4天前 0 瀏覽
今日結束左工作後,我同同事去咗iza'bis🏮一睇就覺得裝修高檔大氣,真係好有風格,我哋就決定去試新菜。🌼 一嚐👉船長海鮮桶🦞,就好似睇一眼新鮮嘅海洋,好多種海鮮,龍蝦、青口、扇貝、魷魚、新薯、甜粟米,一盤嘅食材攞到你面前。攪到我哋直頭就流晒口水。見到佢哋煮得咁靚,食完口感就知,每一種食材都係新鮮最重要,完全係一種享受💛。連個粟米都有埋鮮甜既海鮮味,真係好正,海鮮愛好者係開心到好想再encore既。🌼 繼續嚐其他湯品,👉新英倫式周打蜆湯成一個鍋都係蜆,新鮮嘅蜆肉,清新嘅湯底,每一湯匙都充滿驚喜。蜆肉食落口,感覺到海洋嘅鹹味,一勺濃郁嘅湯品,個口感真係好有層次❤️。🌼而最好飲嘅👉意大利雜菜湯,清新嘅蔬菜食落口,有著味道淡雅,湯底就特別充滿蔬菜嘅清甜🥰。呢間餐廳嘅食材之新鮮,烹調之精妙,真係叫人嘆為觀止。

呢間餐廳嘅食材之新鮮,烹調之精妙,真係叫人嘆為觀止。
早排見我朋友喺IG post 過,話張相好吸引,令我發現左呢間位於銅鑼灣嘅西餐—iza'bis。好好西洋feel嘅風格加上舒適嘅環境,最緊要價錢合理!無計,即刻約定朋友一齊嚟倒。1️⃣主推:大師海鮮桶 $988🦞加拿大龍蝦,龍蝦肉質彈牙咬落爽口;青口,蜆,新鮮得令,就點都唔覺得腥;扇貝,大蝦,魷魚,松葉蟹腳,顏色繽紛,食落口都好新鮮,海鮮嘅鮮甜味夠足!至於附送嘅新薯同甜粟米,簡直係點石成金,食完仲想再食!2️⃣沙律款:水牛芝士卡布里沙律🥬水牛芝士味道豐富,甜甜芝士香,再配上新鮮蔬菜,清新得黎又仲健康!3️⃣湯類:新英倫式周打蜆湯🍲咖哩風味濃郁,蜆食落口甜甜嘅好新鮮,湯頭香滑得黎又足料。第一口飲落去已經感覺到好幸福,完美嘅湯類好推介!邊個話食西餐冇填飽感㗎,呢間嘅份量又好,又好味,簡直係超100%嘅滿足啊!
銅鑼灣的 IZA'BIS,簡單而優雅的裝修,乾淨而企理,給人一種高級感覺。設計得好特別,又好有feel ,坐落入去已經心情好好😊。♦️ 船長海鮮桶 ♦️ 船長海鮮桶來咗一個!活加拿大龍蝦,龍蝦肉緊實甘脆 🥰 😝 😝 😝 青口,扇貝,新薯,甜粟米全部都係鮮味,太美味啦。呢個海鮮桶真係豐富。每樣食物都煮得剛剛好,特別係嗰隻加拿大龍蝦,肥美之餘又唔失鮮甜😋。♦️ 意大利雜菜湯 ♦️而家提到那個意大利雜菜湯, 真喺好有效激起食慾,湯清而唔油膩。一口湯、一口蔬菜,那種滿滿的鮮嫩口感,實在太迷人了🥳愈食愈有味,雜菜煮到好入味。♦️ 自家製麵包布甸 ♦️最後唔可以唔提一下呢個自家製麵包布甸!裡面軟滑,又香又好食。略帶一點甜味,整道甜品都令人意猶未盡😊。我真係從沒有試過令我如此著迷的麵包布甸😉😉。IZA'BIS這個地方,當你吃過後,你真的會覺得自己好幸運,因為能找到這麼美味,而且環境舒適的地方⭐️⭐️
♦️ 船長海鮮桶 ♦️
♦️ 意大利雜菜湯 ♦️
♦️ 自家製麵包布甸 ♦️

4天前 0 瀏覽
餐廳正正由CitySuper開,所以位於佢嘅酒區隔離,咁吸引點可以唔問下買酒入去飲點計呢!?原來只係買酒價錢加20%午餐時間我就唔飲咁重咁大隻嘅酒,揀枝法國Moulin A Vent 夠晒薄,屬Beaujolais,有名Gamay葡萄只係賣$180,入去飲加$36,抵環境唔大,10張枱左右,但係閒日下午唔太旺,食得舒服寧靜沙律都唔少,任食外面每100g計嘅沙律,$188真係唔算貴。紅菜頭Feta芝士。涼拌茄子。博多豆腐薯仔沙律。炸豆腐雞絲沙律全部都健康清淡,而且唔係普通貨色,一般都比晒罐頭粟米、車厘茄、青瓜、意粉/薯仔沙律等等就算,呢度係有心做好多。Parma Ham。凍雞胸。凍燒牛肉。煙三文魚咁多Cold Cut,出去餐廳叫個Platter都至少$198,慢慢嘆,摸下酒杯底真係爽芝士有三種,我認得Brie同Pamesan,仲有款唔識😂另外仲有兩款熱湯,兩款甜品 - 博多豆腐花及麵包布甸,基本唔加主菜都好夠飽
原來只係買酒價錢加20%
只係賣$180,入去飲加$36,抵

環境唔大,10張枱左右,但係閒日下午唔太旺,食得舒服寧靜

沙律都唔少,任食外面每100g計嘅沙律,$188真係唔算貴

。紅菜頭Feta芝士
。涼拌茄子
。博多豆腐薯仔沙律
。炸豆腐雞絲沙律

。Parma Ham
。凍雞胸
。凍燒牛肉
。煙三文魚

芝士有三種,我認得Brie同Pamesan,仲有款唔識😂

2024-06-04
$226.6 (午餐)
前陣日網上見到有人大力推介iza'bis,一間位於銅鑼灣旺中帶靜嘅西餐廳,箇中有個舒適環境同佳餚美食,一直深得食客嘅喜愛👍🏻 👏🏻,我都好奇,諗住今晚就去一探究竟,順便大飽口福啦!@開胃菜「田園沙律」♥️新鮮嘅田園時蔬,配上新鮮嘅醬汁,清爽嘅蔬菜口感配上微醋嘅沙律醬,將我個胃大大咁打開左lu~~~@主食「經典海鮮桶」♦️摩洛哥式鍋燒,$498有活青口,扇貝,大蝦,松葉蟹腳,新薯,甜粟米,好有份量呀!蟹足嫩滑、大蝦爽口、扇貝鮮甜,新薯同粟米又拎嚟滿滿嘅口感,每一啖都好滿足!@精選菜式「水牛芝士卡布里沙律」♠️收尾,一定要來個清爽嘅沙律。水牛芝士濃郁,配合新鮮蕃茄,再淋上簡單嘅橄欖油同黑醋,原來最簡單既組合也能如此出色!總括黎講,iza'bis 給人一種舒適的環境,無論係食物嘅色澤,味道或者口感都好上佳!
最近我同工作伙伴決定去銅鑼灣的iza'bis體驗下西餐嘅滋味!呢間餐廳環境舒適,裝潢獨特,煮嘅菜色都好有特色。💖大師海鮮桶 $988內含活加拿大龍蝦、活青口、活蜆、扇貝、大蝦、魷魚、松葉蟹腳,新薯,甜粟米。食物份量充足,新鮮,每款海鮮都好滋味。尤其係加拿大龍蝦,清甜爽口,味道鮮美得令👍!💕田園沙律配料新鮮,色彩豐富,滋味得嚟唔油膩。啲生菜,番茄同蘿蔔嘅口感嫩滑,非常甘美😍💜水牛芝士卡布里沙律芝士備感豐富, 嚟一盤富含水分嘅芝士,真係好好味!芝士質地滑膩,口感豐厚,配上沙律更加完美❣️呢度嘅所有食物我都好稱心,尤其係他們嘅沙律和海鮮桶,我真係好推介呀❤️!食物豐富,環境體驗一流,臨走前滿足嘅我哋仲落單咗一杯摩卡,結束咗呢次滿意嘅用餐體驗✨。總括,iza'bis嘅食物、環境、服務都好滿意🥰,我哋下次仲會再嚟!
2024-05-29 52 瀏覽
喺社交平台上面見到個friend去咗食呢一間名為iZa'bis嘅餐廳。 睇到佢啲相就覺得好吸引,於是就帶埋男朋友過嚟食飯,呢間餐廳都幾好feel,成間餐廳好舒服,乾淨企理,都幾適合拍拖。🥬 【田園沙律】:新鮮嘅蔬菜, 絕對開胃的感覺, 唔係一般嘅沙律,係好高級,啲菜好甜,份量亦都十足🦞 【法式龍蝦湯】:🦞 香濃嘅湯底, 一全是龍蝦的鮮, 入口好滑,而且龍蝦嘅甜味道好出,如果鍾意龍蝦湯嘅話,呢一個絕對係真心推介之選🍝 【日式磯煮鮑魚大蝦蘆筍意大利麵配番茄乾忌廉汁】:一大碗麵配上鮑魚、蝦仁和蘆筍的湯面,配料實在太豐富啦!😍 就咁睇呢一個組合,就已經知道係鮮甜口感之選,btw鮑魚好好食基本上呢間餐廳都好抵食,性價比好高,真心值得推介俾大家過嚟試吓
偶然发现的宝藏餐厅发了朋友圈好多人问在哪里❗️🦞超大份大师海鲜桶近十种海鲜和烤蔬菜,分量差不多够3-4个人吃海鲜肉质鲜美弹牙,个头又很大加拿大龙虾、青口、蚬子都是活吃酱料推荐选泰式辣椒酱 热量会低一些也能更好凸显海鲜的鲜味😋🍕无肉不欢披萨超级满足和好味,不输专门做pizza的店鸡肉、牛肉和腊肠混合,铺盖一层厚厚的芝士拿起来可以拉很长的丝,真的很舍得放料饼底不算太厚,包裹着肉和芝士夹心咬感刚刚好🥗前菜沙拉和餐前面包很惊艳面包有嚼劲,沙拉清新爽口搭配海鲜桶吃也很不错💌iza‘bis的海鲜品质都很不错,算是人均300左右能吃到的🔝海鲜品质了,比起很多专门的海鲜餐厅,真的很推荐这家还可以配city’super的🥂 +20%就可以带去餐厅饮,或者在餐厅酒单内选择~(合作食評)
偶然发现的宝藏餐厅
发了朋友圈好多人问在哪里❗️

🦞超大份大师海鲜桶
近十种海鲜和烤蔬菜,分量差不多够3-4个人吃
海鲜肉质鲜美弹牙,个头又很大
加拿大龙虾、青口、蚬子都是活吃
酱料推荐选泰式辣椒酱 热量会低一些
也能更好凸显海鲜的鲜味😋

🍕无肉不欢披萨
超级满足和好味,不输专门做pizza的店
鸡肉、牛肉和腊肠混合,铺盖一层厚厚的芝士
拿起来可以拉很长的丝,真的很舍得放料
饼底不算太厚,包裹着肉和芝士夹心咬感刚刚好

🥗前菜沙拉和餐前面包很惊艳
面包有嚼劲,沙拉清新爽口
搭配海鲜桶吃也很不错

2024-04-19
大师海鲜桶
无肉不欢披萨
超大份大师海鲜桶
邊個話happy hour一定要係酒吧?行左成日街,我同friend揀左個位於銅鑼灣嘅西餐廳「iza’bis」,決定享受下一個輕鬆嘅afternoon☕️。一入到餐廳,就被佢個高雅嘅環境吸引住,佈置好有特色,同銅鑼灣嘅繁華構成一個強烈嘅對比,馬上就有咗放鬆嘅感覺🍃。首先,我哋叫咗佢哋嘅煮枝豆🥦。我一向唔係好鍾意食青色嘅嘢,但呢個豆,真係太驚人喇!每粒豆都一啖一啖咁飽滿,豐富嘅綠色💚好似能吸走所有嘅疲累。清甜嘅豆味配埋少許鹽👌接住,就係我最鍾意嘅雞肉大蒜串燒🍢。串燒完全冇任何膩味,而大蒜帶嚟嘅些微辣味,更為雞肉增色唔少。雞肉外皮燒到微微焦,咬落去脆脆嘅,呢個口感,絕對一流👍!串燒嘅煙燻味混合大蒜嘅香氣😋最重要嘅happy hour🍷個環節黎喇!紅酒🍷同白酒🥂買一送一,瞓都笑喇🤣!兩款酒都非常之滑口,無論紅酒嘅沉穩還是白酒的清爽,都讓人感覺如临其境,份外的愉悅和放鬆。
放工後想放鬆下,同夥伴揀咗間位於銅鑼灣既iza'bis西餐廳,特色佈置舒適無比,令我搞掂一日嘅工作壓力就全消😃。「大師海鮮桶 $988」🦞,活加拿大龍蝦,活青口,活蜆,扇貝,大蝦,魷魚,松葉蟹腳,新薯,甜粟米,好似海鮮大匯演噃!味道極鮮,色彩繽紛,氣味怡人,口感絕佳!接住就係「田園沙律」🥗,好啲,所有嘅蔬菜都保持住本身嘅顏色同口感,簡單的醬汁更添清新味道,好過一啲死甜死鹹的醬汁!最後一個就係「意大利雜菜湯」🥣,幾有家鄉味,湯裡面嘅蔬菜煲得好好,顏色漂亮,氣味醇厚,飲咗好有飽足感!肚子飽飽地,健康飲食!🥰 全晚服務親切貼心,氣氛好到不能再好,我實在無理由唔再嚟呀!iza'bis,期待下一次我哋既相逢!🍻🎉
傍晚時分,仲係諗住食咩好,正好諗起銅鑼灣iza'bis呢間西餐。我同我男朋友都好鍾意佢店內嘅環境,裝潢獨特而且唔失舒適俾人一種好愜意嘅感覺,話說返來,食物都同樣令人驚喜。😗😗以下我為大家細說一下我地嗰晚點嘅幾款菜式:💕大師海鮮桶一開始就先黎個大師海鮮桶。裡面包括咗活加拿大龍蝦、活青口、活蜆、扇貝、大蝦、魷魚、松葉蟹腳、新薯同埋甜粟米。嗰盒海鮮就好似匯聚咗全世界嘅美味,一嚐就讓人回味無窮。所有海鮮都保持原汁原味,新鮮而且口味鮮美,食落你會覺得好有嚼勁。✨✨💖田園沙律接著黎個田園沙律,簡單而唔過份悶膩。新鮮嘅蔬菜配上特製沙律醬,味道清新而且更能凸顯出蔬菜本身嘅味道。💞新英倫式周打蜆湯最後就係新英倫式周打蜆湯,每一口湯都包含住蜆肉嘅鮮味,湯味濃郁而且肉質瑩滑,飲落好有層次感,令人不能停止飲😍😍而家諗返起嗰晚嘅飯局,我同我男朋友都好滿足。佢哋嘅食物味道一流,環境好舒適,我哋就怕一日唔再去就會掛住。iza'bis 絕對值得大家去體驗一次,我可以肯定你哋食完都會好滿足💖💖️
以下我為大家細說一下我地嗰晚點嘅幾款菜式:
呢間西餐廳位於銅鑼灣,環境特色豪華又舒適📸 唔怪得咁多人推介!💫炸秋葵配七味粉沙律醬🦔:保留口味最原始嘅炸秋葵。滿佈嘅七味粉,估唔到卻配合得唔錯。秋葵口感仲維持咗原本嘅新鮮同甜美,炸得夠香,口感夠鬆,完全唔油。💫雞肉大蒜串燒,牛舌串燒🍡:雞肉大蒜串燒 肉質鮮美嫩滑,同大蒜味道互相襯托,完全係一道人氣王👑牛舌串燒一試難忘,外酥裡嫩,佢個牛舌肉味道完全係不同啲掌握得好好,煮到剛剛好👌,好正!😋讚! 🍷:Happy hour 嘅紅酒同白酒,買一送一。無得頂!Menu入面有好多其他特色小食同飲品!食完之後,我充滿滿足感,同朋友傾偈傾得好開心。
💫炸秋葵配七味粉沙律醬

💫雞肉大蒜串燒,牛舌串燒

🍷:Happy hour 嘅紅酒同白酒,買一送一。無得頂!

2024-05-17 56 瀏覽
前排聽講銅鑼灣新開咗一間西餐廳,叫iza'bis,畀人話好評如潮,我哋幾個朋友就決定試下新地方。一落去,見到佢地好有特色嘅裝修和舒適嘅環境,已經覺得好滿意😌。果然,早知我哋應該早啲去。首先上餐嘅就係「大師海鮮桶」🦞。呢個嘅有活加拿大龍蝦,青口,蜆,扇貝,大蝦,魷魚,松葉蟹腳,新薯同埋甜粟米,真正海陸空全體落場。 海鮮天然嘅鮮味配上美味嘅湯底,真係無話咁好;再加上美味的熱新薯和甜粟米,就好像身處海鮮美食天堂一樣😍。就住咗嗰個香氣,我哋再試咗「新英倫式周打蜆湯」。佢地用咗飽滿的蜆肉再襯咗奶油濃湯,全場靜默咗一陣都聽到我飲緊湯嘅聲🎵。甜美的蜆肉和奶油湯完美配合,真係超讚👍👍。最後,「自家製麵包布甸」就係甜蜜的結束😋。甜而不膩的牛奶和濕潤的麵包一同烘烤,製成無比鬆軟的布甸。入口滑溜,帶有淡淡的香草感,足以平衡了先前的海鮮,讓味蕾歡愉的结束了这一餐👌。整體黎講,呢間餐廳嘅食物顏色豐富,味道比我哋想像中更加美味,佢嘅氣味和口感都同其他餐廳都更好
2024-05-06 122 瀏覽
今日媽咪生日,我哋就選擇咗銅鑼灣嘅呢間西餐廳iza'bis來慶祝。一走進店,舒適嘅環境就吸引到我哋,真係俾人一種享受嘅感覺!🤩大師海鮮桶$988海鮮味濃嘅大師海鮮桶有活加拿大龍蝦,活青口,活蜆,扇貝,大蝦,魷魚,松葉蟹腳,新薯,甜粟米,所有海鮮幾乎你想得到嘅都有,啲新鮮海鮮一食落口就係海鮮爽口彈牙,如果你係愛食海鮮嘅人咪更加應該一試。新英倫式周打蜆湯湯鮮香誘人,周打蜆湯個湯頭鮮味,有沖口嘅感覺,輕輕一啖已經覺得風味超群。意大利雜菜湯再嚟就係雜菜湯,多款蔬菜煮得味美麗滿,飲一口已經令人心情倍增。其實,iza'bis嘅食物質量好高,每一款菜式都經過謹慎嘅烹調,令人大滿足。🥰👩‍🍳媽咪好滿意,話下次生日都要黎呢度慶祝。見到佢咁開心,我都真係覺得超值!呢間餐廳絕對適合一家大細嚟慶祝,我會再嚟嘅!🎈🎉
大師海鮮桶$988
新英倫式周打蜆湯
意大利雜菜湯

除咗週末同朋友嘅聚會,選擇咗一間位於銅鑼灣嘅西餐廳Iza'Bis,俾我哋帶嚟左一個令人驚豔嘅晚飯!由於好多食評博客推介過,所以早就mark埋左試吓!😊💓餐廳環境💓首先就要讚一下Iza'Bis舒適嘅環境,設計幽雅,服務人員都好友善,使人好放鬆🎇。💓菜式一:大師海鮮桶💓大師海鮮桶,一望就感覺豐盛極啦!無論係蝦、龍蝦還係魷魚都鮮甜無比,好滿足!我個人好鍾意其中嘅活加拿大龍蝦,肉質彈牙😍同甜粟米同新薯一齊入口,味道更上一層樓!💓菜式二:水牛芝士卡布里沙律💓咁多嘅菜式當中,水牛芝士卡布里沙律定必有佢位置!芝士滑口,而卡布里沙律更係飽滿,味道既香濃又細膩,實在好有水準啊!👌💓菜式三:日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬意大利寬條麵💓然後就到喇日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬意大利寬條麵!只見個肉醬味道十足,肉質都好嫩,超讚!我相信呢味係我將來會再黎Iza'Bis要求加邊嘅!😋💖總結💖  體驗完Iza'Bis之後,我只能說佢絕對值得一試!如果你喺尋找一間西餐廳,一定要嚟試試Iza'Bis!無論係約會定係呢兩個公婆我哋啲情侶夜,實在係好適合!我相信下次再約餐嘅時候,一定要第一時間諗起Iza'Bis!😄

💓餐廳環境💓
💓菜式一:大師海鮮桶💓