餐廳: 韓樂 (華心商場)
資訊:

🍚韓式芝麻燒汁焗雞扒飯 $60邪惡之選😍海量芝士🧀,充滿鹹香,燒汁甜甜地,同芝士完美配合❣️雞扒大大件、份量好多,仲好滑嫩😍而且仲有脆薄、金黃色嘅飯焦😋成個飯溫度夠熱,每一啖都係熱辣辣,好惹味🤩🥩烤安格斯牛(10安士)💰158係大大塊勁厚身嘅牛扒,冇得揀幾成熟,餐廳幫你整咗七成熟🥩。肉質好厚實,咬下去肉質都幾嫩口,牛味比較淡🤣,不過點落黑椒汁,味道有返啲層次🤔配菜有啲蘆荀、紅蘿蔔🥕,同海量嘅薯條🍟,配咗茄汁🥫。味道正正常常呢個價錢普通茶餐廳嘅港式鋸扒嘅價錢差唔多,只係稍稍喺份量方面優勝🤌唔洗特登去試😂#韓國菜 #芝士 #鋸扒 #粉嶺韓國菜 #香港好去處 #粉嶺好去處 #香港美食 #相機食先#慶祝生日#紀念日#朋友聚會#打卡#香港必食#美食推薦#香港 #hkfoodie #fanling #hkfoodie #韓國料理 #韓國餐廳 #韓式 #香港美食地圖 #粉嶺美食
🍚韓式芝麻燒汁焗雞扒飯 $60

韓式芝麻燒汁焗雞扒飯

🥩烤安格斯牛(10安士)💰158

烤安格斯牛(10安士)

韓式芝麻燒汁焗雞扒飯
2024-04-23 34 瀏覽
哈囉!我今天要跟大家分享一個超好吃的午餐外賣!這一餐是雞扒芝士燴飯和一杯咖啡。首先,讓我們來講一下這碗飯。這碗飯看起來真是色彩繽紛,有蔬菜和肉類的組合,讓我直接垂涎三尺!我可以看到有紅、綠、黃等多種顏色,而且質地吃起來也很豐富。吃起來非常有口感的野食!再來,我們來評價一下這杯咖啡。這杯咖啡看起來相當誘人,香氣撲鼻而來,我可以想像到喝一口之後會讓我整個人都提神起來!飲完咖啡之後,我下午的工作都十分精神,最後,我吃完這個飯之後讓人感到輕鬆愉快,讓我想起了和朋友一起享受美食的時光。總的來說,這一餐午餐真是讓人垂涎欲滴!呢個外賣吃起來很美味,真是讓人回味無窮! 我下次都會繼續叫這個餐的外賣。
芝士雞扒燴飯
2024-04-23
10 分鐘 (外賣自取)
芝士雞扒燴飯
2023-12-27 223 瀏覽
已經食過幾次韓樂,每次嘅評價都唔錯,今次嗌咗韓式芝麻汁焗雞扒飯,泡菜牛肉炒飯,甜辣炸雞同埋芝士炸雞仲有芝士薯條,全部都好好食,特別係泡菜牛肉炒飯,本身已經幾飽,我都堅持食晒佢🤣
2023-12-06 137 瀏覽
粉嶺區的餐廳選擇不多,韓式食肆更少當想食韓式食物時,就馬上想起最近的「韓樂」它們一向上餐快、質素保持得幾好今日晚上簡簡單單叫左個韓式豚肉粉絲+熱柚子薏米水粉絲唔洗加錢可自選烏冬,叫飲品半價最後粉絲$54+飲品$13,埋單$67依加出街食閒閒地都要$70蚊左右所以依個價錢都差唔多湯底味道幾好、粉絲軟硬適中、豚肉熟度適中不鞋口、配菜和整體份量都岩岩好唯獨柚子甜左少少環境:整潔、光線充足、不太嘈吵食物:夠味服務:正常有禮、自助下單、上餐時間快
粉嶺區的餐廳選擇不多,韓式食肆更少
當想食韓式食物時,就馬上想起最近的「韓樂」
它們一向上餐快、質素保持得幾好
今日晚上簡簡單單叫左個韓式豚肉粉絲+熱柚子薏米水
粉絲唔洗加錢可自選烏冬,叫飲品半價
最後粉絲$54+飲品$13,埋單$67

依加出街食閒閒地都要$70蚊左右
所以依個價錢都差唔多
唯獨柚子甜左少少

環境:整潔、光線充足、不太嘈吵
食物:夠味
服務:正常有禮、自助下單、上餐時間快
韓式豚肉粉絲
柚子薏米水
2023-12-05
韓式豚肉粉絲
2023-08-09 247 瀏覽
身為十幾年嘅韓劇迷同kpop fans緊係要食吓韓國嘢啦!住咗喺粉嶺咁多年 都冇乜韓國嘢食所以兩三年前一知道華心商場開咗間韓樂心情就勁興奮我每個月都至少食一次!今次我嗌咗個溫泉蛋牛肉石頭鍋珍珠飯懶人懶得落街 叫咗app送餐唔洗15分鐘就送到了本來都有少少擔心 外賣石鍋飯會唔會冇咁好食始終送餐要一段時間又冇石鍋保住個飯嘅溫度好擔心會凍晒唔好食點知!送到嚟仲係熱辣辣!肥牛好新鮮 肉質鮮嫩淋埋醬油麻香汁同韓風香辣汁一啖飯一啖肉嘅食 真係好開胃溫泉蛋整得啱啱好 唔會太熟口感滑溜 入口即融 真係好好食!以後食韓國嘢唔洗飛韓國!
身為十幾年嘅韓劇迷同kpop fans
緊係要食吓韓國嘢啦!

住咗喺粉嶺咁多年 都冇乜韓國嘢食
所以兩三年前一知道華心商場開咗間韓樂
心情就勁興奮
我每個月都至少食一次!

今次我嗌咗個溫泉蛋牛肉石頭鍋珍珠飯
懶人懶得落街 叫咗app送餐
唔洗15分鐘就送到了

本來都有少少擔心
外賣石鍋飯會唔會冇咁好食
始終送餐要一段時間
又冇石鍋保住個飯嘅溫度
好擔心會凍晒唔好食

點知!送到嚟仲係熱辣辣!
肥牛好新鮮 肉質鮮嫩
淋埋醬油麻香汁同韓風香辣汁
一啖飯一啖肉嘅食 真係好開胃
溫泉蛋整得啱啱好 唔會太熟
口感滑溜 入口即融
真係好好食!
以後食韓國嘢唔洗飛韓國!
外賣送餐
  • 溫泉蛋牛肉石頭鍋珍珠飯配醬油麻香汁及韓風香辣汁
2023-08-07 114 瀏覽
黑松露鮮奶炒滑蛋配香草豬肉腸:松露酸奶炒滑蛋菇味濃郁,不過冇黑松露嘅香味,沙律菜唔係好新鮮,牛角酥香脆可口。餐蛋治分量十足,烘底唔夠脆,雞蛋冇咩調味,不過$28有個餐蛋治加杯嘢飲冇得輸啦🌝
黑松露鮮奶炒滑蛋配香草豬肉腸:
2023-04-11 399 瀏覽
唔同時間行經韓樂都見到有人食緊,午市時間更現人龍。星期六做完GYM,就過嚟食個LUNCH。午餐-八爪魚芝士燴飯$63呢個飯真係好難食🤢,上枱果陣唔夠熱,芝士已經凝固成一餅野….😵圖片真係只供參考😔八爪魚個色水完全唔一樣,圖片仲有洋蔥,點睇都似炒過,但實物白烚FEEL,仲要係烚到半熟,口感生生地,唔討好🤢 同埋有少少腥。個燴飯底又係難食,撈到紅紅地色,食落似蛋包飯果D茄汁飯(我自己最唔中意食呢D飯)。午餐-燒雞扒石頭鍋飯$62呢個飯好食好多倍,起碼夠熱,仲有飯焦!! 珍珠米彈牙,雞扒有醬香,唔怪得好多枱都點石鍋飯。韓風炸雞$38個醬汁調得麻麻,唔夠韓風;炸雞炸到好乾好硬,唔太好味。炸薯條$20薯條係新鮮炸出嚟,好脆口,而且好有薯味。兩個餐都有好多飯,估計有酒樓1.5碗飯,男仔食一定夠飽。我建議食石鍋飯好啦,乜乜燴飯果D得個樣。

午餐-八爪魚芝士燴飯$63
午餐-八爪魚芝士燴飯

午餐-燒雞扒石頭鍋飯$62
午餐-燒雞扒石頭鍋飯

韓風炸雞$38
韓風炸雞

個醬汁調得麻麻,唔夠韓風;炸雞炸到好乾好硬,唔太好味。

炸薯條$20
炸薯條

薯條係新鮮炸出嚟,好脆口,而且好有薯味。

2023-04-08
午餐-燒雞扒石頭鍋飯
炸薯條
2023-02-06 298 瀏覽
當天我和家人在八時左右進入餐廳,餐廳九時關門。我下單了一杯凍檸茶,上來的卻是無糖檸茶 ,於是請店員幫忙更換,更換後的凍檸茶是熱的,並且沒有任何甜味,這杯飲品還是另外加$10買的,質量令我十分不滿,建議晚上不要去這間餐廳
2022-10-02 443 瀏覽
自己外賣比漏野食司機搞到送少左野,仲要推卸責任話司機攞漏,人地司機鬼知我地叫咩野食,叫我地比左運費既自己出去攞返,大家千奇唔好叫呢間外賣,服務態度又差,講野又九唔搭八

2022-10-02
180 分鐘 (外賣送餐)
2022-08-16 412 瀏覽
一去到坐底睇餐牌就走嚟講我哋九點半收工,當時係8:17左右。之後食食下(味到九點)又掃地拖地仲要拖到腳 同個服務員講當無道。之後嘢都味食完就係度收嘢食走,問都唔問就收,收個時仲要係正頭頂收走D野
2022-08-16
2022-08-10 386 瀏覽
韓風豐盛什扒餐 $98份量十足,最適合作為食肉獸的你。什扒餐有雞扒、豬扒、火腿、煙肉、香腸。味道都有水準,雞扒和豬扒肉質嫩滑,薯條炸得金黃酥脆,韓風香酥炸雞 $36大大碟無骨頭的炸雞,口味甜甜辣辣,一口咬下去還有濃厚的汁流出來,雞肉嫩而不太油膩,即使多吃也沒有問題。魔鬼芝士焗八爪魚 $39八爪魚水分太多,吃起來是比較水的不脆爽,幸好醃製八爪魚的醬汁搭夠,配合香味濃郁的芝士十分邪惡。芝士白汁煙肉焗西蘭花 $30芝士一定是焗的最滋味,鋪面的芝士溶化後金黃焦香,西蘭花切得比較大件,口感軟硬適中。蜜桃梳打 $13
韓風豐盛什扒餐
韓風豐盛什扒餐 $98
份量十足,最適合作為食肉獸的你。
韓風香酥炸雞
韓風香酥炸雞
芝士白汁煙肉焗西蘭花
蜜桃梳打
2022-08-05 271 瀏覽
高質素, 好服務的韓式餐廳粉嶺華心邨商場, 餐廳不多而這間韓式餐廳,整體感覺很好。 餐廳裝修很有格調, 坐位及位置也很寬敞。 點了雜扒餐, 人蔘雞配飯, 炸雞一碟及兩杯飲品。 雜扒餐有賣相精緻,雞扒及豬扒厚薄適中, 調味非常好, 肉質豐富而且嫩口。 午餐肉及腸仔正常水準。 薯條調得很惹味但炸得有點硬, 配合沙律菜,翠肉瓜剛剛好。 人蔘雞, 湯底有杞子,圓肉,百合, 但人蔘味不濃,吃了帶苦味。 另加十蚊配以白飯, 這個飯對於要求高的老公嚟講非常高分,大讚。 韓式炸雞, 30多元來說份量非常大, 味道很好,但有少少偏鹹, 外脆內軟, 值得再吃。 另外兩杯特飲,白桃梳打果肉有點像罐頭,檸檬柚子梳打叫了少柚子,味道不會過甜就剛剛好。 最值得一提是,侍應們的服務, 態度熱誠,反應敏捷, 對話有禮貌。 這間餐廳食得再次幫襯。
高質素, 好服務的韓式餐廳

2022-08-02
2022-07-22 210 瀏覽
佢啲菜式水準隨住時間不斷下降,外賣更加唔好食。買左個芝士豬扒焗飯返屋企,個醬稀到好似水咁,啲飯太淋,結果食落口嗰陣口感勁差。個豬有煎過,但係好明顯唔係即叫即煎,係嗰隻煎完唔知擺左幾耐再擺返落個焗飯嗰隻。佢啲野飲仲伏,奶茶稀得嚟過甜,凍檸茶唔係落檸檬,係落嗰啲濃縮既artificial lemon flavour, 勁難頂。
外賣自取
2022-05-25 290 瀏覽
感恩今日完成了陪伴的心願,獨自步行至此。獎勵一下,開心都係食一餐。中午12點左右到,人唔多,唔駛等位,馬上可以選位坐。 又想食石頭窩飯,又想要人參雞……可惜肚容量少,二選一中,選了滋保養生的人參雞湯飯,配上啡走。。。呵呵呵。。。 人參雞湯🐔的人參味濃,真係估唔到,有雪耳令湯膠質更重,栗子、蒜粒、龍眼肉都有,樣樣都令人感到湯品養生。 咖啡:啡味香濃,仲要奶夠滑。下次可試試齋啡。勾起韓食回憶,下次要找間有小碟前菜(芽菜,泡菜,菠菜……)👍👍

咖啡:啡味香濃,仲要奶夠滑。下次可試試齋啡。

2022-05-20 210 瀏覽
這韓國餐廳不用等位, 數年前前身係藥房。 我 唔知老闆係邊個,定價30以上是這樣吧。個窩暖笠笠 但韓國比香港冷而且有文化 豚肉是指豬 以前親身到韓國就有雞湯 去韓國2380 元港紙。 呢度就65 有得落樓。侍應比多啲笑容啦 主動俾紙巾呀 牙簽....仲有其他美食如:年糕 牛角包.

呢度就65 有得落樓。

侍應比多啲笑容啦
主動俾紙巾呀 牙簽....

仲有其他美食如:年糕 牛角包.