一家人出門辨年貨 之後便在尖沙咀覓食過年最辛苦的一定是媽媽 自然要慰勞一下選了她最愛的日本菜 在太子集團中心6樓的「戀」落地玻璃 木系和風裝修 配上澄黃微暗的吊燈 有高級居酒屋的氛圍感 我們被安排在窗邊卡位 座位闊落舒適 餐牌款式相當多 有點選擇困難最後冷的熱的甚麼都點了一輪 整體來說水準頗高-❇︎ 特盛刺身拼盤$𝟑𝟔𝟖意料之外足料大盤 看光澤度已知好新鮮 亦好厚切帶子份量挺多的 相當肥厚大隻 入口軟嫩啖啖鮮味赤蝦個頭很大隻 連頭帶膏一啜入魂 好邪惡啊三文魚也很鮮甜 除了厚切刺身外還做了另一食法小碟裡的是肥美邊位 配上三文魚籽及北寄貝可以優雅地用小羹食用 很適合我形象(大誤)個人最愛的是油甘魚 選用腩位口感一流 油香滿溢 -❇︎ 串燒六式拼盤 $𝟐𝟔𝟖❇︎ 鹽燒雞軟骨 $𝟑𝟐小巧的雞肉串 鹽烤後乾身香口 是惹味的style和牛的牛味頗濃郁 帶有炭火香 啖啖肉 口感不錯牛舌相當厚切 鹽燒後走爽口彈牙路線 有少少乾羊肉挺好的 孜然香中滲出淡淡羊羶味 愛羊者可一試雞翼是解剖版 整塊雞皮呈平面 特別香脆 也吃得較方便最喜歡荔枝五花肉 甜美多汁的荔枝 中和了五花腩的膩-❇︎ 帶子壽司 $𝟒𝟖❇︎ 火炙三文
一家人出門辨年貨 之後便在尖沙咀覓食
過年最辛苦的一定是媽媽 自然要慰勞一下
選了她最愛的日本菜 在太子集團中心6樓的「戀」
落地玻璃 木系和風裝修 配上澄黃微暗的吊燈

帶子份量挺多的 相當肥厚大隻 入口軟嫩啖啖鮮味
赤蝦個頭很大隻 連頭帶膏一啜入魂 好邪惡啊
三文魚也很鮮甜 除了厚切刺身外還做了另一食法
小碟裡的是肥美邊位 配上三文魚籽及北寄貝
可以優雅地用小羹食用 很適合我形象(大誤)

個人最愛的是油甘魚 選用腩位口感一流 油香滿溢

尖沙咀來講性價比頗高 服務環境在水平以上 推介給大家
2023-01-25
  • 特盛刺身拼盤
2024-01-24 256 瀏覽
到了尖沙咀這麽旺的地方,要找地方吃東西一點也不難,就好像北京道太子集團中心,整棟都是食肆,真的想食什麼都有齊👍 今日上左6樓的“戀”居酒屋 中拖羅刺身$158先來個冷盤醒醒胃,當然不會吝嗇,食返件拖羅先啦~ 安格斯牛小排$258擺盤相當吸引,還加一個燒爐,急不可待要試試呢~ 牛小排脂肪含量相當高,油花紋路均勻,肉質非常細緻柔嫩。 再煎煎,牛脂受熱會慢慢溶入牛肉之中融為一體,美味至極! 海膽三文魚丼$168可惜海膽沽清,只好用三文魚籽代替。 三文魚籽粒粒脹卜卜,像爆珠般,頗有口感,鮮甜吾腥👍 三文魚亦相當肥美,入口嫩滑,味美😍 一啖三文魚一口飯,滋味無窮🤩 雞白湯嫩雞烏冬$128一上檯就被白白的湯吸引,先來一口,真的清甜無比呢~ 烏冬煙煙韌韌,索埋啲湯比雞肉還快就被我清空😅 差點忘了其實嫩雞才是主角哦🤪 這裏環境清幽,坐位寬敞,三兩知己聚會真的不錯👍

今日上左6樓的“戀”居酒屋

中拖羅刺身$158
先來個冷盤醒醒胃,當然不會吝嗇,食返件拖羅先啦~

安格斯牛小排$258
擺盤相當吸引,還加一個燒爐,急不可待要試試呢~

牛小排脂肪含量相當高,油花紋路均勻,肉質非常細緻柔嫩。

再煎煎,牛脂受熱會慢慢溶入牛肉之中融為一體,美味至極!

海膽三文魚丼$168
可惜海膽沽清,只好用三文魚籽代替。

三文魚籽粒粒脹卜卜,像爆珠般,頗有口感,鮮甜吾腥👍

三文魚亦相當肥美,入口嫩滑,味美😍

一啖三文魚一口飯,滋味無窮🤩

雞白湯嫩雞烏冬$128
一上檯就被白白的湯吸引,先來一口,真的清甜無比呢~

烏冬煙煙韌韌,索埋啲湯比雞肉還快就被我清空😅

差點忘了其實嫩雞才是主角哦🤪

這裏環境清幽,坐位寬敞,三兩知己聚會真的不錯👍

2024-01-21
  • 雞白湯嫩雞烏冬
  • 中拖羅
  • 安格斯牛小排
2024-01-09 206 瀏覽
位於尖沙咀北京道的「戀Tsukiau」,係一間裝修簡約舒適的日本餐廳。中午時段設有多款午市定食套餐,包括刺身、壽司、串燒、鍋物、丼飯等等,選擇多元化和風沙律雜錦沙律菜新鮮翠綠,口感爽脆,清新開胃火炙壽司拼盤壽司拼盤合共有10件,當中包括三文魚、吞拿魚、油甘魚、火炙三文魚、火炙帶子、蒲燒鰻魚及炸蝦牛油果反卷。油甘魚及吞拿魚壽司都好肥美,充滿魚鮮味!火炙壽司燒得啱啱好,魚油滲透進壽司飯裏,齒頰留香牛肉豆腐野菜鍋配味噌湯烏冬鍋物份量十足,即叫即制,熱辣辣,冬天食就啱晒!材料分別有牛肉、娃娃菜、洋蔥、芋絲、日本京蔥、冬菇、豆腐、金菇及紅蘿蔔等等,七彩繽紛,湯汁甜美,味道同口感都好豐富哦!配上Q彈滑溜的味噌湯烏冬,滋味又飽肚紅豆奶凍跟餐甜品有紅豆奶凍,嫩滑可口,滿有奶香,配上香甜蜜紅豆,大滿足熱即磨咖啡香滑濃郁即磨咖啡☕️質素唔錯
位於尖沙咀北京道的「戀Tsukiau」,係一間裝修簡約舒適的日本餐廳。中午時段設有多款午市定食套餐,包括刺身壽司、串燒、鍋物、丼飯等等,選擇多元化

和風沙律

雜錦沙律菜新鮮翠綠,口感爽脆,清新開胃

火炙壽司拼盤

牛肉豆腐野菜鍋配味噌湯烏冬

紅豆奶凍

熱即磨咖啡

香滑濃郁即磨咖啡☕️質素唔錯
2023-12-17 184 瀏覽
Spacious sushi restaurant in tst, i like the painting fuji mountain in the corner luckily we sitting next to, quite a lots of food choices here yaSea Urchin and Salmon Don, having fresh quality of urchin, so sweet, and salmon slice is pretty thick one but not that fresh sad quite sosoAssorted Sashimi Don with salmon, tuna, yellowtail, scallop, shrimp sticker, and salmon roe, i like the taste of this don, the flavor is so complex and sweet, more suitable for a child haa, and also for me, more var

Sea Urchin and Salmon Don
Sea Urchin and Salmon Don
, more suitable for a child haa, and also for me, more variety in one don

Shrimp and Vegetable Tempura Don, very crispy layer
, really well cooked, i like the fried eggplant, fried shrimp tasting yummy, good dipping with tentsuyu, very valuable one
Pork Belly with Lychee skewer, you can dip with salt and teriyaki sauce having real good taste
even with lots of fat, so attractive haa
Lamb skewer
Pork Belly with Lychee skewer
Lamb skewer is just soso, not that fresh
Lamb skewer
insides:
menu:
The quality of sashimi is pretty good but with pretty small portion for rice don, i like pork belly with lychee skewer such a fresh experience for me haa
2024-04-09 27 瀏覽
識我既朋友都知我對居酒屋係有瀝愛,上星期六朋友帶我去試新嘢。餐廳喺尖沙咀i-Square 行去三分鐘就即太子集團大廈,餐廳裝修簡單,坐佔都闊落,坐得舒舒服服,同兩個朋友邊傾計,邊啤啤談笑風生,享受一下姐妹分享。特盛刺身拼盤份量相當十足,包括有赤蝦、赤身、帆立貝、三文魚,油甘魚、北寄貝、三文魚子,而且非常新鮮,個人比較喜歡赤身厚切,又新鮮好味,性價比相當高。串燒牛舌、雞皮、月見照燒免治雞肉棒另外,去居酒酒當然一定要食串酒,香口佐酒。我們點了串燒牛舌、雞皮、月見照燒免治雞肉棒每一串都燒得恰到好處,尤其雞皮以鹽燒方式更為佐酒美味:雞皮燒得非常之脆。牛舌以厚燒不會太乾身。月見照燒免治雞肉棒一客兩串,雞肉啖啖肉,點上日本蛋皇漿油更加美味。招牌唐揚炸雞唐揚炸雞塊炸至金黃色,外層脆皮酥脆而雞肉juicy嫩滑。灑上檸檬汁增添鮮味,又是一道值得推介的佐酒小食。整體個人認為餐廳服務唔錯,待應們知道我們朋友聚會開心,都不會主動打擾,更會主動為們換碟,另外,食物都算有質素,價錢合理,好適合三四個朋友,坐個卡位,邊食邊飲暢談一晚。😊

特盛刺身拼盤

串燒牛舌、雞皮、月見照燒免治雞肉棒

招牌唐揚炸雞

Tsukiau❤️ Japanese Cuisine🥢 Worth Trying✨..菜品多元化、定價合理的尖沙咀日式餐廳🏮,其招牌日式串燒🍢、燒海鮮及燒肉料理,餐廳更用上日本訂購的燒鳥爐高溫烤製♨️,另有多款冷熱菜餚。極簡原木的裝修風格與柔和溫暖的燈光,營造出一種溫暖祥和的氛圍。餐廳更設有開放式的烹飪吧台,可近距離展示匠人精湛的手藝,與師傅交流與分享,都是一種用餐享受呢。來眷【戀】一下這美好時光與幸福回億的眷戀吧💕!🔸牛油果吞拿魚沙律 $158吞拿魚有先處理醃漬過咸香鮮嫩,沙律菜🥗 清鮮爽脆,仲有水牛芝士、健康葵花籽增加口感。🔸清酒煮蜆 $108前菜,清甜新鮮肥美大隻🐚,加上重蒜香。🔸牛肉豆腐野菜鍋 $158Sukiyaki 鍋底滿滿蔬菜清甜,因大量蔬菜:甘筍`洋蔥`金菇`香菇`娃娃菜`皇帝菜`京蔥`嫩豆腐`芋絲`日本竹輪,🔸日式醬油和牛炒麵 $128主食 香濃黑椒炒得惹味夠鑊氣,配料有香菇`甘筍`洋蔥`和牛亦有香濃肉香不韌。熱鬧非常~..×××××ש尖沙咀北京道12A號太子集團中心6樓..

來眷【戀】一下這美好時光與幸福回億的眷戀吧💕!

🔸牛油果吞拿魚沙律 $158

🔸清酒煮蜆 $108

前菜,清甜新鮮肥美大隻🐚,加上重蒜香。

🔸牛肉豆腐野菜鍋 $158

🔸日式醬油和牛炒麵 $128

熱鬧非常~
×××[戀 -Tsukiau]×××
©尖沙咀北京道12A號太子集團中心6樓
2024-04-02 17 瀏覽
小朋友生日, 當然要食好啲啦~朋友介紹我哋去呢一間日本餐度食質素同埋環境都不錯, 而且無切餅費添。(5⭐️最高)一口和牛(5⭐️)超香口當中的洋蔥及干蒜完全襯托出和牛嘅香味😋。和牛鮮嫩多汁,而且僅僅熟。所以一咬落去就已經即刻溶化,直入喉嚨。🤩唐楊雞(5⭐️)配上檸檬🍋同埋日式沙律醬。一咬落去,檸檬帶出炸雞嘅鮮味,食到舔舔脷😋。雞白湯嫩雞烏冬(5⭐️)雞煮煮好幼滑,湯底夠香而且無味精😏。烏冬爽口彈牙,而且唔易斷。 小朋友最鍾意食🤗。鰻魚炒飯(5⭐️)當中用了粟米粒、紅蘿蔔🥕、每粒粒米都好均勻地沾上鰻魚汁,而且鰻魚個份量都好足。 飄雪忌廉泡芙(5⭐️)大大個泡芙、外層加入了糖粉,內裏是香滑的忌廉。一口咬落去,好滋味呀~

一口和牛(5⭐️)
一口和牛

唐楊雞(5⭐️)
唐楊雞

雞白湯嫩雞烏冬(5⭐️)
雞白湯嫩雞烏冬

鰻魚炒飯(5⭐️)
鰻魚炒飯

飄雪忌廉泡芙(5⭐️)
飄雪忌廉泡芙

一口和牛
唐楊雞
雞白湯嫩雞烏冬
鰻魚炒飯
飄雪忌廉泡芙
2024-04-02 18 瀏覽
又同朋友黎尖沙咀搵食,平時去開isquare多,原來隔一條街的北京道都有好野食。我地揀左呢間日本餐廳,環境真係好開揚,裝修有格調。我地坐近卡位,旁邊是落地玻璃窗,有少少陽光灑進來,好舒服。呢度的午市套餐應有盡有,魚生,壽司,串燒,烤魚,鍋物...戈我們點了日式醬油和牛特盛炒麵炒麵帶少許彈牙,每條都有醬油的香味。而且加上洋蔥絲和黑椒粒,更加惹味。和牛粒的數量頗多,充滿牛香。而且煎得乾好,得鮮嫩。特選壽司拼盤A餐(10件)魚生有光澤,大件兼厚切,食落去夠鮮味。猶其是帶子,味道鮮甜,肉質鮮嫩,十分高質。冷泡荔枝紅茶紅茶帶有荔枝的清香,還有荔枝作點綴,十分有心思。蜂蜜冰糖菊花用上乾菊花,配合蜜糖,飲完喉嚨覺得很滋潤,不會太甜。最後的紅豆奶凍得精緻,有奶香又夠嫩滑。餐廳環境和服務質素都很令人滿意。而且食物質素高,物超所值。

我地揀左呢間日本餐廳,環境真係好開揚,裝

呢度的午市套餐應有盡有,魚生,壽司,串

燒,烤魚,鍋物...

我們點了日式醬油和牛特盛炒麵

炒麵帶少許彈牙,每條都有醬油的香味。而且

特選壽司拼盤A餐(10件)

魚生有光澤,大件兼厚切,食落去夠鮮味。猶

其是帶子,味道鮮甜,肉質鮮嫩,十分高質。

冷泡荔枝紅茶

紅茶帶有荔枝的清香,還有荔枝作點綴,十分有心思。
蜂蜜冰糖菊花
用上乾菊花,配合蜜糖,飲完喉嚨覺得很滋潤,不會太甜。

最後的紅豆奶凍得精緻,有奶香又夠嫩滑。

餐廳環境和服務質素都很令人滿意。而且食物質素高,物超所值。
2024-03-28 20 瀏覽
三文魚刺身$48 超級厚 有3大片,鍾意食三文魚刺身嘅人真係超岩 咁厚切 真係唔係間間餐廳係咁😋😋海膽炒飯 $138,入面除咗有海膽,仲有洋蔥粒 用料比較簡單,但係咁樣先至食得出香噴噴嘅海膽味道👅 而且用珍珠米比較彈牙,有咬口 推薦🤟🏻炸吉列大蝦 $88有五隻 雖然啲蝦唔係話好大隻,但係面頭嘅麵包糠炸得好脆 好香口,連蝦尾都可以食埋,配上沙律醬有另外一番滋味!另外叫咗個最豐富嘅串燒拼盤$388 有牛舌、雞肉、牛肉同埋羊肉。個人最鍾意就係牛舌,牛舌心嘅位置彈牙。雞肉就比較乾身但係唔會好鞋 適合配醬汁食。牛肉串既肉比較腍身,但有少少筋同埋油脂 唔會死死實實,另外羊肉本身有少少騷味,但係落咗啲香料 有少少似蒙古風味既羊肉串 都唔錯!餐廳環境闊落,而且景觀開陽 店員服務都唔錯 同朋友傾偈食飯一流👍🏻
2024-03-27 11 瀏覽
木系為主調,採光度高,簡約舒適!👉🏻雜錦魚生丼 $148粒粒魚生有帶子、三文魚同呑拿魚,好新鮮而且份量多!仲有青瓜同玉子等,口感豐富!👉🏻生薑燒豚肉井 $118豚肉有好多片,仲有洋蔥,非常入味!👉🏻牛肉豆腐野菜鍋 $158牛肉嫩滑、豆腐、西洋菜、娃娃菜、冬菇同蘿蔔等,暖笠笠!👉🏻五花荔枝肉 $32五花肉嘅油脂再加荔枝嘅清新,味道好夾!👉🏻厚切和牛 $88鹽燒,牛味濃!配有特別醬汁,更提昇味道!
木系為主調,採光度高,簡約舒適!

👉🏻雜錦魚生丼 $148

👉🏻生薑燒豚肉井 $118
豚肉有好多片,仲有洋蔥,非常入味!

👉🏻牛肉豆腐野菜鍋 $158
牛肉嫩滑、豆腐、西洋菜、娃娃菜、冬菇同蘿蔔等,暖笠笠!

👉🏻五花荔枝肉 $32
五花肉嘅油脂再加荔枝嘅清新,味道好夾!

👉🏻厚切和牛 $88
鹽燒,牛味濃!配有特別醬汁,更提昇味道!
2024-03-21 20 瀏覽
☘️昨天晨早去完花展,突然好想食日式串燒,平時我都喜歡去嗰啲串燒居酒屋嘅,不過呢啲居酒屋一般都係細細間,同埋會坐得比較迫,當然坐吧枱睇住佢燒,煙霧彌漫係另有一番滋味,不過只適合夜晚。今日同媽咪就緊係想坐得舒服啲,所以就醒起可以嚟呢度,貪佢有卡位又係大大玻璃有陽光,坐得舒服啲😜☘️話食串燒緊係叫佢哋嘅午市串燒set, 好抵食仲可按個人食量叫三款,四款同五款添,每個set 有有不同組合,所以我哋揀咗兩個唔同嘅,-個hk$158,-個hk$188咁就可以試多幾樣。 每個餐仲有沙律或湯,飯團同埋甜品飲品,絕對夠飽,本來想叫多個炸雞,俾媽咪截住,話食唔晒要我包底,所以最後都係放棄咗😂 其實食完真係好飽☘️食物質素真係唔錯,員工服務態度好,因為係上樓餐廳所以人比較少,環境安靜坐得好舒服,最適合同朋友飯聚. 呢度除咗串燒,仲有其他日料選擇,所以都好啱一班朋友嚟,咁就可以一次試哂所有嘢了😊

2024-03-20
早幾日約左朋友係尖沙咀食飯,朋友話帶我去間隱世日本餐廳食,估唔到平時都好多時候會黎尖沙咀,但都無發現過呢度! 😱呢度裝修係日式居酒屋風格,仲有好靚既日式油畫裝飾,當止住旅行癮先啦~~1️⃣🥩安格斯牛小排定食($225)呢個定食套餐好豐富,除左有牛小排同白飯仲有刺身三點、餐前小食可揀和風沙律或麵豉湯,仲有飲品同甜品!師傅先將牛小排同洋蔥簡單用鹽同黑椒調味同烹煮, 跟住自己可以用爐頭加熱至鐘意既熟度。2️⃣🍢串燒五式拼盤定食($218)而串燒拼盤既定食就係將白飯轉左做日式燒飯團,其餘既餐前小食、飲品同甜品都同樣有架~五款串燒分別係: 鹽燒雞肉、鹽麴五花腩、厚切安格斯牛、蘆荀豚肉卷同汁燒茄子。😝五款串燒都好好味,調味唔會太鹹,又唔會燒得太乾,朋友大讚鹽麴五花腩👍🏻另外日式燒飯團都好味,帶有醬汁既飯焦脆可口,而飯團係本身都混左味素,好開胃。3️⃣🍟牛肉薯餅($58)炸薯餅質素同樣出色👍🏻👍🏻外皮炸得好脆!薯餅內餡夠軟滑,牛肉碎份量都唔少😆4️⃣🍹冷泡荔枝紅茶(跟餐)估唔到跟餐既野飲都可以打卡🤭🤭鐘意佢既荔枝紅茶唔會太甜,茶味濃郁。4️⃣🍵蜂蜜冰糖菊花(跟餐)菊花配蜂蜜同冰糖夠晒滋潤,味道清甜,用黎消濟岩岩好~4️⃣🍡

1️⃣🥩安格斯牛小排定食($225)

2️⃣🍢串燒五式拼盤定食($218)

3️⃣🍟牛肉薯餅($58)

4️⃣🍹冷泡荔枝紅茶(跟餐)

4️⃣🍵蜂蜜冰糖菊花(跟餐)
菊花配蜂蜜同冰糖夠晒滋潤,味道清甜,用黎消濟岩岩好~

4️⃣🍡是日甜品(跟餐)
我地都揀左是日甜品,係被黃豆粉包裹住既蘋果糯米糍😍佢既餡料仲有粒粒蘋果肉架!
2024-03-15 15 瀏覽
戀Tsukiau(尖沙咀)餐廳位於尖沙咀繁華旅遊區北京道12A號太子集團中心六樓,餐廳裝修設計簡約以木系為主調,枱與枱之間寬敞,坐得舒適,設有卡坐和貴賓房,餐廳經常播放柔和嘅日本歌,令人食得舒暢,服務員招呼殷勤有禮。午市定食.日式醬油和牛特盛炒麵定食配有和風沙律.甜品紅豆奶凍和飲品冷泡荔枝紅茶,炒麵有黑胡椒微辣,配有紅蘿蔔,洋蔥和蔥花,和牛份量都不少,肉質嫩滑,廚師炒得好有鑊氣,食落好惹味。午市定食.鹽燒花魚配御飯定食配有和風沙律.甜品紅豆奶凍和飲品熱蜂蜜冰糖菊花,花魚廚師煎得夠焦香,配有日式醬油和檸檬.食落酸酸地鹹鹹地,越食越開胃。日式餃子餃子上桌有六大隻配有日式醬汁,餃子煎得夠香脆,入口餃子皮脆卜卜,餡內肉質鮮甜,食落香口,越食越好味。餐廳現時有訂座優惠 贈串燒拼盤,惠顧生蠔/燒蠔 贈日本清酒/法國白酒,生日優惠 贈甜品 免切餅費.三得利生啤/黑啤買一送一,特色飲品 買一送一。
戀Tsukiau(尖沙咀)

午市定食.日式醬油和牛特盛炒麵

午市定食.鹽燒花魚配御飯

日式餃子

2024-03-15 21 瀏覽
上星期去左尖沙咀依間居酒屋食晚餐一黎嗌左杯Suntory 生啤已經會送花生一碟,正而家仲限時買一送一
另外嗌左杯冷泡荔枝紅茶有荔枝清香,唔太甜串燒就嗌左3款
首先係五花荔枝肉估唔到荔枝同五花肉幾夾
孜然羊肉就正常水準鹽燒雞肉大蔥燒得唔錯特別係大蔥好Juicy小食嗌左日式炸豆腐外脆內嫩,而且炸皮好薄
主食有雜錦魚生丼
有齊三文魚、吞拿魚、油甘魚同蟹籽個人比較推介三文魚,夠肥美
另外仲有牛肉豆腐野菜鍋湯頭唔會太甜,更加食到食材原味上菜速度幾快,而且服務好好,值得一試!
上星期去左尖沙咀依間居酒屋食晚餐
一黎嗌左杯Suntory 生啤
已經會送花生一碟,正
而家仲限時買一送一
孜然羊肉就正常水準
鹽燒雞肉大蔥燒得唔錯
特別係大蔥好Juicy
小食嗌左日式炸豆腐
外脆內嫩,而且炸皮好薄
主食有雜錦魚生丼
有齊三文魚、吞拿魚、油甘魚同蟹籽
個人比較推介三文魚,夠肥美
另外仲有牛肉豆腐野菜鍋
湯頭唔會太甜,更加食到食材原味
上菜速度幾快,而且服務好好,值得一試!
雜錦魚生丼
日式炸豆腐
2024-03-09
雜錦魚生丼
日式炸豆腐
2024-02-16 39 瀏覽
最近朋友介紹咗尖沙咀有間日本餐廳幾正,今日放工同老工去撐下檯腳先。 餐廳以和式木系為主,簡潔清雅。座位寬闊舒適。 三文魚刺身色澤鮮明,魚肉是橙紅色,肉質堅挺,肉質光滑。三文魚新鮮肥美,入口感覺結實飽滿,魚油豐盈有化口感。味道甘香,肉質爽滑,食起來唔油膩。 吉列大蝦炸得金黃酥脆,外層令人垂涎欲滴🤤點少少蛋黃醬同檸檬汁已經非常滋味。 香燒雞皮(鹽燒):平時都好少會食燒雞皮,自從老公介紹完好食,從此愛上了,雞皮有彈性而且好脆口,送啤酒一流🍻 鹽燒雞軟骨:食落爽口又有嚼勁,味道超正!🤤 五花荔枝肉:五花肉同脂肪比例恰到好處,油脂香氣十足,油脂入口仲保留住脂肪融化口中的香味,肉質柔嫩多汁,肉味濃郁美味。五花肉包住粒粒清甜嘅荔枝,令到五花肉嘅油脂減膩,非常絕配。 蘆筍豚肉卷:薄薄嘅豚肉片包住蘆筍,配搭清爽,亦能保留蘆筍脆嫩的嘅口感。 月見照燒免治雞肉棒:食落去雞肉好爽口有質感,點埋蛋黃更加美味。鰻魚炒飯用上珍珠米,炒飯粒粒分明,加上蒲燒鰻魚粒,香甜惹味! 牛肉豆腐野菜鍋:牛肉肥瘦均勻,口感軟嫩,加上嫩滑嘅豆腐、大葱、甘筍,再配埋醬油湯底,非常美味,食完成個鍋都暖笠笠。

餐廳以和式木系為主,簡潔清雅。座位寬闊舒適。

鹽燒雞軟骨:食落爽口又有嚼勁,味道超正!🤤

2024-01-23