2天前 0 瀏覽
今晚沒有煮飯,去附近茶舍買外賣食,最鐘意食佢地嘅焗飯,焗到超香超惹味!價錢仲要唔貴,包埋熱飲!米蘭肉醬焗意粉 $56肉醬加了洋蔥、煙肉、紅蘿蔔、菇一齊煮,食落有蔬菜嘅甜味,意粉煙韌彈牙,上層加了大量芝士,味道香濃!😋咖哩雞焗飯 $64呢到嘅焗飯必試!飯是炒飯底,雞份量多,係雞扒size,仲好軟腍,上層加了芝士焗,味道超級香濃好味👍🏻👍🏻蒲燒鰻魚炒珍珠飯 $68鰻魚炒飯聞起黎勁香☺️,面頭鋪左柴魚片,材料用左粟米粒、鰻魚粒、洋蔥粒、冬菇、蘑菇,口感非常豐富,味道一流🤤,超有驚喜😳!

米蘭肉醬焗意粉 $56

咖哩雞焗飯 $64

蒲燒鰻魚炒珍珠飯 $68
2024-06-12 32 瀏覽
地址:九龍新蒲崗景福街91-95號地舖生煎豚肉斧頭扒(鐵板)扁意粉+蒜蓉汁另上餐湯+沙津熱檸檬水共$138無需加一有多種電子付款非常大塊的斧頭扒,每一口也是厚肉,可填飽肚個餐湯水準keep得好,每次都想飲哂佢,不浪費!多種飲品選擇,最抵既係,全日都無需加一收費此分店手機apps系統更新中,未能儲分,請留意!##茶舍 ##新蒲崗
地址:九龍新蒲崗景福街91-95號地舖

生煎豚肉斧頭扒(鐵板)
扁意粉+蒜蓉汁另上
餐湯+沙津
熱檸檬水
共$138

無需加一

有多種電子付款

非常大塊的斧頭扒,每一口也是厚肉,可填飽肚
個餐湯水準keep得好,每次都想飲哂佢,不浪費!

多種飲品選擇,最抵既係,全日都無需加一收費

此分店手機apps系統更新中,未能儲分,請留意!

##茶舍
##新蒲崗
2024-05-17
  • $138生煎豚肉斧頭扒(鐵板)套餐
2024-06-09 0 瀏覽
同事們今日做嘢忙到午餐都未食,而家已經係下午茶時間,去咗新蒲崗買外賣回公司食。茶舍是充滿香港風味的餐廳。無論是早餐、午餐、晚餐還是下午茶,都能在這裡找到茶餐廳的美食。蒜蓉汁雞扒滑蛋蛋包飯:飯上蓋上半凝固的滑蛋,飯粒帶有蛋漿,口感甜滑蛋味香,雞扒大塊又厚肉,加上蒜蓉汁好惹味!蛋黃煙肉卡邦尼長通粉:材料有菇和煙肉,個醬汁好濃稠,完全覆蓋晒 D 長通粉,每一啖都散發蛋黃香氣,絕妙配搭非常美味。米蘭肉醬焗扁意粉:香濃的芝士醬汁,配上絞肉,焗至金黃色,每條扁意粉都多汁美味!層層疊三文治:份量十足,層層疊的滑蛋疊到幾吋厚,加上芝士、火腿配搭三文治已經烘底,食落有多重不同口感,值得一試!每個主食都配送熱飲,奶茶同華田都好香濃夠味。

每個主食都配送熱飲,奶茶同華田都好香濃夠味。
2024-06-06 0 瀏覽
經過附近, 隨便找間餐廳食個晚飯 食物 : 星級雜扒飯, 包餐湯沙律及飲品 $168 ~ 價錢唔算特別平, 肉類大大件, 味道正常普通 紐西蘭肉眼扒配薯菜, 配餐湯沙律飲品 $138 ~ 已經叫咗5成熟, 但牛扒到來是全熟, 變得好乾,其他都是正常普通 環境 : 店內是茶餐廳格局, 光亮乾淨 服務 : 店員有禮貌 價錢 : HK$309 (無加一服務費)
經過附近, 隨便找間餐廳食個晚飯
環境 : 店內是茶餐廳格局, 光亮乾淨
服務 : 店員有禮貌
價錢 : HK$309 (無加一服務費)
星級雜扒配飯
紐西蘭肉眼扒配薯菜
2024-05-17
放工路過,唔想煮偷懶😂就近近地入咗去!佢開咗都一段時間keep住都好多人幫襯!平日都好多人收工去食,入面好光猛,坐位亦都好舒服,唔會好逼👍🏼咖喱吉列豬扒滑蛋飯 $64勁吸引!好香!豬扒勁大塊係上面!咖哩有啲似日式個種,甜甜地,唔辣!滑蛋超嫩滑,好黃😍😍好好味!個飯好大個,食唒超滿足呀!!!!!我哋追加咗小食柚子雞件 $18有小小lone!不過酸酸甜甜好好食😌濃蝦湯海鮮湯飯 $72好豐富,好多海鮮😎有青口,魷魚,大蝦,蜆!海鮮湯鮮甜,好好飲,基本上就咁飲都已經好滿足了!食完好Full😝里個餐我哋加咗$12要沙律同餐湯!是日靚湯係薯仔湯不過不失,不過沙律就好正!超新鮮!一個餐仲有杯飲品送!嗌咗熱朱力同杏霜(竟然有😝)

咖喱吉列豬扒滑蛋飯 $64

我哋追加咗小食
柚子雞件 $18
有小小lone!不過酸酸甜甜好好食😌

濃蝦湯海鮮湯飯 $72

一個餐仲有杯飲品送!嗌咗熱朱力同杏霜(竟然有😝)
今日,又帶狗仔去新蒲崗Mikki商場, 同朋友去附近狗公園一齊玩。回程時,見到Mikki對面的‘’茶舍"茶餐廳,又覺得好肚餓,所以,就諗住買外賣返屋企食。兩個套餐,加埋炒飯,同埋一個沙律都不用200蚊,認真抵食。蟹籽三文魚蛋炒飯-飯炒得好有鑊氣,一粒一粒飯,加上三文魚份量充足,非常好味。💖😍層層疊的三文治餐-三文治裡面夾上厚厚的雞旦,火和芝士,一層一層的。雞蛋很厚身,有很滑。不錯。😘千島醬海鮮pizza- pizza薄薄的, 外表香脆, 加上餡料充足,有魷魚,魚等等,非常抵食。至於, 煙三文魚沙律,三文魚很多,性價比高。😁這間茶餐廳值得推薦俾大家。

至於, 煙三文魚沙律,三文魚很多,性價比高。😁

這間茶餐廳值得推薦俾大家。

2024-05-27 45 瀏覽
平時經開新蒲崗都會喺呢一間茶舍度食早餐🍳所以知道呢度啲食物質素都唔錯,性價比又高😜今日心血來潮想食下午茶,於是外賣,食物質素一如以往🥰好味道🤓❤️蒲燒鰻魚炒珍珠飯,珍珠飯粒粒分明,上面鋪咗啲木魚絲,而且鰻魚足料,好惹味😋❤️菠蘿鮮茄三層焗豬扒飯,焗飯質素相當唔錯,豬扒外脆肉嫩😉而且啲鮮茄醬係我鍾意嘅港式味道,啖啖肉再配埋菠蘿嘅鮮甜,絕配😈❤️HITEA百搭,呢個真係好多選擇,我就揀咗迷你鮮茄湯通粉同脆炸雞翼,脆炸雞翼相當出色,雖然外賣,但依然做到外脆入邊勁Juicy🤗好後悔冇嗌多一碟添🫣雖然外賣都好好味,但下次都係要堂食😋哈哈

雖然外賣都好好味,但下次都係要堂食😋哈哈
2024-05-26
下午茶
2024-05-25 26 瀏覽
茶舍 (景福街) (新蒲崗)📍新蒲崗景福街91-95號地下5-7號舖開OT之前,一定要食個下午茶充足電。我們在茶舍叫了以下食物 🥘:🌟 **HITEA 百搭自選** - 下午茶,超抵組合1. **迷你卡邦尼意粉** 🍝 - 好味到爆,奶香濃郁,意粉煮得剛剛好,每一口都充滿濃郁的芝士味道。2. **吉列魚柳** 🐟🍤 - 炸到非常脆,裏面還是軟軟的,外層酥脆,內部鮮嫩。🌟 **桂圓紅棗茶(樽裝)** 🍵🍶 - 茶味濃郁,紅棗又正,樽裝非常好,唔使一次過飲晒,可以慢慢飲,讓你隨時享受健康滋味。🌟 **黑松露野菌蠔仔意大利飯** 🍚🍄🦪 - 重量級份量,抵到爆。料足、味道適中,黑松露香氣四溢,蠔仔鮮嫩,絕對是美味的享受。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🌟 **冷萃咖啡(樽裝)** ☕️🍾 - 樽裝非常好,唔使一次過飲晒,可以慢慢飲,咖啡香氣濃郁,冰涼爽口。🌟 **層層疊三文治** 🥪🍳 - 這個可謂發達三文治,中間嗰啲蛋厚厚的,食完100分滿足,每一層都有豐富的餡料,口感豐富。🌟 **凍檸茶** 🍋🧋 - 凍檸茶清爽解渴,檸檬味道剛剛好,不會過酸,冰涼沁人心脾。茶舍的每一道菜都充滿驚喜,能滿足不同的口味需求,
茶舍 (景福街) (新蒲崗)
📍新蒲崗景福街91-95號地下5-7號舖

開OT之前,一定要食個下午茶充足電。
我們在茶舍叫了以下食物 🥘:

🌟 **HITEA 百搭自選** - 下午茶,超抵組合

茶舍的每一道菜都充滿驚喜,能滿足不同的口味需求,絕對值得👍🏻👍🏻👍。

2024-05-22
下午茶
  • 吉列魚柳
  • 桂圓紅棗茶
  • 黑松露野菌蠔仔意大利飯
  • 冷萃咖啡(樽裝)
  • 層層疊三文治
作為新蒲崗/啟德既打工仔,都知好多嘢食,當中茶記而有質素既我會揀茶舍,一星期至少食一次😆 平時lunch time不時要排一陣隊,佢地既lunch除咗茶記既食物外,仲有和風日式既菜式,menu選擇比較吸引特別。今日Lunch time比較晏放,有下午茶揀,同同事一齊吖咗外賣自取,同堂食質素一樣 👍🏻𖡼 菠蘿鮮茄三層焗豬扒飯 🥘豬扒勁大塊,芝士拉絲,炒飯底唔會咸,配上菠蘿鮮茄sauce岩岩好,係我成日叫既選擇 🤩𖡼 蒲燒鰻魚炒珍珠飯佢地既鰻魚係好多人叫,除咗蛋包飯外,鰻魚炒飯都好正,鰻魚唔係細細粒,係一塊塊足料鰻魚,炒得好香口𖡼 下午茶餐:一口西多士,吉列豬扒 🧈同事表示唔錯~ 西多份量夠,可以再多少少煉奶,吉列豬扒炸得好香口,鬆脆,超大塊,厚度,份量很足夠!

𖡼 菠蘿鮮茄三層焗豬扒飯 🥘
𖡼 蒲燒鰻魚炒珍珠飯
𖡼 下午茶餐:一口西多士,吉列豬扒 🧈
  • 菠蘿鮮茄三層焗豬扒飯
  • 蒲燒鰻魚炒珍珠飯
2024-05-17 32 瀏覽
茶舍其實我已經食過好多次,但係每次經過都會忍唔住買自己焗飯,今次亦都係一樣。貪佢夠新鮮,即叫即焗同埋多料👍🏻👍🏻👍🏻咖喱牛腩焗飯牛腩經過悶煮後變得軟嫩多汁,與濃郁的咖喱醬完美融合。焗飯上有芝士增添了濃郁的口感和香氣。最欣賞佢嘅咖喱汁,有香料味得來,但係又唔會太過搶味!菠蘿鮮茄三層焗豬扒飯:豬扒煎至金黃酥脆,搭配上鮮甜的菠蘿,形成了豐富的層次感。豬肉的鮮嫩,每一口都充滿了驚喜和滿足感,炒飯底亦都夠乾身,正咖喱雞焗飯:基本上同咖喱牛腩一樣都係非常好食,咖喱雞明顯地有煎過,所以多咗一層香味,而且冇乜用鬆肉粉,食得又放心!

咖喱牛腩焗飯

菠蘿鮮茄三層焗豬扒飯:

咖喱雞焗飯:

2024-05-10 24 瀏覽
今日我去咗一間茶舍嘅茶餐廳食飯,整體嚟講感覺幾唔錯。我揀咗至尊套餐,裏面有沙律、餐湯同蛋糕。然而我揀咗菠蘿鮮茄三層焗豬扒飯作主菜。豬扒煎得恰到好處,外脆內嫩,每一口都有肉汁噴出,好美味。上面蓋咗菠蘿同茄汁,增加咗啲酸甜嘅口感,同埋豬扒嘅味道互相襯托得好好。飯粒飽滿,又夠香,配上豬扒同醬汁一齊食,好開胃。我又追加咗柑橘雞件同柚子雞翼。柑橘雞件炸得香脆。柚子雞翼亦都好好食,酥脆多汁,柚子醬汁帶嚟一啲酸甜嘅味道,令整體更加豐富。飲品方面,我揀咗凍檸檬水同凍朱古力。凍檸檬水非常解渴,酸酸甜甜。凍朱古力濃郁香滑,喝落去好滿足。
今日我去咗一間茶舍嘅茶餐廳食飯,整體嚟講感覺幾唔錯。

2024-04-18 85 瀏覽
見平時成日都要排隊今日有咁岩有位,就試試佢,真心係幾高質既!濃蝦湯海鮮湯飯追加蒜香雞翼蝦味好濃厚而且完全唔腥,飯粒完全充滿住蝦湯既鮮味,配料上都好豐富,有魷魚圈、蜆、青口、蝦、冬菇同帶子,基本上每啖都有海鮮配料,而且整體都夠鮮味爽口,特別係帶子真係彈牙有口感! 追加既蒜香雞翼都好高質! 蒜香味十足而且炸得岩岩好,熟透又保留到肉質鮮嫩,16蚊2隻好抵食!鮮茄焗豬扒飯朋友叫既呢個焗豬整體都好好食,炒飯底粒粒分明而且醬汁酸甜度平衡得好好,食落好開胃! 豬扒都煎得好香,又係保留到肉汁唔會乾爭爭!蒜蓉汁雞扒滑蛋包飯呢個似乎係呢到既招牌,因為見好多人都有嗌! 蛋香味十足而且真係有至少4隻蛋,雞扒都係煎得外皮好脆而肉質嫩滑,加埋蒜蓉汁一齊食好惹味!另外再加錢叫左杯綜合水果紅茶,成杯上而且有大量火龍果、藍莓、檸檬、同埋橙肉,果味十足同埋係天然既水果甜味,出乎意料好飲!

濃蝦湯海鮮湯飯追加蒜香雞翼

鮮茄焗豬扒飯

蒜蓉汁雞扒滑蛋包飯

2024-04-07 80 瀏覽
Lunchtime 13:50 點咗個午餐「鰻魚炒飯」,之後14:03再點咗個下午茶餐「雞亦薯條」!下午茶餐已經到咗,但午餐還是沒有、由於餐廳信號收得好差,開頭以為冇落到單、連接餐廳提供嘅Wi-Fi後多次檢查已下單成功,亦已經出單、期間已向店員反應多次,店員都回應話已催單,結果個午餐「鰻魚炒飯」等咗30分鐘先有! 早知叫下午茶算😔
2024-04-07
2024-04-06 64 瀏覽
茶舍近排越開越多分店,係新蒲崗景福街都有分店, 近Mikiki都好方便,上次已經試過佢嘅蝦堡香煎波士頓龍蝦海鮮湯飯,已經對佢念念不忘,今次就試下濃蝦海鮮湯飯,跟埋個套餐,另外仲叫多個煙肉芝士焗西蘭花,留肚比甜品柚子芝士蛋糕,呢個一定必吃 佢嘅套餐加28蚊就有羅宋湯,沙律,甜品,抵到爛,份量唔係hea, 羅宋湯好濃,好足料,沙律菜好新鮮 濃蝦海鮮湯飯,湯底濃郁,材料都有好多,蝦,魷魚,蜆,青口,帶子….,仲有好多冬菇配料,食落唔會好滯,湯飯至緊要係個湯底, 一定要熱辣辣,加上飯底係用意大利飯煮成…高汁…. 煙肉芝士焗西蘭花,份量大,煙肉比例都多, 芝士好香濃同埋好有忌廉味柚子芝士蛋糕上枱,SIZE 唔大件,食落味道好出色,佢嘅柚子味唔會搶咗本身芝士個味,佢連甜品都好出色,讚呀芒果雜果生椰乳特調,用心制作,好多生果粒,芒果椰果,橙同埋椰漿,飲落好清新

2024-03-27
2024-04-05 42 瀏覽
今日屋企有啲事做,所以就去了屋企附近茶舍新蒲崗分店叫了外賣,經理亦非常友善一般主動遞上餐牌問我想要啲咩協會推介唔同嘅菜式。經理就推介了餐廳魚子三文魚蛋炒飯及蒲燒鰻魚炒珍珠飯,我們三人晚餐就叫了多個三層芝士焗鮮茄牛脷飯。返到屋企打開蓋嘅時候份量驚人,一個飯其實都夠兩個女子分享,我哋三個人最後食淨少少。蒲燒鰻魚炒珍珠飯用上日本米加上海量嘅鰻魚及鰻魚燒汁好有去了日本餐廳的感覺。魚子三文魚蛋炒飯亦炒得非常出色,乾身亦有鑊氣。鮮茄焗牛脷飯加上了海量芝士,牛脷唔會太韌淋身,由於屋企人平時都好鍾意食牛脷,佢亦推薦呢個鮮茄焗牛脷飯。晚餐亦附上飲品,非常抵食如果平時食得唔多,仲可以留返第二日食,喺OpenRice叫外賣仲有八五折優惠,非常推薦茶舍。