2024-03-22 56 瀏覽
If you are a pizza lover, you must try Indian style pizza – Naanza. You will be in love with it!Naanza is using Indian traditional Naan as the pizza base then adding cheese, toppings to form an eyedrop shape pizza.Margherita Naanza $168Their Margherita Naana doesn’t look like typical Margherita since they are missing the Basil? Lol.But the amount of cheese is not a joke. The base Naana is soft and not too thin that can nicely support the huge amount of cheese.Butter Chicken $110They curry base
Margherita Naanza $168
Butter Chicken
Butter Chicken $110
They curry base is creamy and not too spicy. Taste perfect with plain Naan.
The restaurant doesn’t has a lot of seating but they do has a tiny bar area
2023-12-19
  • Chicken Tikka Naanza
這家由香港生活多年的印度人開設的餐廳,帶來了一種平實內斂的異國風情。店主不僅善心免費派飯給有需要的人,還堅持使用由印度直送的香料和有機香料,顯示出他們對食材品質的重視。印度羊肉焗飯絕對值得品嚐! 細長的印度香米搭配著嫩滑的羊肉,再加上多種香料,慢煮在小陶瓷鍋中,使羊肉融化在口中,令人回味無窮。香料烤雞咖哩。咖哩上面加上了精緻的拉花,色彩鮮明。醬汁濃稠順滑,微辣的味道令人垂涎欲滴,而雞肉則是軟嫩多汁,搭配著香脆的烤餅,絕對是一道令人滿意的美食組合。印度烤茄泥茄子經過烤制後製成茄泥,口感綿密,味道甜美,是素食者和非素食者都會喜愛的選擇。芒果優格飲(Mango Lassi)最近被評為亞洲最佳非酒飲品首位的芒果優格飲,這家餐廳的版本亦很不錯,口感順滑,芒果的甜味與優格的酸味相得益彰

印度羊肉焗飯

香料烤雞咖哩。

印度烤茄泥

芒果優格飲(Mango Lassi)

• 印度烤茄泥
  • Mango Lassi
  • 香料烤雞咖哩
  • 印度羊肉焗飯
2024-02-05 102 瀏覽
Mango Lassi印度傳統飲品,喜歡芒果嘅人最愛。味道濃厚甜美。Virgin Daiquri士多啤梨和荔枝嘅配搭,酸甜清新。Samosa Veg.嘩!超大隻!外層酥脆。餡料是蔬菜,咖喱配合,味道恰到好處,推介。Butter ChickenGarlic Naan嚟個Naan十分好味,質感軟熟,有微微蒜香。牛油咖哩雞又要推介,雞塊軟腍不嚡口,咖哩好滑好香,食欲大增。Chilli Panner Naanza以價錢來說超值,實在好抵食,足夠四至五人分享。餅底薄脆。配料全蔬菜,少許微辣,停不了口。
Mango Lassi
印度傳統飲品,喜歡芒果嘅人最愛。味道濃厚甜美。

Virgin Daiquri
士多啤梨和荔枝嘅配搭,酸甜清新。

Samosa Veg.
嘩!超大隻!
外層酥脆。餡料是蔬菜,咖喱配合,味道恰到好處,推介。

Butter Chicken
Garlic Naan
嚟個Naan十分好味,質感軟熟,有微微蒜香。

Chilli Panner Naanza
以價錢來說超值,實在好抵食,足夠四至五人分享。
餅底薄脆。配料全蔬菜,少許微辣,停不了口。

2024-02-01
2024-01-31 73 瀏覽
餐廳環境有異國風情 仲可以坐bar枱食野🍸好有feel架🤓👍Panner Tikka 串燒芝士 $98原舊芝士淋上燒汁係鐵板上燒 好特別!第一次試呢種食法🫨口感似食緊豆腐 味道偏淡左都食到芝士味🧀重口味嘅朋友可以點佢地個mint sauce一齊食😋Margherita Naanza 瑪格麗特芝士烤餅披薩 $168呢個真係不得了!芝士控必試!拉絲100分!!!💯超大個pizza仲有超長拉絲 超滿足!😆Butter Chicken Curry倫敦牛油雞咖哩 $110Tandoori Garlic Naan 蒜蓉烤餅 $28咖喱有好濃嘅牛油味 好creamy 咖會好辣又唔油膩!記得一定要另外加個印度烤餅配啲咖喱食!煙煙韌韌嘅烤餅同啲咖喱一齊食係最夾架!而且都係最正宗嘅餐廳仲好好🥹如果經濟有困難嘅朋友仲可以免費食~

Panner Tikka 串燒芝士 $98

Tandoori Garlic Naan 蒜蓉烤餅 $28

餐廳仲好好🥹如果經濟有困難嘅朋友仲可以免費食~
2024-01-30 62 瀏覽
我最近去了一家地道的印度小店。我們點了兩個set lunch,包括咖喱羊肉和牛油雞,配上印度烤餅。首先,讓我說說咖喱羊肉。這道菜是用嫩羊肉燉煮,搭配豐富的咖喱醬汁和香料。羊肉非常嫩滑,入口即化,而咖喱醬汁則帶有濃郁的香料風味,令人回味無窮。這道菜的辣度適中,不會太辣,但又有一定的辣味,非常適合喜歡辛辣口味的人。接下來是牛油雞。這道菜是用雞肉和濃郁的牛油醬汁烹調而成。雞肉非常嫩嫰,充滿了牛油的香味,讓人垂涎欲滴。牛油醬汁的口感非常順滑,帶有一點點的甜味,與雞肉的鮮嫩口感完美融合在一起。最後是印度烤餅。烤得金黃酥脆,酥脆的外殼包裹著蓬鬆的內部,非常好吃。配上咖喱羊肉和牛油雞的醬汁,更是絕配。

2024-01-17
一直好喜歡吃印度菜,覺得印度咖哩係最好味的完勝日本/港式咖哩😬呢間西營盤嘅印度菜正宗到爆炸連白酒都comes from India 估唔到印度產酒幾正👍另外我哋仲食咗個用鷹嘴豆作嘅前菜鷹嘴豆喺個底度好似餅咁樣 炸到好脆表面淋上乳酪做香料醬汁,非常開胃主菜叫咗一個無骨雞肉白汁咖喱佢係加入咗洋蔥去做嘅咖喱汁,所以會比較有天然嘅甜味。配上敲到好香嘅Nann 非常絕配,朋友話係佢食過最好味嘅咖喱另外都食咗一個香料雞肉餃子,佢用鐵板形式去上菜令餸菜保持熱辣辣,雖然望上去紅通通,不過只有個醬汁微辣本身係唔辣嘅餃子。喺餐廳幾乎每張枱都會叫mango lassi,佢芒果味濃郁又唔會太甜,味道清爽
一直好喜歡吃印度菜,覺得印度咖哩係最好味的
完勝日本/港式咖哩😬
呢間西營盤嘅印度菜正宗到爆炸

另外我哋仲食咗個用鷹嘴豆作嘅前菜
鷹嘴豆喺個底度好似餅咁樣 炸到好脆
表面淋上乳酪做香料醬汁,非常開胃

2023-12-18 73 瀏覽
呢間餐廳嘅氛圍好舒適,仲有個窗邊位置可以欣賞外面嘅風景。餐廳內嘅照明亦都好好,營造出一個溫馨嘅用餐環境。一定要試下佢哋嘅招牌菜「Chicken Tikka Naanza」。佢哋將嫩滑嘅雞肉燒得熟透,再配上香辣嘅印度香料同脆口嘅薄餅底,味道鮮美而且多汁。如果鍾意羊肉,可以試下「Lamb Vindaloo」。佢哋用印度特色嘅香料炮製咗一道辛辣嘅咖喱羊肉,入口即化嘅肉質同濃郁嘅香味絕對會令你回味無窮。配埋羊肉咖喱一齊食既蒜蓉麵包亦都係一個好吸引嘅選擇!餐廳嘅「Garic Naan」絕對值得一試。佢哋將麵團發酵得鬆軟,再撒上蒜茸同香草,烤成金黃酥脆嘅薄餅,每一口都有蒜香四溢嘅風味。喺飲品方面,你絕對唔可以錯過「Mango Lass」。佢哋將新鮮嘅芒果打成冰涼嘅奶昔,加入少許香料同酸奶,帶出濃郁嘅芒果香甜同奶香,一啖就會令你感到心滿意足。不論你係鍾意雞肉、羊肉、蒜香麵包定芒果奶昔,餐廳絕對能夠滿足你嘅味蕾。

2023-12-14 75 瀏覽
朋友仔生日,佢話未食過印度菜,但又吾想去尖沙咀食地方比較複雜,所以去咗港島區搵餐廳呢間係西營盤地鐵A1出口,喺正對面,十分方便2個女仔食得吾夠,老闆介紹左雞肉餃子,同咖喱雞配印度烤餅,再開多一次印度白酒朋友仔生日,送咗一款印度甜品俾我哋,仲寫埋字加蠟燭,好有心思印度黃咖喱雞配烤餅烤餅好好食,又夠脆,又大塊點黃咖喱食十分好味雞肉算多,肉質比我想像中好,以為會好鞋,但吾係,咖喱香料味唔算太重,好適合香港人雞肉餃子餃子皮比較脆,雞肉好軟又多汁印度白酒,幾易入口帶有蘋果,蜜桃,檸檬香氣但又唔酸印度甜品Gulab Jamun,好甜好甜,好特別,試一次都OK主要由麵粉、奶粉和印度酥油造成一個波波炸完之後放入糖水中吸收糖水甜味重點係印度餐廳居然有免費飯食好有愛心,好佩服

呢間係西營盤地鐵A1出口,喺正對面,十分方便

印度黃咖喱雞配烤餅
烤餅好好食,又夠脆,又大塊
點黃咖喱食十分好味

雞肉餃子
餃子皮比較脆,雞肉好軟又多汁

印度白酒,幾易入口
帶有蘋果,蜜桃,檸檬香氣
但又唔酸

主要由麵粉、奶粉和印度酥油造成一個波波
炸完之後放入糖水中吸收糖水甜味

重點係印度餐廳居然有免費飯食
好有愛心,好佩服
2023-09-09 160 瀏覽
第二次去呢一間Tandoori Bites Bar+Kitchen😂,因為又多選擇,加上鍾意食印度嘢又夠地道🤭我地叫咗Chicken Briyani 雞肉咖喱炒飯🥘,Butter Chicken 倫敦牛油雞🐓,Tandoori Cheese Naan 芝士烤餅🫓,Chilli Paneer Naanza 香辣芝士烤餅pizza🍕Chilli Paneer Naanza 香辣芝士烤餅pizza🍕:呢個pizza超大份,三個人食都得,配上印度芝士,印度芝士嘅口感幾次豆腐,都幾好食😲Butter Chicken 倫敦牛油雞🐓:牛油雞係冇骨嘅雞肉,最啱啲懶嘅人,啲汁又香又滑夠惹味😋 可以同naan一齊食Tandoori Cheese Naan 芝士烤餅🫓:呢個芝士Naan,次次嚟到都要叫,芝士有少少淡味,最岩唔鍾意濃味嘅朋友Chicken Briyani 雞肉咖喱炒飯🥘:個炒飯用一個好似蜜糖甖嘅裝住,唔好太過甖好似好細,其實都有兩碗白飯嘅份量。裏面有好多印度嘅香料,雖然叫咖喱炒飯,但係其實一啲都唔辣,幾啱香港人口味🤤

Butter Chicken 倫敦牛油雞🐓:

Tandoori Cheese Naan 芝士烤餅🫓:

Chicken Briyani 雞肉咖喱炒飯🥘:
2023-09-07 122 瀏覽
上次行開呢頭,見有好多印度人係呢間餐廳,今次試吓,果然好好味😍 小食先黎 Samosa Chaat,即咖喱角乳酪,黎到俾佢份量嚇親,呢個小食一啲都5小😯 咖喱角薯仔心入邊仲熱啦啦,配上少少凍凍地嘅乳酪🧀️,好夾!Smoked Chicken Tikka 用鐵板熱住上,劑啲檸檬汁同埋香草醬上去,燒雞仲保持嫩滑,唔會好似平時印度餐廳燒到啲雞乾爭爭咁,juicy 😋 Fish Curry 個fish 炸得好優秀,外皮炸粉薄薄的,curry 配Mann無得輸!最後想讚呢間餐廳竟然有飯券免費派俾有需要嘅人,雖然係小店,但都肯做慈善,真係好值得支持!꧁☬小編食左咩☬꧂✅ Samosa Chaat✅ Smoked Chicken Tikka ✅ Fish Curry ✅ Garlic Naan(◔◡◔) ♥ 人均傷害💰: $200♥

꧁☬小編食左咩☬꧂
✅ Samosa Chaat
✅ Smoked Chicken Tikka
✅ Fish Curry
✅ Garlic Naan

(◔◡◔) ♥ 人均傷害💰: $200♥
2023-09-06 86 瀏覽
平時我都好喜歡食印度菜, 最近朋友介紹一間喺西環Tandoori Bites Bar+Kitchen ,地鐵站出口對面,非常方便。餐廳不大,裝修簡約,入內已經聞到印度香料的味道。Tandoori Chicken Momo $138雞肉燒餃子,有小小似中式餃子,雞肉混入印度香料再燒香,塗上秘製醬汁,好味道。Chicken Tikka Naanza $188雞肉薄餅, 個size真係好大, 厚餅底,加上醃製左雞肉,惹味。Goan Fish Curry $128第一次識呢種味道嘅咖喱, 相信係獨門秘方, 香味撲鼻, 又不太辣,配上滑溜的魚肉,口感豐富。Garlic Naan $28配咖喱必備印度薄餅, 燒得非常香,蒜蓉味啱啱好,呢一間相信係我食咁多間最好食另外仲提供手工啤酒, Godfather Beer $38 味道偏甜, 有花果味,配送pizza非常適合。另一款Kingfisher Beer $48 味道清淡, 有淡淡的苦澀味,配送咖喱very good。最值得一讚門前有一個黑板寫上free meal, 老闆的善心贈送有需要的人🫶

餐廳不大,裝修簡約,入內已經聞到印度香料的味道。

Tandoori Chicken Momo $138

Chicken Tikka Naanza $188

Goan Fish Curry $128

Garlic Naan $28

• Naan
  • Goan Fish Curry
2023-09-01 53 瀏覽
Chicken momos $138momo即係餃子,煮法有D似我地食開既煎餃,不過係充滿香料既,煎到脆卜卜放上鐵板上,香噴噴既印尼香料味,食落口味道複雜得來又很融合,絕對為必食推介Chicken tikka naanza $188用印度薄餅製成的Pizza,口感比一般Pizza更有咬口,上面充滿印度香料味既雞肉,,鮮茄醬的鮮甜及濃郁的芝士!令人食唔停口Goan fish curry $128椰汁咖喱濃郁又不會好鹹,炸魚肉外脆內滑溜,整體感覺仍然是很清新的Tandoori garlic naan $28蒜蓉烤餅較厚身,蒜香味濃郁,用來點咖喱一流Mango lassi芒果味比較濃稠的Yogurt drink,帶點的香料味絲滑口感,香甜平衡恰到好處

Chicken momos $138

Chicken tikka naanza $188

Goan fish curry $128

椰汁咖喱濃郁又不會好鹹,炸魚肉外脆內
滑溜,整體感覺仍然是很清新的

Tandoori garlic naan $28

蒜蓉烤餅較厚身,蒜香味濃郁,用來點咖喱一流

Mango lassi

2023-08-13 55 瀏覽
呢排突然想食印度菜,琴晚搵到係西營盤嘅呢間餐廳+bar,老闆好熱情招呼我哋成間餐廳氣氛好好兩個人叫咗一個pizza、薄荷醬燒雞、butter chicken配garlic nanPizza超大塊可以三個人分都得,佢係薄皮個種,啱啱出爐好酥脆要讚下佢個butter chicken and garlic nan,醬汁好濃郁帶有少少辣味,怕辣嘅朋友仔都食到,個薄餅表皮酥脆,內裏煙靭,係幾正宗嘅做法配埋啤酒一流🍻下次會帶朋友嚟飲嘢
成間餐廳氣氛好好
配埋啤酒一流🍻下次會帶朋友嚟飲嘢
2023-05-24 77 瀏覽
今日嚟到西營盤嘅印度餐廳,老闆係正宗印度人,好nice得黎重好有善心因見到門口有個告示話可以提供免費餐點比有需要嘅人❤️🔸Chicken Tikka Naanza烤雞柳烤餅皮比薩自家製嘅印式薄餅,批邊好香脆,上枱時候熱辣辣,芝士拉絲效果好正,味道夠香辣,我鐘意🤣🤣🔸Bakhtiari Briyani 伊朗咖喱炒飯每粒米都幼長口感煙韌,仲充滿米香。配合埋印尼乳酪青醬,令人好開胃。🔸Chicken Tikka Masala 瑪莎拉咖喱烤雞又係食完先記得未影相😂😂 食印度菜點可以冇咖喱,😂😂呢個咖喱唔太辣,好惹味雞肉好滑同好入味 🔸Mango lassi最鐘意既印度飲品 唔太甜又解暑🍀總結正宗印度菜,全部都好惹味,支持善心小店
今日嚟到西營盤嘅印度餐廳,
老闆係正宗印度人,

🔸Chicken Tikka Masala 瑪莎拉咖喱烤雞

🔸Mango lassi
最鐘意既印度飲品 唔太甜又解暑

🍀總結
正宗印度菜,全部都好惹味,支持善心小店

2023-05-19 308 瀏覽
Tandoori Bites Bar+Kitchen (西環)西環皇后大道西178號地舖位於西環轉角位的印度餐廳,最吸睛的是門口的告示:提供免費餐點給有需要人士。覺得這類型餐廳真的值得支持!除此之外食品日相當有驚喜👍🏼餐廳除飾品愛更主打印度的紅白酒及啤酒,今次跟朋友試了印度啤酒及白酒,啤酒意想不到的清新,白酒也清香。而且餐廳內有不少素食餐點🥗🥟Tandoori Vegetable Momo 烤素餃子 $118 充滿香料的素餃子經過炭火烤製後非常飽滿,味道複雜得來又很融合,絕對為必食推介👍🏼👍🏼👍🏼🍕Chilli Paneer Naanza 香辣芝士烤披蕯 $178 以印度薄餅製成的Pizza,口感與別!而且食得出各種蔬菜的清新,鮮茄醬的鮮甜及濃郁的芝士!簡直係完美配搭😋😋😋🐟Goan Fish Curry 椰汁咖喱魚$128魚肉滑溜,椰汁咖喱濃郁又不會過鹹,整體感覺仍然是很清新的🤤🤤🤤🧀Palak Panner 芝士菠菜 $88這道是我都印度餐廳必點的!煮得非常好!完全冇挑剔!一個字正!🤭🤭🤭🫓Tandoori Garlic Naan 蒜蓉烤餅 $28充滿蒜蓉香氣,齒頰留香,沾上各款m
西環皇后大道西178號地舖

覺得這類型餐廳真的值得支持!除此之外食品日相當有驚喜👍🏼

而且餐廳內有不少素食餐點🥗

🐟Goan Fish Curry 椰汁咖喱魚$128

🧀Palak Panner 芝士菠菜 $88

充滿蒜蓉香氣,齒頰留香,沾上各款masala食冇得彈!😙😙😙

• Momo
  • 芝士菠菜