2024-07-27 1314 瀏覽
入到門口就已經有靚靚打卡位,仲有得打機….同埋有間K房,一邊唱K一邊打邊爐都幾爽🤣環境都舒適,唔會好迫,每個卡位都好靚💖另外都想提啲有serve我哋嘅侍應都好Nice☺️最抵食就梗係二人餐!唔係固定嘅食物,有得俾你揀,唔夠食,仲可以加配。佢有488同788嘅二人餐,我哋就揀咗$488。打得邊爐,當然係多蒜加蔥加芫荽🤭套餐包飲品,所以就揀咗兩杯沙冰(益力多同芒果)上得好快,又真係估唔到佢杯沙冰大冰到走都未飲得晒😂推薦芒果沙冰!並唔係好假好甜嗰隻芒果味,好飲!蕃茄薯仔湯底都幾濃郁,酸酸甜甜幾開胃!套餐嘅食物,我哋就自選咗:手切安格斯牛小排、炸魚皮、薯粉、兩款丸同餃類、蔬菜拼盤、另外加配咗兩隻蟶子。原本都諗住可能再加其他嘢食,但原來最尾都夠兩個人飽住走🤣安格斯牛小排高質睇圖都望到有幾高質,肉質嫩滑,濃郁嘅牛味🥹有水準。另外都不得不提個蟶子,真係超大隻!長過隻湯匙,將圖只係show到半隻🥹真係超級鮮甜極滿足!真係要加配!!!

環境都舒適,唔會好迫,每個卡位都好靚💖
另外都想提啲有serve我哋嘅侍應都好Nice☺️

打得邊爐,當然係多蒜加蔥加芫荽🤭

蕃茄薯仔湯底都幾濃郁,酸酸甜甜幾開胃!

套餐嘅食物,我哋就自選咗:

• 蟶子
  • 手切安格斯牛小排
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥘 G̾r̾e̾a̾t̾ ̾V̾a̾l̾u̾e̾ ̾H̾o̾t̾p̾o̾t̾ ̾S̾e̾t̾ ̾f̾o̾r̾ ̾T̾w̾o̾ ̾ @ 🌟 Hot Pot 熱·海鮮火鍋私房菜 🌟.💁‍♀️ 圖片展示美食為:二人火鍋套餐 HKD 488蒙古羊肉片 HKD 128蜂巢豆腐 HKD 38.😎 不分任何季節都最愛打邊爐,今次就跟朋友仔帶路黎試下呢間火鍋店主打嘅二人火鍋套餐。有卡位,冷氣足,食得舒服。.🥘 今次就揀「喇沙豬骨鍋」,比較少見有喇沙做湯底呢,味道都幾濃郁。.🥩 呢個套餐好方便,唔洗自己諗,基本上一次過滿足所有願望,有齊手切安格斯牛小排、手打蝦丸、手打墨丸、蔬菜拼盤、炸響鈴、QQ粉,仲送嘢飲,好抵食!.🍖 另外再額外加配「蒙古羊肉片」同「蜂巢豆腐」,好滿足。.🌟 呢個超值嘅套餐,用料唔錯,價錢相宜,以後又多個吹水打邊爐嘅選擇。.📍 佐敦佐敦道23號新寶廣場5樓☎️ +(852)8790-6336.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️.꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂.
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
二人火鍋套餐 HKD 488
蒙古羊肉片 HKD 128
蜂巢豆腐 HKD 38

二人火鍋套餐

🍖 另外再額外加配「蒙古羊肉片」同「蜂巢豆腐」,好滿足。

蒙古牛肉片

꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂

蒙古牛肉片
蜂巢豆腐
2024-10-16 0 瀏覽
今日我同朋友去咗佐敦一間樓上嘅火鍋私房菜店,呢度嘅套餐超抵食,於是就約左食晚飯我哋一坐低,就已經有得選湯底,竟然有六款選擇!我哋最後選咗蕃茄薯仔湯,味道好清新,果然唔錯!湯底上嚟後,顏色紅潤,香味撲鼻,喝一口感覺好滑順,蕃茄味道濃郁而且有一點甜,薯仔就令湯底更加香滑,真係好開胃!然後,我哋叫咗牛小排一碟,肉質鮮嫩接住上嚟嘅雜菇盤,裡面有金菇、鮮冬菇同雞髀菇,搭配湯底更加美味。另外,我哋仲叫咗墨丸拼蝦餃,墨丸滑滑地,味道鮮美,蝦餃就更加彈牙,咬落去有淡淡嘅海鮮香。此外,我們還加咗一碟去皮雞腿肉同蜂巢豆腐。去皮雞腿肉肉質滑嫩,煮好後非常入味,而蜂巢豆腐則口感特別,外脆內嫩,吸咗湯底後更加好味,真係食到停唔落手。最後,我哋仲叫咗薯粉,薯粉煮出嚟後,口感滑溜,與湯底嘅融合非常好,食落去滿足感十足。飲品方面,套餐包括兩杯飲品,我哋選咗一杯益力多沙冰,呢杯飲品超級大杯,飲落去又清涼又解膩,正好中和返火鍋嘅油膩感。

#mochicouple_hk佐敦搵食團 天氣慢慢轉涼,係時候打邊爐!一入門口,就有個打卡位,好似個大既鳥籠咁同有部街機😛環境寬落,有卡位,有vip房,坐得好舒服😜員工服務好🫡<熱鍋2人火鍋套餐>1️⃣ 沙嗲豬骨湯底沙嗲醬的香氣非常濃郁🤩帶有花生的香味,有好少好少既的辣味🤤店家選用的豬骨經過長時間熬煮,肉質軟嫩,重點係有兩大舊豬骨🤓湯底濃郁有鮮味。本身怕會好油膩🙃竟然冇咁既感覺!湯底醇厚啱晒搭配各種配料😜好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡2️⃣ 手切安格斯牛小排 🐮安格斯牛小排的肉質通常非常鮮嫩,脂肪分布均勻🤪手切的方式保留了肉的原汁原味,切割的厚度適中,好有口感,有嚼勁😚好有肉味😜好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡2️⃣🫔炸響鈴炸響鈴的外層炸得金黃酥脆,咬下去時能感受到脆皮的香脆,內部則保持柔軟的口感,吸晒啲沙嗲湯汁,食落就好似飲埋湯咁,超正😜好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡3️⃣🐙手打墨丸+🥟韭菜豬肉餃(各2粒)手打墨丸咬落好有彈性,鮮味十足🤩韭菜豬肉餃的餡料通常新鮮😋!有陣陣韭菜香氣,食落豬肉好有鮮美🤩餃子的外皮薄而有彈性,能很好地包裹住餡料好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡4️⃣紅薯粉紅薯粉條條入口煙韌😋質感唔會過淋,較街邊食嘅幼身少
#mochicouple_hk佐敦搵食團

<熱鍋2人火鍋套餐>

1️⃣ 沙嗲豬骨湯底

2️⃣ 手切安格斯牛小排 🐮

2️⃣🫔炸響鈴

好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡

3️⃣🐙手打墨丸+🥟韭菜豬肉餃(各2粒)

4️⃣紅薯粉
紅薯粉條條入口煙韌😋質感唔會過淋,較街邊食嘅幼身少少😗會比較容易索晒啲湯汁😎

5️⃣🍄什菇拼盤
全部都係菇🍄有(杏鮑菇、冬菇、白玉菇、茶樹菇、金菇等等各類菌菇)全部都好新鮮😊

6️⃣水蜜桃🍑冰沙+芒果🥭冰沙
超級大杯🤣但有少少偏甜😕建議可以加茶落去飲😍變咗芒果茶/水蜜桃茶😘幾正🧐

好味指數:🍡🍡🍡🍡

7️⃣ 追加新鮮牛肉 ($99)
新鮮牛肉比較有咬口,有牛肉味,唔好淥咁耐,10秒左右就ok啦!否則會好韌😣

好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡

🌟想知道更多美食🤪記得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸
2024-10-04 95 瀏覽
夜晚晚一大班人想打邊爐去邊度好 呢間位於佐敦新寶廣場既火鍋店開到凌晨兩點🕑 個場好大座位好闊落 而且都有啲房仔可以俾客人唱K 我哋得兩個人就試咗個二人套餐👫🏻我哋揀咗香濃沙嗲湯🥘沙嗲味濃郁最有大大嚿豬骨喺入邊熬製 😋手切安格斯牛小排一定要試吓🥩色澤好靚油脂分布均勻 睇落都知係靚既牛肉 入口好軟淋淋 必點 👍🏻配料我哋就嗌咗魚皮 手打蝦丸同墨丸 紅薯粉同埋蔬菜拼盤 其實食完都已經好豐富 推介手打丸 食得出真材實料套餐飲品仲有兩杯大大杯嘅沙冰 🍧 提子🍇同芒果🥭 兩杯都好飲 唔會得個甜字 不過真係太大杯飲到一半已經飲唔落😂仲追加左新鮮牛肉同炸午餐肉 呢款就冇咁淋身 有咬口啲 不過都好食 以後打邊爐又多個選擇🍲📍 Hot Pot 熱‧海鮮火鍋私房菜 (佐敦)佐敦佐敦道23號新寶廣場5樓

我哋揀咗香濃沙嗲湯🥘沙嗲味濃郁最有大大嚿豬骨喺入邊熬製 😋

套餐飲品仲有兩杯大大杯嘅沙冰 🍧

📍 Hot Pot 熱‧海鮮火鍋私房菜 (佐敦)
佐敦佐敦道23號新寶廣場5樓
2024-09-24 198 瀏覽
今次嘅2人火鍋套餐叫咗沙嗲豬骨湯底,本身有少擔心會唔會太油,但佢香得嚟又唔會話好油膩,加埋一陣花生香,完美地襯托出火鍋的各種食材。佢仲要係真材實料咁有兩大舊豬骨,愈煲愈濃味,食到最後都冇話會變清湯,咸辣適宜。然後叫咗手切安格斯牛小排,厚身足料,唔似出面切薄片比你,放入口乳香味十足,肉質鮮嫩,油花分佈都幾好,每啖都有明確嘅肉香,唔會話唔知自己食咗啲咩。美中不足可能係份量上面可以再多啲(因為食得唔夠喉)。另外追加咗佢嘅新鮮牛肉,雖然冇安格斯牛小排咁驚豔,但都有咬口,但記得唔好淥太耐,如果唔係就會破壞咗口感㗎喇!雜菇拼盤的種類豐富,絕對唔係敷衍行貨(尤其是我呢啲鍾意食菇嘅人),菇菇吸收哂沙嗲湯嘅精華,令人食指大動。我自己就大推菇拼盤多過蔬菜拼盤。仲有大大推沙冰都係勁抵,套餐送兩杯真係擔心餐廳會蝕本。呢度嘅服務態度亦都非常熱情好客,真係落單都令人覺得好親切(諗到香港地咁有人情味真係買少見少)。而且餐廳的環境乾淨衛生,空間寬敞,讓人用餐時倍感舒適,值得一試。

2024-09-24
15 分鐘 (堂食)
2024-09-24 192 瀏覽
最近我去咗「熱鍋火鍋私房菜」,嘗試咗佢哋嘅熱鍋二人海鮮火鍋套餐,真係好正😊首先,餐廳提供咗多種湯底選擇,我哋最後揀咗香濃沙嗲豬骨鍋🐷湯底熬得非常入味,沙嗲既香氣撲鼻而來,味道濃郁又唔會過於油膩,仲要好足料,大大件豬骨,正👍🏽火鍋配料方面,二人份量餐係足夠既,🐮手切安格斯牛小排質量一流,肉質鮮嫩,切得厚薄適中,而且有油香味,係高質既😋炸魚皮就係脆!😋😋仲有手打墨魚丸,彈牙得來非常鮮味🦑🦑水餃一咬落去好多肉汁,令人驚喜!紅薯粉就正正常常😏湯底正佢就正😋😋雜菜拼盤都幾多樣野,蔬菜新鮮🥗另外,我哋仲試咗兩款小食,七味脆皮豆腐同椒鹽魷魚鬚🦑七味脆皮豆腐外脆內嫩,味道惹味,真係一口接一口。而椒鹽魷魚鬚則非常香脆,仲有少少微辣🌶️食落去真係好開胃😉😉至於飲品,超級推介沙冰系列!!超級大杯🤩🤩我哋選咗沙冰芒果味同埋益力多味。沙冰芒果味濃,比較甜!而益力多味則帶有淡淡嘅酸甜,令人感覺清爽,絕對係完美搭配。整體而言,「熱鍋火鍋私房菜」嘅火鍋套餐真係味道一流,服務態度亦非常好。下次一定會再來試其他湯底!另外想提一提既係呢度竟然有得邊打邊爐邊唱K!!見到有人book房唱K,真係一個好地方!🥳。

<熱 · 海鮮火鍋私房菜> 📍佐敦🔸原來仲有包房唱K👀 約埋朋友淥下淥下,打得火熱🔸私房菜形式火鍋店,店家自製湯底 💚 窮系女子又出動啦!!!我地揀左個$488二人套餐,套裝包湯底、一款肉、兩種丸/餃、魚皮/響鈴、主食,仲有塞到爆滿嘅蔬菜拼盤,兩個女仔都夠份量 😋酸菜白肉鍋 — 湯底酸爽可口,搭配薄切的豬肉,肉質鮮嫩。牛小排 — 主角般存在 🐮 肉質滑嫩且富有肉香,煮熟後讓湯頭更加醇厚。(追加)蟶子 — 擺明係新鮮貨 🥴🥴🥴 蟶子的肉質鮮美,為整體增添了海鮮的鮮甜,與湯底的結合令人驚喜。套餐嘅其他食材新鮮、好味!!!特別係韮菜餃 🤔 唔知係唔係自家製呢?足料好味 ~ 食食下房裡面有時會傳出Diva嘅歌聲,不過有時候係胖虎 😂😂😂 原來餐廳有包房嘅Service,人頭$400就可以包房同朋友打邊爐 + 唱K,都幾Happy ~
<熱 · 海鮮火鍋私房菜> 📍佐敦
🔸原來仲有包房唱K👀 約埋朋友淥下淥下,打得火熱
🔸私房菜形式火鍋店,店家自製湯底 💚

酸菜白肉鍋 — 湯底酸爽可口,搭配薄切的豬肉,肉質鮮嫩。

今日朋友帶我去佐敦打邊爐《Hot Pot 熱•海鮮火鍋私房菜》係地鐵站A出口一出行幾分鐘就到~餐廳環境都幾舒適~我地點左一個2人餐~另外單點左一份黑豚豬肉片~配料費另外+$15/每位湯底揀左香濃沙嗲豬骨煲~手切安格斯牛小排~超級讚油脂分布好靚~口感好軟好林、肉味非常濃郁!加埋個沙嗲湯底~ 真係好正!手打墨魚丸同鮮蝦水餃~兩樣都好味而且佢地既食物本身調味都好夠~黑豚豬肉片~厚切口感非常好~肉味重,肉質腍身炸魚片~打邊爐必需要點~總括嚟講呢個湯底令到成個火鍋食物都加晒分~連豉油都唔需要點😂😂最尾食埋呢個薯粉~索晒呢個湯底既精華~ 真係好正跟餐可選兩杯無酒精飲品~我哋揀咗益力多沙冰同提子沙冰~透心涼!! 重要勁大杯~大滿足呀
今日朋友帶我去佐敦打邊爐
《Hot Pot 熱•海鮮火鍋私房菜》
係地鐵站A出口一出行幾分鐘就到~

餐廳環境都幾舒適~

我地點左一個2人餐~
另外單點左一份黑豚豬肉片~

配料費另外+$15/每位

湯底揀左香濃沙嗲豬骨煲~

手切安格斯牛小排~
超級讚

油脂分布好靚~
口感好軟好林、肉味非常濃郁!
加埋個沙嗲湯底~ 真係好正!

手打墨魚丸同鮮蝦水餃~兩樣都好味

而且佢地既食物本身調味都好夠~

黑豚豬肉片~
厚切口感非常好~
肉味重,肉質腍身

炸魚片~打邊爐必需要點~

索晒呢個湯底既精華~ 真係好正

跟餐可選兩杯無酒精飲品~
我哋揀咗益力多沙冰同提子沙冰~
透心涼!! 重要勁大杯~
大滿足呀

2024-09-03 212 瀏覽
佐敦隱世樓上火鍋店,今次呢間火鍋開到凌晨兩點,非常適合上去同同事飲杯嘢嘅地方。講一講餐廳嘅環境先。見到我哋坐咗一間四人枱空間都非常之闊落。服務亦都好好今次我哋叫咗個二人餐揀咗一個特色嘅龍蝦湯底,湯底有驚喜原隻龍蝦上湯底濃郁基本上唔使點樣用其他嘅豉油去配搭。二人餐包括咗一碟肥牛,小小配菜包括有墨魚丸,水餃,炸魚皮,同埋蔬菜配料。佢仲送兩杯飲品添,我哋叫咗杯芒果沙冰同埋蜜桃沙冰,非常之大杯。真係可以飲足成晚,打邊爐最啱嘅就係一杯冰凍嘅飲品。佢啲肥牛都非常之靚,好食過出邊任食嗰啲好多,材料亦都好新鮮,龍蝦特別出色爽又多肉。有時覺得如果出去食任食嘅火鍋,倒不如食呢一間價錢亦都差唔多,但係食物質素好好多,唔使特登食到自己太飽。食物份量亦都很充足,環境又好舒服,好推薦食牛肉🤤
2024-08-28 208 瀏覽
黎到佐敦嘅火鍋私房菜,離地鐵站2分鐘,非常方便😍一入到去,地方唔算係話大,但係坐位與坐位之間非常闊落,坐得好舒服😍裝修亦都好有特色😎二人套餐有兩個選擇,普通$488,連埋海鮮豪華版$788😝 我哋叫咗普通版,飲品轉咗生啤,好爽🤣套餐方面,湯底揀咗芫荽皮蛋,非常濃味亦有好多皮蛋😋牛肉方面揀咗牛小排,肉質非常嫩滑亦都好有牛肉味,大推!😍其他配料蝦丸水餃都幾出色,特別係蝦丸完非常彈牙😙 套餐仲包一個烏冬同埋一個蔬菜拼盤,蔬菜份量比較較多,非常健康🤣總括嚟講二人餐份量唔係特別多,兩個女仔啱啱好,如果同行朋友有男仔就可能要追加😆 不過追加價錢亦非常合理🤩其實餐廳仲有其他飯類選,亦都有Cocktail揀,總有一款啱你😋🤩餐廳氣氛亦都好好,隔籬枱有人慶祝生日,職員一齊唱生日歌,仲見佢哋傾咗好耐偈,氣氛一流🤪😃📍Hot Pot 熱‧海鮮火鍋私房菜 🗺️佐敦佐敦道23號新寶廣場5樓
黎到佐敦嘅火鍋私房菜,離地鐵站2分鐘,非常方便😍

裝修亦都好有特色😎

📍Hot Pot 熱‧海鮮火鍋私房菜
🗺️佐敦佐敦道23號新寶廣場5樓
2024-08-07
平時我地兩公婆好少去打邊爐,因為份量太多,一定食唔晒。岩岩有朋友介紹,佐敦地鐵站附近的新寶廣場,有個二人火鍋套餐唔錯又抵食,今晚放工就去試試。天氣熱,先點了杯提子沙冰,嘩!好誇張,,成1L咁大杯,夠兩個人飲啦🤣。$488二人Set👍🏻,先揀了胡椒酸菜白肉鍋,幾香又帶點微辣,再揀有脆炸響鈴,岩岩好兩件,每人一件👍🏻。另外揀了手打墨丸及韭菜豬肉餃,墨丸係新鮮製造,彈牙🫰🏻。打邊爐最緊要係碟肥牛,揀了手切安格斯牛小排,估唔到2人份量都唔少,雪花幾靚,食落牛味濃,再加埋混醬,好食👍🏻👍🏻👍🏻。我加了個炸午餐肉,少少脆口,焯幾秒食,又係好得🫰🏻。整體嚟講真係幾唔錯,如果多人黎仲有房添,幾好👍🏻。
  • 提子沙冰
  • 手切安格斯牛小排
  • 炸午餐肉
2024-08-24 143 瀏覽
佐敦hotpot 火鍋私房菜,地鐵站行過去5分鐘,地方寛敞,坐得舒服,呢度主打海鮮打邊爐,食物種類繁多,每樣都有其獨特之處。今日叫左個二人餐,佢有幾個湯底選擇,我就揀左個湯底是芫茜皮蛋湯底,大大個鍋用黎打邊爐感覺好正。跟住上三文魚刺身,都算新鮮可口。另外有響玲和美國黑豚肉質鮮嫩好有肉味。海鮮盤上的蠔、鮑魚、蜆、帶子和鱔片,新鮮豐富,每一口都充滿海鮮的風味。蝦丸和水餃都是家常美味,蝦丸口感彈牙,水餃餡料豐富多汁,令人回味無窮。最後的烏冬清爽可口,麵條爽滑,湯底鮮美。整體而言,佐敦火鍋私房菜提供多樣化的選擇,食材新鮮,味道美味。無論是海鮮還是肉類,都能滿足不同口味的食客。服務亦親切周到,是一個值得推薦的用餐地點。

跟住上三文魚刺身,都算新鮮可口。

另外有響玲和美國黑豚肉質鮮嫩好有肉味。

最後的烏冬清爽可口,麵條爽滑,湯底鮮美。

2024-08-20
今日同朋友黎佐敦打邊爐🍲唔想逐樣揀食咩甘煩,有個二人火鍋套餐俾的揀,岩哂我呢d有選擇困難症既人🤣餐廳座位好闊落,仲有vip房俾你唱k,好似一間有得打邊爐既party room🤣鍋底我就揀左🌟香濃沙嗲湯底,有兩舊豬骨仲有菇😍 一上枱就好香沙嗲味,未食野前飲啖湯 好飲阿,唔會好重味精味😍火鍋配料方面,肉類可以揀一款🥩🥩我地揀左🌟手切安格斯牛小排紋理好靚,牛味濃郁,而且份量好多😍炸響鈴/炸魚皮二揀一🌟我揀左炸魚皮,完全索哂沙嗲湯,好正🤤另外丸類,餃類可以揀兩款🌟 手打墨丸,正常發揮👍🏻🌟 鮮蝦水餃,好有驚喜!超大粒🤣 水餃皮好簿,入面都見到有蝦🦐主食同蔬菜類可以各揀一款🌟烏冬🌟蔬菜拼盤,入面有冬菇,娃娃菜… 全部都好索味,特別係娃娃菜 好清甜套餐仲包兩款無酒精飲品🥤🌟水蜜桃沙𣲙🌟益力多沙冰飲品份量好多,而且唔會好快就溶哂,食哂d野仲有沙冰係到😍另外,我地仲叫多左🌟 牛黃喉🌟 去皮雞脾肉 雞脾肉好嫩滑,唔會淥到嚡哂😍
今日同朋友黎佐敦打邊爐🍲

火鍋配料方面,肉類可以揀一款🥩🥩
我地揀左🌟手切安格斯牛小排
紋理好靚,牛味濃郁,而且份量好多😍

炸響鈴/炸魚皮二揀一
🌟我揀左炸魚皮,完全索哂沙嗲湯,好正🤤

另外丸類,餃類可以揀兩款
🌟 手打墨丸,正常發揮👍🏻

主食同蔬菜類可以各揀一款
🌟烏冬

套餐仲包兩款無酒精飲品🥤
🌟水蜜桃沙𣲙
🌟益力多沙冰
飲品份量好多,而且唔會好快就溶哂,食哂d野仲有沙冰係到😍

另外,我地仲叫多左
🌟 牛黃喉

🌟 去皮雞脾肉
雞脾肉好嫩滑,唔會淥到嚡哂😍

雖然話係火鍋私房菜,但依間餐廳定價可謂相當make sense ! 個人首推2人火鍋套餐,只需$488就有齊鮮熬湯底同足料配料✌️今次我鍋底揀咗夏天食相當開胃既酸菜白肉鍋,我個人來講都幾推薦依個鍋底,無論肉定豆卜都係滿滿的一鍋,愈煲愈入味😌.至於配料我就揀咗油花豐沛既手切安格斯牛小扒(超推薦,食到停唔到口),炸響鈴同手打墨魚丸,再額外加配咗我打邊爐最鐘意點既牛胸爽($128)😼,好多人以為牛胸爽係牛既脂肪,其實佢係牛既軟骨部位,食落好爽口架!大家有機會一定要order佢試試😋依度既牛胸爽都無得彈呢😌