達7種牛可以選擇一嚟就叫到成檯都係牛,可以逐樣試!另外仲有豬、羊、同唔同台灣小食可供選擇~最推薦安格斯一口牛肉粒,質素非常高,牛味濃厚!呢個餐另外送每位2粒澳洲和牛牛丸,味道好驚喜,同一般嘅牛丸完全唔同,牛肉味超級香濃,彈牙多汁,係出邊嘅牛丸食唔到嘅味道~呢個餐仲送每人一個布丁,食落質感似燉蛋多啲,個汁調教得幾好👍🏻最後每客送一杯雪糕或仙草黑白配,雪糕包括movenpick嘅朱古力/士多啤梨味、Häagen-Dazs嘅曲奇味!
牛肉嘅種類繁多,高達7種牛可以選擇
一嚟就叫到成檯都係牛,可以逐樣試!
另外仲有豬、羊、同唔同台灣小食可供選擇~

最推薦安格斯一口牛肉粒,
質素非常高,牛味濃厚!

呢個餐另外送每位2粒澳洲和牛牛丸,
味道好驚喜,同一般嘅牛丸完全唔同,
牛肉味超級香濃,
彈牙多汁,係出邊嘅牛丸食唔到嘅味道~

呢個餐仲送每人一個布丁,
食落質感似燉蛋多啲,
個汁調教得幾好👍🏻

最後每客送一杯雪糕或仙草黑白配,
雪糕包括movenpick嘅朱古力/士多啤梨味、
Häagen-Dazs嘅曲奇味!
🎀牛大人台灣火鍋吃到飽牛魔王又出動了其實將軍澳分店已開了一陣子可惜今晚才有機會吃到分店幾旺場座位亦舒服這次點了極上和牛吃到飽套餐($328)任吃兩小時每樣食物都質素在線值得再回頭還未點食物餐廳已呈上附送的澳洲和牛牛丸牛丸吃得出和平常街市買到的不一樣牛味較濃真材實料湯底選了「台灣鳳梨雞鍋」望落去都幾多配料有雞、苦瓜和蜆肉味道偏清淡但看不到鳳梨的蹤影和沒有鳳梨味和牛套餐可以品嚐到各種牛的不同部位包括有安格斯牛板腱、手切封門柳、澳洲和牛M5牛肩卷、SRF美國黑牛後腿肉等每款都各有特色而且大大片其中最愛的是美國prime極級肩里肌和一口牛柳粒前者大塊且帶有些油花後者淥一淥熟透後超重牛肉味又很嫩口這兩款不停返叫都吃了有10碟其他火鍋配料質量也不錯點了海蝦、魚片、美人花膠、花枝漿…….印象最深刻的是海鮮滑幾有口感做得幾出色另外亦有一些台式熱食可以點選包括有鹽酥雞、炸魚皮、老大腸、鴨血等不過這次吃得太飽下次可以再試試自選區方面蔬菜和丸類亦有好多選擇很適合我這個丸類愛好者誠意推介爆漿芝士丸超級邪惡飲品櫃任拎另外更可點特飲例如烏梅汁、金橘水等甜品可選Movepick雪糕或台式仙草凍這餐真的是吃到飽,超級
🎀牛大人台灣火鍋吃到飽

牛魔王又出動了
其實將軍澳分店已開了一陣子
可惜今晚才有機會吃到
分店幾旺場座位亦舒服
這次點了極上和牛吃到飽套餐($328)
任吃兩小時
每樣食物都質素在線
值得再回頭

還未點食物
餐廳已呈上附送的澳洲和牛牛丸
牛丸吃得出和平常街市買到的不一樣
牛味較濃真材實料

湯底選了「台灣鳳梨雞鍋」
望落去都幾多配料

前者大塊且帶有些油花
後者淥一淥熟透後超重牛肉味又很嫩口
這兩款不停返叫都吃了有10碟

其他火鍋配料質量也不錯
點了海蝦、魚片、美人花膠、花枝漿…….
印象最深刻的是海鮮滑幾有口感做得幾出色
另外亦有一些台式熱食可以點選
包括有鹽酥雞、炸魚皮、老大腸、鴨血等
不過這次吃得太飽下次可以再試試

自選區方面蔬菜和丸類亦有好多選擇
很適合我這個丸類愛好者
誠意推介爆漿芝士丸超級邪惡
飲品櫃任拎
另外更可點特飲
例如烏梅汁、金橘水等
甜品可選Movepick雪糕或台式仙草凍
這餐真的是吃到飽,超級滿足

餐廳另收加一服務費
*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*

2024-04-18 33 瀏覽
每次來到這間都覺得這裡的用餐環境光猛明亮,給人一種開朗愉悅的感覺。而且座位寬敞舒適!每次出去拿取食物/飲品時員工迅速而高效地收拾桌上的碗碗碟碟,加分!一人兩粒的濃味的牛丸,肉質鮮嫩多汁,口感十分誘人。安格斯牛小排肉片更是美味無比,肉質鮮嫩,極具牛味,完美搭配打邊爐的湯底。(濃味牛骨湯)另外,這裡還提供手打墨魚漿以及多種台式小食,如台灣腸仔、炸一口豆腐和炸鹽酥雞等等。手打墨魚漿帶有濃郁的海鮮味。而台式小食則展現了台灣獨特的風味,香脆可口,即叫即煮,加分!

• 鴨屎香檸檬茶
2024-04-16 39 瀏覽
唔經唔覺,原來連牛大人已經唔使排隊…周末中午12:30嚟到,唔使排隊之餘,食嘅人都唔係咁多,可見呢個曾經風靡一時嘅台式火鍋,已經out咗?其實我認為佢嘅質素冇大幅下跌(放題一般都好少大跌watt)。當然而家咁少人,就係入座嘅好機會了。無論係湯底,指定肉,外面任拎嘅配料,都仲係水準之中,嘢飲更加係多到誇張。當然,overall真係冇牛站咁好食同咁多嘢食,但牛大人都唔算差,牛肉滑同瑤柱滑係最特別同好食。至於而家送嘅鴨屎香檸檬茶就普普通通。有時,可以舒舒服服咁食,都好緊要。
唔經唔覺,原來連牛大人已經唔使排隊…

有時,可以舒舒服服咁食,都好緊要。
2024-03-14