2024-02-01 357 瀏覽
好耐冇嚟到「十二味」食嘢啦,今次一試,真係一啖正!🤤 酸菜魚嘅湯頭,酸酸地帶點香辣,魚片咬落去係滑溜得嚟,湯頭飲落暖笠笠,啱晒涼天熱辣辣嘅心情。嗰啲酸菜同紅辣椒個配搭,真係夾得好,酸辣過癮,飲得我心滿意足!武隆尖椒雞,呢個真係我心水!雞肉香噴噴,尖椒爽口,兩樣齊齊咬,嗰個麻辣鑊氣,簡直係爆燈💡好食至極!再配杯桂花冰釀,清涼解辣,喺口裡嗰個微微甜味,亦都係醒神得嚟舒服極了。最後嘅甜品——紅糖糍粑,真係非一般啊!糍粑嘅口感QQ彈牙,啖啖香甜,滾熱嘅紅糖咁澆落去,好吖嘛!我食到停唔到口,真係越嚼越有味道,一啖接一啖,嬌滑香軟直頂👍!總括嚟講,「十二味」嘅午市套餐真係超值,味道、環境、服務都唔錯,好啱同朋友、家人一齊嚟正!吓,食完啲辣嘢,抹抹汗,感覺好生痛快!下次又要再嚟試吓。

2024-01-09 346 瀏覽
已經第二次呢,第一次下午茶時間有折仲扺,今次雖然正價接近3佰,但份量多,兩個人係食唔晒,所以建議最好有3款2人鍋餐。個鍋够鑊氣,肥腸同蝦都炸過好香口,花菜入味,我會再幫襯!

香辣乾鍋
香辣乾鍋
2024-01-04 231 瀏覽
早排去咗呢間十二味食lunch叫咗個牛肉麻辣香鍋(小辣加麻)包埋嘢飲 $56.份量都幾多,白飯係大大碗,牛肉都好大碟,我自問大食都食唔晒。不過成碟餸最多係蓮藕,牛肉就得幾嚿,有啲失望!.我叫咗小辣加麻,所以成碟餸嘅麻香比較重,送飯都幾好!.總括嚟講,我覺得不過不失啦,始終係連鎖嘢,都唔會話期望佢超級好食,呢個價錢,份量有咁多又包埋嘢飲,都算係咁。不過十二味主打好似係酸菜魚,如果真係幫襯試酸菜魚可能會好啲。
早排去咗呢間十二味食lunch
叫咗個牛肉麻辣香鍋(小辣加麻)
包埋嘢飲 $56

份量都幾多,
白飯係大大碗,
牛肉都好大碟,
我自問大食都食唔晒。
不過成碟餸最多係蓮藕,
牛肉就得幾嚿,
有啲失望!
我叫咗小辣加麻,
所以成碟餸嘅麻香比較重,
送飯都幾好!
總括嚟講,
我覺得不過不失啦,
始終係連鎖嘢,
都唔會話期望佢超級好食,
呢個價錢,份量有咁多又包埋嘢飲,
都算係咁。
不過十二味主打好似係酸菜魚,
如果真係幫襯試酸菜魚可能會好啲。

2023-12-29 178 瀏覽
近排無咩胃口,突然好想食辣野開一開下胃,就近近地去左十二味。環境都寬落,本身商場唔多人流,所以餐廳晚市都唔算多人,兩個人都可以安排卡位坐。入到去叫左幾多餸…..麻辣香鍋🌶️🌶️,一定要最少叫5個餸,為起上嚟都$2xx-$3xx,點再肥腸,豬肉片,窩筍,蓮藕等,炒得好惹味,份量好多,次次去十二味食飯都有淨打包聽日食,今次都一樣有淨。👍🏻👍🏻另外再叫左個黃金皮蛋🥚,都一樣好食,不過少少甜,但還可以。

入到去叫左幾多餸…..

另外再叫左個黃金皮蛋🥚,都一樣好食,不過少少甜,但還可以。
2023-11-28 209 瀏覽
九唔搭八嘅餐廳,火都黎,搶咩優惠結果食完話呢樣唔可以用戈樣唔可以用,一早唔講清楚,又唔係特別好食,飲品好似水咁難飲到死,極度垃圾,無得食都唔好食呢間垃圾,口水雞又難食

2023-11-28
2023-08-10 580 瀏覽
下午突然想食辣,然後就走左去卓爾廣場食十二味😋😋之前食十二味多數都係夜晚,今次第一次食佢既午市套餐😍又真係幾抵食wo!-酸菜魚午市套餐:大大盤酸菜魚!仲有埋飯同野飲,加埋唔洗$70,好抵食😋同埋好多魚,配料都多!-麻辣香鍋(牛肉) :超級大碟,連d配料都好入味😍😋d薯仔同蓮藕都好有口感,爽脆又入味-口水雞:好夠味,但有d太鹹!下次仍然會叫口水雞,雖然偏鹹,不過係我中意既口味🙈-酸辣肥牛麵:尼個好好食,刀削麵黎😋但太大碗,食唔哂😂😂😂
下午突然想食辣,然後就走左去卓爾廣場食十二味😋😋
酸辣肥牛麵:尼個好好食,刀削麵黎😋但太大碗,食唔哂😂😂😂
2023-08-08
  • 酸菜魚
  • 口水雞
2023-07-25 389 瀏覽
一直都好想試這間酸菜魚,話自己係正宗川味, 今日終於嚟到啦,仲有2:30-5:30訂座7折優惠㖭而家咩都電子化,點餐用手機點基本上7折只限主餐牌,不計酒水加一都抵左好多啦~ 我和媽媽二人點左一個酸菜魚(唔辣)+粉絲及蒜青瓜涼菜一碟,夠了。點餐後,青瓜應該三分鐘內已上枱,都好大碟,蒜味不太重,涼涼的開胃來到看份量,我們兩個人食係有啲多既,成個面盤咁評論下啦:魚塊:量是足夠3-4人食,夠滑唔鯹,間唔中有少量碎魚骨酸菜: 這個有啲失望,得個酸字,份量唔算多粉條:寛粉條,夠煙靭配埋湯汁一齊食,好好味不過略嫌少材料,平時外間的酸菜魚會有芽菜、豆卜咁;但這邊得萵筍薄片.. 難道這就是正宗埋單折後$248, 試過就好了

而家咩都電子化,點餐用手機點

基本上7折只限主餐牌,不計酒水加一

來到看份量,我們兩個人食係有啲多既,成個面盤咁

評論下啦:
魚塊:量是足夠3-4人食,夠滑唔鯹
,間唔中有少量碎魚骨
酸菜: 這個有啲失望,得個酸字,份量唔算多
粉條:寛粉條,夠煙靭配埋湯汁一齊食,好好味

埋單折後$248, 試過就好了
2023-07-22
2023-06-03 501 瀏覽
Lunch都有一人酸菜魚套餐配凍飲一百蚊唔使勁抵食!魚肉既鮮嫩程道可接受起碼冇泥味唔會太薄太軟份量都夠酸菜清爽可以讓人選擇辣度又麻又辣,讓人胃口大開不過個難度未必好穩定小辣有時冇味,有時又會要狂飲水唔食得辣嘅朋友都係唔好亂咁挑戰
Lunch都有一人酸菜魚套餐

唔會太薄太軟
份量都夠

酸菜清爽
可以讓人選擇辣度
又麻又辣,讓人胃口大開
不過個難度未必好穩定
小辣有時冇味,有時又會要狂飲水
唔食得辣嘅朋友都係唔好亂咁挑戰

2023-04-13 758 瀏覽
午餐既套餐都算抵,份量充足,吃到飽飽前菜係送既,一小碟酸辣爽口的木耳,加上我哋點咗酸脆爽口既涼拌土豆絲,好開胃。午市套餐有主菜、配一碗飯加飲品。酸菜魚,魚夠鮮基本上冇骨,湯底酸度剛好,味道剛好。大盤花菜,花菜爽口,炒五花肉,爽口惹味回鍋肉,回鍋肉配蓮藕炒,好爽脆,肉都嫩彈,好香紅糖糍粑,外面脆裡面軟,黏糯綿密,甜度適中3個人點咗三個套餐、一個涼菜、一個甜食,大約300元,價錢合理~
午餐既套餐都算抵,份量充足,吃到飽飽

午市套餐有主菜、配一碗飯加飲品。

酸菜魚,魚夠鮮基本上冇骨,湯底酸度剛好,味道剛好。

大盤花菜,花菜爽口,炒五花肉,爽口惹味

回鍋肉,回鍋肉配蓮藕炒,好爽脆,肉都嫩彈,好香

紅糖糍粑,外面脆裡面軟,黏糯綿密,甜度適中

2023-02-09 880 瀏覽
經Openrice 訂位有6折,同朋友一齊嚟食個late lunch~ 因為過左午餐時間,所以都係單點為主 酸菜魚 ( 折後~$120 ) 酸菜魚間唔時都會食,貪佢健康得嚟又好味,十二味嘅酸菜魚都血係好食,但係間間分店都有少少唔同,暫時食過最好食係屯門呢間!好多魚片,而且夠酸夠麻夠辣!毛血旺 ( 折後 ~ $95 ) 有牛肚、牛栢葉、午餐肉,大碗到應該可以三個女仔Share食都會飽!超大盆超抵食,勁足料,兩個人都唔會食得哂! 總結:抵食又好味👍🏼

因為過左午餐時間,所以都係單點為主

酸菜魚 ( 折後~$120 )

酸菜魚間唔時都會食,貪佢健康得嚟又好味,
好多魚片,而且夠酸夠麻夠辣!
酸菜魚

毛血旺 ( 折後 ~ $95 )

總結:抵食又好味👍🏼
2023-01-05
酸菜魚
2023-02-03 576 瀏覽
我一般都唔寫食評的,但係今次真係好難唔寫下,原本第一次食呢間野抱住試下心態,見到佢寫住(一支凍奶),點知拎到出般原來係維他奶茶,仲要收我$15(因為唔係午市時段,所以要$15蚊),真係O晒嘴,我覺得自己好蠢,我去隔離7仔就咁買支都唔洗$15蚊,最後佢既食物偏咸(呢個就每個人味覺都唔同)
2023-02-01 518 瀏覽
酸菜魚:魚片滑,加左寬粉、撈埋湯一齊食,正。大盤花菜:即係腩肉片炒椰菜,不過不失蔥油拌麵:蔥油拌麵用上海麵,唔會好淋但蔥油味唔夠。紅糖糍粑 :糍粑外脆內軟,煙煙靭靭,加上糖漿但又不會太甜,好味道,不過記得要襯要食。
酸菜魚:
魚片滑,加左寬粉、撈埋湯一齊食,正。

大盤花菜:
即係腩肉片炒椰菜,不過不失

蔥油拌麵:
蔥油拌麵用上海麵,唔會好淋但蔥油味唔夠。

紅糖糍粑 :
2023-02-01
2023-01-20 508 瀏覽
今日放假專登留肚去屯門卓爾居十二味酸菜魚🐟,這次是我第二次去,餐廳內燈光環境舒適,店員態度亦很好。我每次都是下午時間去食,因為下午和夜晚的份量一樣,但夜晚價錢就貴一點,所以下午去食是最抵食。食物方面,我叫了一個酸菜魚和一杯凍柚子蜜,首先湯底的酸菜和花椒粉分佈非常均勻,味道非常接近內地的水準,可能湯底夠濃的關係吃魚時吃不到魚醒味而且魚骨也没有,所以這是令很多不喜歡吃魚的人也吃魚的原因。另外那杯凍柚子蜜特別大杯非常冰凍好喝,喝了很久也喝不完,非常抵飲
而且魚骨也没有,所以這是令很多不喜歡吃魚的人也吃魚的原因。

2023-01-20
下午茶
事關本人其實都好少食辣又無話特別喜歡 不過一大班朋友當然要跟下大家皮蛋對比出面嘅好食所以叫多左一份皮蛋都入曬味 好食水煮魚 今次揀左中辣平時唔食辣嘅我都接受到 味道夠 送飯一流回鍋肉 今餐飯最愛 夠香 辣度夠接受到因為佢食左好多碗飯水煮牛同水煮魚兩者我鍾意水煮牛多d牛肉彈牙唔會好難咬加埋午餐肉同其他配料簡直十分完美因為我本身係一個好鍾意食白飯嘅人依一餐嘅餸完全滿足到我嘅要求因為相信唔食辣嘅朋友都好適合我依間餐廳佢就話一啲食辣嘅朋友 因為佢嘅辣到容易接受同埋唔係剩係得辣 同埋夠香如果唔想出咁遠又想食辣嘅話 呢個都係一個唔錯嘅選擇
事關本人其實都好少食辣

同埋唔係剩係得辣 同埋夠香
如果唔想出咁遠又想食辣嘅話
呢個都係一個唔錯嘅選擇
2022-12-26 303 瀏覽
每次都會叫口水雞因為佢個汁係好正不太辣又可以用來撈飯小女就食蔥油拌麵今次點埋田雞好多配菜同田雞非常惹味午餐價錢經濟晚餐就未食過店員友善所以真心推介屯門呢間十二味
每次都會叫口水雞
因為佢個汁係好正