2024-06-27 1329 瀏覽
//20 06 24 晴天🌞15:30 中環 雲咸街@revtime.official.hk時光逆流 ☺︎如果你有時光倒流嘅能力,你最想重返邊一日?喧鬧繁華嘅蘭桂坊,竟然隱藏咗間走簡約文青風嘅日式𝘊𝘢𝘧𝘦,複式單位嘅設計,裏面掛滿住各式各樣嘅壁畫同手繪畫作。喺呢度,你可以享受鬧市中,唯一嘅清幽,亦可以學習到慢活嘅節奏,比自己稍作休息嘅機會,人生先能夠走得更遠更從容。🔻豪華定食 香煎三文魚 HKD$168ꕀ定食套餐包括;烏冬|溫泉蛋|玉子燒|日本關東煮三文魚扒大塊 煎到皮脆肉嫩食起嚟充滿香氣及鮮味重點唔油、唔腥、唔柴 證明控制火候同時間都掌握得唔錯烏冬𝘘彈爽滑 撈埋微微帶酸嘅和風芝麻醬 及 溫泉蛋蛋漿一啜超易入口 帶動食慾之餘 亦相當開胃玉子燒一啲都唔普通 質感厚實 唔會過甜裏邊仲有啲蔥花吊起咗嗰味𠻹關東煮配料;油揚|芋絲|白蘿蔔用咗鰹魚醬油湯做底 係經典嘅日式組合🔻豪華定食 澳洲和牛漢堡扒 HKD$168ꕀ定食套餐包括;烏冬|溫泉蛋|玉子燒|日本關東煮和牛漢堡扒 和牛油脂香濃 調味啱啱好被火炙後嘅半溶芝士緊緊包圍再加埋一大片嘅太陽蛋鋪面望到都已經流晒口水另外 生熟度控制得非常好 切開滿
20 06 24 晴天🌞
15:30 中環 雲咸街
@revtime.official.hk

時光逆流 ☺︎

如果你有時光倒流嘅能力,你最想重返邊一日?

🔻豪華定食 香煎三文魚 HKD$168

定食套餐包括;烏冬|溫泉蛋|玉子燒|日本關東煮

三文魚扒大塊 煎到皮脆肉嫩
食起嚟充滿香氣及鮮味
重點唔油、唔腥、唔柴 證明控制火候同時間都掌握得唔錯

烏冬𝘘彈爽滑

• 澳洲和牛漢堡定食
  • 玉子燒
  • 三文魚扒定食
2024-05-10 1858 瀏覽
統測完就要去鬆吓,同大少去大館參觀前就去食個豐富Lunch先,上網見到附近有間日式定食嘅餐廳,所以就去食下啦!餐廳高兩層裝修以日系文青為主題嘅Café,餐廳唔算大但坐得好舒服。我地叫左兩份日式商務午餐,除左主食之外,定食配有沙律或關東煮、前菜或租品、溫泉蛋同麻醬烏冬。先嚟我嘅凍鮮奶咖啡,同大少口嘅花落特飲。花落即係櫻花加荔枝特飲,大少話味道唔錯,好清新呢。我嘅主菜係 香煎三文魚,三文魚厚身之餘個肉質都好滑,而且煎得好香口。我就配迷仔玉子燒同關東煮,玉子燒蛋味十足而且好厚身,關東煮個湯底濃郁,入面嘅芋絲、白蘿蔔同腐皮都入哂味。大少嘅主菜係 澳洲和牛漢堡,大少話牛味好出仲好Juicy,加埋漢堡扒嘅太陽蛋一齊食,完全係提升左個和牛味道。定食入面嘅烏冬,我地將半熟蛋同麻醬撈埋烏冬一齊食,咁樣食法又幾得意,仲可以令烏冬更加入味添。最後我地就食左個經典蘋果撻,雖然望落好似硬硬地,但咬落其實脆脆地,再配埋果蓉,整體口感豐富,而且唔會太甜,所以好啱口味呀!重點係…..周圍環境好啱打卡,所以我個專屬攝影師幫我影得幾靚,真係抵我帶佢去食好嘢😂😂

• 澳洲和牛漢堡
2024-04-25 1396 瀏覽
一間比較隱蔽的cafe, 在LKF Tower旁邊, 需要落樓梯才看到, 這𥚃很幽靜, 與蘭桂芳的繁華形成對比。Cafe分別有兩層, 下層窗台有幾個位置, 可以一邊面對街景一邊進餐, 上層一抵步便看到一大幅富士山壁畫, 帶著濃厚的日本氣息 ☺️ 樓梯旁有一塊印有多隻企鵝的木板, 印有香港二字, 牆邊還掛了不少企鵝相片與公仔 🐧 而極具特色莫過於向後轉的掛鐘, 名乎其實的逆流時光, 相當貼題! 😚Cafe提供午餐和tea set, 當然散叫也可以, 由於已經是3點, 所以只有tea set, 有兩種叫法, 小食, 甜品與飲品全部都要, 或者小食和甜品之間二選一, 反正來到就當然全都要 (小朋友才做選擇 😬)3套餐 $128唐揚炸雞六件 附加$10並非炸到超脆口, 外觀上有點像麥樂雞, 觀感上稍令人擔心, 幸好有日本的味道, 而且雞肉嫩口 😅 雖然不是外脆內嫩的口感, 但它熱騰騰的送上, 再加上沙律醬也是美味的 👍🏻黑松露玉子燒玉子燒最側邊非常堅實, 切了幾下才切得開 😝 中間稍微鬆軟一點, 整個玉子燒十分厚身, 帶輕微甜味, 配上大量黑松靈醬和木魚, 也不錯的 😊培茶巴斯克芝士蛋糕 +$1

3套餐 $128
唐揚炸雞六件 附加$10

唐揚炸雞

培茶巴斯克芝士蛋糕 +$10
培茶味道很濃郁, 中間略帶芝士味道, 不會互相搶了對方的味道, 蛋糕十分幼滑, 有入口即溶的口感, 重點是它不會太甜, 就算吃一整件都不會覺得很膩 😋

時光逆流招牌蛋糕 +$10
這個最特別之處就是上面用火槍燒過的芝士, 火槍味極濃 🔥 除左火槍味外, 芝士有微微的甜, 口感軟腍, 是我喜歡的味道 😃 但這件蛋糕結構比較緊密, 不像芝士蛋糕或Mousse那般幼細, 也不像戚風或海綿蛋糕般軟熟, 蛋糕中間有nuts, 比較有口感。

培茶巴斯克芝士蛋糕, 時光逆流招牌蛋糕

伯爵茶 (轉壺 +$20)
朱古力棉花糖特飲 +$20

由於我不太喜歡咖啡, 所以改為喝茶, 雖然氛圍上很合適喝咖啡, 不過喝茶也有另一種味道 😌 朋友點了朱古力棉花糖特飲, 棉花糖超大粒, 不是超軟綿綿那種口感, 個人覺得配忌廉會更合襯, 朱古力味道不苦也不太甜。

綿花糖朱古力特飲

可能因為整個氛圍跟主題問題, 坐在這裡用餐非常舒適, 好像能把煩惱暫時拋諸腦後 😁 這種感覺很舒暢! 而且職員服務態度有日本感覺, 據聞晚上就會變成酒吧, 可能又是另一種味道。

2024-04-21
唐揚炸雞
培茶巴斯克芝士蛋糕, 時光逆流招牌蛋糕
綿花糖朱古力特飲
時光逆流是間由午市開到深夜嘅兩層日式咖啡店/小酒吧。有別於附近蘭桂坊嘅熱鬧,時光逆流較寧靜舒服,適合同朋友傾計小酌數杯🍻;餐廳還會不定期舉辦音樂會、手工啤試飲等活動🤸‍♀️<澳洲和牛漢堡定食> $168<特盈玉子燒> $98<日式大阪燒> $68<焦陽> $68<時光逆流招牌蛋糕> $68<澳洲和牛漢堡定食> 定食配有主菜、沙律、關東煮、溫泉蛋同麻醬烏冬澳洲和牛漢堡上有芝士同荷包蛋,漢堡不乾,牛味濃郁,連芝士蛋漿食很不錯👍👍關東煮有大根、油揚豆腐和芋絲,吸收哂湯嘅精華 烏冬自行混麻醬和溫泉蛋,調較自己中意濃嘅度,而且挺滑溜👍<特盈玉子燒>玉子燒加上松露醬和芝士,同好多好多蔥花,無敵組合,份量都不少 😌<日式大阪燒>有別傳統大阪燒,依個偏薄身,口感特別煙韌;內有煙肉同椰菜,面有大阪燒汁、沙律醬和木魚碎,份量都好大,幾適合送酒 <焦陽>特飲用熱情果同焦糖燉蛋調配;焦糖燉蛋味唔算好突出,但非常清新,甜度適中,幾好飲🥃餐廳嘅飲品都好有創意同風格,特別係c

<澳洲和牛漢堡定食> $168
<特盈玉子燒> $98
<日式大阪燒> $68
<焦陽> $68
<時光逆流招牌蛋糕> $68

<澳洲和牛漢堡定食>
定食配有主菜、沙律、關東煮、溫泉蛋同麻醬烏冬

關東煮有大根、油揚豆腐和芋絲,吸收哂湯嘅精華

烏冬自行混麻醬和溫泉蛋,調較自己中意濃嘅度,而且挺滑溜👍

<特盈玉子燒>

<日式大阪燒>

<焦陽>

餐廳嘅飲品都好有創意同風格,特別係cocktail🍸,每款都配有一首詩,有d係老闆寫,老闆本身都係一位作家,出過書,也寫過專欄,推薦大家試下 🍻🥂

<時光逆流招牌蛋糕>
紅蘿蔔朱古力蛋糕,有點肉桂味,稍稍乾身,但幾好食🥧

餐廳個環境氣氛都好舒服,不妨黎飲杯咖啡,飲杯酒,同朋友靜靜享受下🍻推薦👍
穿過喧鬧嘅蘭桂坊,於雲咸街樓梯旁有間日式定食的餐廳,有別於樓下蘭桂坊的熱鬧,這裡較寧靜舒服,適合三兩知己進餐,小酌數杯 。RevTime分上下兩層,下層窗台旁有數個座位,一進門會見到醒目的「見字飲水」四個大字,牆上掛滿不同的企鵝相架及公仔,十分可愛 。步進樓上則會見到一大幅富士山嘅壁畫 。餐廳主打日式定食同輕食、甜品,另有豐富嘅茶飲、咖啡、可可等以至不同酒類,滿足不同人的需要。定食配有沙律、關東煮、溫泉蛋同麻醬烏冬。澳洲和牛漢堡定食,漢堡扒上配上大塊芝士同荷包蛋,牛味比想像中更濃郁突出,連蛋漿食十分Juicy。日式燒鰻魚定食,燒鰻魚肥美厚肉,配上惹味燒汁,很快就消滅整條燒鰻魚 。關東煮中有大根、油揚豆腐及芋絲,湯汁味濃但不死鹹,配料亦吸收了湯汁十分入味 。按店員建議,將溫泉蛋混進麻醬烏冬中,滑溜非常 。特盈玉子燒,即玉子燒再加上松露醬及芝士,口感實在,份量亦不惹少 。RevTime有自家Signature的雞尾油,部分配有一首詩,可見店主的心思 。👦🏻 叫咗一杯Yuzu Blossom,用上雪凍嘅酒杯盛裝,入口先是甜甜的蜜糖同柚子味,繼而滲出Vodka的後勁,頗為清爽 。而 👧🏽 就點

RevTime有自家Signature的雞尾油,部分配有一首詩,可見店主的心思 。👦🏻 叫咗一杯Yuzu Blossom,用上雪凍嘅酒杯盛裝,入口先是甜甜的蜜糖同柚子味,繼而滲出Vodka的後勁,頗為清爽 。而 👧🏽 就點了一杯特飲「花落」,櫻花加荔枝,淺嘗下荔枝味突出,不會太甜,較適合女仔口味 。

甜品當然不能少,培茶巴斯克蛋糕,培茶味重,但略為硬身,芝士味亦不太出,size亦較迷你 。

有別於平日嘅寧靜,店主表示週末會較多人以酒會友,較平日熱鬧,會有不同的體驗呢 。
  • 日式燒鰻魚定食
Weekend又訓到晏一晏🥱出左去中環搵Cafe食下野Hea下,揀左Bookmark左好耐既「時光逆流 Revtime」,餐廳位置有少少隱蔽,記得落一落樓梯先搵到☝🏻Cafe行日式路線,牆上掛左動漫系既掛畫、巨大既富士山壁畫🗻🔸澳洲和牛漢堡扒定食🐮 (包括烏冬,溫泉蛋,芝麻醬,沙律,日本關東煮)關東煮個湯夠曬濃味,和牛漢堡扒軟嫩juicy有油香,同芝麻醬烏冬一齊食好夾👍🏻🔸下午茶餐 (黑松露玉子燒,培茶巴斯克芝士蛋糕,魔法可可)玉子燒份量十足好豐厚,加上飄香嘅黑松露醬滿足味蕾。巴斯克芝士蛋糕表面微焦,有淡淡培茶味👌🏻朱古力飲品浮面嘅超巨棉花糖吸睛又邪惡🍫📍#時光逆流 (#中環美食)#中環 雲咸街41號文靜大廈地下低層

🔸下午茶餐 (黑松露玉子燒,培茶巴斯克芝士蛋糕,魔法可可)

朱古力飲品浮面嘅超巨棉花糖吸睛又邪惡🍫

📍#時光逆流 (#中環美食)

#中環 雲咸街41號文靜大廈地下低層
原來蘭桂坊除左飲酒 行上小小仲有間酒吧café 可以靜靜地飲酒 嘆咖啡☺️ 🐟香煎鯖魚 定食 $168配有麵豉湯 溫泉蛋 麻醬烏冬😋鯖魚外皮烤得焦香 油脂豐富 肉質細嫩🍰時光倒流招牌蛋糕 $68♡🥕Carrot cake ♡蛋糕溫潤甜蜜 沒有蘿蔔澀澀味道 反而肉桂味好重🥰🍳特盛玉子燒 $98熱辣辣的玉子燒 嫰滑香甜 😚芝士黑松露醬 超濃郁 但又唔會搶去蛋香🥚🥰 正🍸MOCKTAIL 🌸花落(樱花,荔枝) $68粉粉紫紫💖超級少女心👸🏻有樱花清香 荔枝果甜🌅焦陽(熱情果,焦糖布丁) $68本身諗住試伏 點知又ok😂原來熱情果 同焦糖布丁味又夾 「時光逆流」RevTime 📍中環雲咸街41號文靜大廈地下低層#香港美食 #中環美食 #文青藝術風 #時光逆流

原來蘭桂坊除左飲酒 行上小小仲有間酒吧café

原來熱情果 同焦糖布丁味又夾

「時光逆流」RevTime
📍中環雲咸街41號文靜大廈地下低層

#香港美食 #中環美食 #文青藝術風 #時光逆流
嗰日同朋友咁啱經過蘭桂坊附近,朋友同我講之前試過都覺得幾唔錯,而且又係小店,同我講話覺得坐落幾舒服,咁就帶咗我入去。成間Café位就真係唔係好多,但係俾人感覺幾溫馨。‣ 月亮與六便士 $88朋友話第一次嚟一定要試吓杯咖啡,試完之後都覺得冇推薦錯,不枉我夜晚仲要飲咖啡。中間係鮮奶冰唔係雪糕,但係其實奶香味都好足。將espresso倒落去之後,個味道又會唔一樣,個層次隨住加嘅espresso多少都會有唔同,我覺得係驚喜,而且令人滿意嘅。‣ 花落 $68朋友就嗌咗一杯mocktail,嘢飲本身荔枝味比較重,有少少微微嘅花香味,梳打嘅比例偏重,幾清爽。但係個人而言,自己比較推薦咖啡系列。‣ 澳州和牛漢堡定食 $168漢堡扒做得都幾唔錯,食到肉嘅香味,而且都幾多汁。我最鍾意嘅就係面頭嘅太陽蛋,太陽蛋幫到個肉質加分。雖然佢有胡麻醬搭配烏冬撈埋食,但係我就咁倒個溫泉蛋落去撈埋食已經覺得好正,烏冬嘅口感都唔錯。佢嘅蘿蔔湯真係好有家嘅感覺,個蘿蔔都煮得好入味好腍。‣ 玉子燒 $78之所以話佢嘅料理好有住家感覺,可能唔多唔少都係因為個玉子燒,食得出味醂同雞蛋本身嘅香,個口感偏實在。‣ 日本東京第一 $68

‣ 月亮與六便士 $88

‣ 花落 $68

‣ 澳州和牛漢堡定食 $168

‣ 玉子燒 $78

‣ 日本東京第一 $68
我自己就好鍾意呢個甜品,超濃郁嘅芝士味,中間芝士流心嘅質感真係不得了,口感亦相當滑溜。鍾意食芝士蛋糕嘅人會好滿意,真係幸福感滿滿。

‣ 經典蘋果撻 $48
朋友好鍾意個蘋果撻,佢最滿意嗰個位就係冇肉桂味,畢竟唔係個個都接受到。而家佢嘅甜度係啱啱好,唔會食完覺得膩,口感偏輕盈。
  • 日本東京第一
  • 澳洲和牛漢堡定食
  • 月亮與六便士
  • 經典蘋果撻
2024-07-15 209 瀏覽
工作係急速、喧嘩、人聲嘈雜的中環,有時好想係搵一個Chill地方,俾自己放慢腳步,輕鬆一下無意中同同事係中環周圍覓食,搵到呢間名字有點特別的餐廳『時光逆流』,就這樣吸引左我地入去內裡裝潢有點日式,有點隨意,但正正因為這樣,與中環產生高度反差,感覺很Chill叫了兩set 商務午餐香煎三文魚 + 關東煮  + 烏冬澳洲和牛漢堡 + 關東煮  + 烏冬三文魚扒估唔到咁大塊,而且外皮煎到香脆,肉質結實,食落唔腥,唔會乾身加上魚油甘香味美澳洲和牛漢堡,和牛味好足,咬落Juicy,加上太陽蛋,味道再昇華 烏冬面份量適中,配上絕配和風芝麻醬,再撈埋個溫泉蛋蛋漿,更加好味關東煮湯底濃郁,油揚、芋絲、白蘿蔔完完全全入晒味玉子燒夠晒厚實, 玉子呈半熟狀態,口感有小小嫩滑,蛋味夠晒香口濃郁餐廳環境,再加上食物質素,完全可以令當日心情夠晒Chill

叫了兩set 商務午餐
香煎三文魚 + 關東煮  + 烏冬
澳洲和牛漢堡 + 關東煮  + 烏冬

關東煮湯底濃郁,油揚、芋絲、白蘿蔔完完全全入晒味

餐廳環境,再加上食物質素,完全可以令當日心情夠晒Chill
2024-07-11
2024-06-26 207 瀏覽
今日嚟開中環,就去咗呢間個名勁特別嘅Revtime!餐廳內好有feel,係日式bar&cafe,有唔同嘅cocktail、日式料理、特色飲品同甜品😻可以享受嚇好chill嘅氣氛~我哋今次喺下午茶時間去,叫咗兩個tea set同一個定食set!定食set嗌咗牛肉漢堡,漢堡扒好厚,口感紮實,好juicy,熟度恰到好處,搭配埋上面嘅煎太陽蛋,令口感更昇華!tea set我哋嗌咗一個小食 一個甜品,每個tea set都可以配搭一杯嘢飲,比飲品名吸引左🤣☕️魔法可可 — 敞開心扉的萬靈藥加入左玫瑰同肉荳蔻,本身可可幾濃喐,加上巨型棉花糖令口感更為綿滑,推介!!小食要咗玉子燒,甜品要咗個抹茶撻推薦抹茶撻,好濃喐嘅抹茶味!
今日嚟開中環,
就去咗呢間個名勁特別嘅Revtime!
餐廳內好有feel,
係日式bar&cafe,
有唔同嘅cocktail、
日式料理、特色飲品同甜品😻
可以享受嚇好chill嘅氣氛~

我哋今次喺下午茶時間去,
叫咗兩個tea set同一個定食set!
定食set嗌咗牛肉漢堡,
漢堡扒好厚,口感紮實,好juicy,
熟度恰到好處,
搭配埋上面嘅煎太陽蛋,
令口感更昇華!

tea set我哋嗌咗一個小食 一個甜品
每個tea set都可以配搭一杯嘢飲,
比飲品名吸引左🤣
☕️魔法可可 — 敞開心扉的萬靈藥
加入左玫瑰同肉荳蔻,
本身可可幾濃喐,
加上巨型棉花糖令口感更為綿滑,推介!!
小食要咗玉子燒,甜品要咗個抹茶撻
推薦抹茶撻,好濃喐嘅抹茶味!
冇諗過喺蘭桂坊都都會有一間隱世日式Cafe, Cafe分兩層,地下設有窗口位,可以喺度打卡影相、飲咖啡,感覺非常Chill💕二樓牆壁有日式大壁畫,同好多張細細嘅日式poster,走和風主題!小店雖然座位唔多地方亦都唔太大,但係設計同佈置,盡顯店主的心思。今日嚟食Lunch叫左一個定食同一個下午茶《豪華定食》⭐日式燒鰻魚 $208- 原條淋燒鰻魚上淋左鮮美的鰻魚醬汁,配有沙律同湯,烏冬就配日本溫泉同芝麻醬一齊食!💪🏻Tea Set (2PM-6PM供應)3套餐 $128(可選小食/甜品/飲品)- 素素大啡菇- 經典蘋果撻- 鮮奶咖啡大啡茹非常Juicy 好好食☕月亮與六便士- 濃郁嘅咖啡再配上Vanilla 雪糕,好飲又可以打卡整體餐廳感覺好休閒舒服,不過地點就有少少隱世😝,大家要俾少少心機搵下個正確位置啦!

今日嚟食Lunch

叫左一個定食同一個下午茶
《豪華定食》
⭐日式燒鰻魚 $208

💪🏻Tea Set (2PM-6PM供應)
3套餐 $128
(可選小食/甜品/飲品)
- 素素大啡菇
- 經典蘋果撻
- 鮮奶咖啡
大啡茹非常Juicy 好好食

☕月亮與六便士
- 濃郁嘅咖啡再配上Vanilla 雪糕,好飲又可以打卡

2024-06-10
2024-06-13 190 瀏覽
諗住幫朋友慶生,食物一般都唔緊要但食到最後諗住傾多陣計就走突然feel到頭頂有嘢跌落黎自己到之後嘅劇情就大家都好清楚~~係一隻有一半手指咁長嘅小強仲要同我講因為半outdoor會有嘢飛入黎係正常😅😅
諗住幫朋友慶生,食物一般都唔緊要
但食到最後諗住傾多陣計就走
突然feel到頭頂有嘢跌落黎自己到
之後嘅劇情就大家都好清楚~~係一隻有一半手指咁長嘅小強
仲要同我講因為半outdoor會有嘢飛入黎係正常😅😅
2024-06-12 238 瀏覽
🍁有時要識停 有時要識衝 時光就係咁🤗係咪好有竟境呢 係呢度食完野就好似經歷咗一趟時光之旅🍁去到呢度就係要飲杯嘢 食啲小食 先至知道人生有幾多種味道🤗==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌🐣酒釀雞卷定食 真係要畀啲掌聲㗎👏🏻啲雞卷香脆多汁 啲酒釀醬又香又唔會太甜 啖啖都係驚喜😍🥯煙三文魚Bagel 唔好話我唔識食 呢間咖啡店真係係我嘅菜🥰Bagel微脆不得了😍煙三文魚輕輕火灸過配埋蛋黃醬油脂感滿滿👍🏻🍟黑松露薯條 佐酒小食嚟講薯條一定係不二之選🍟🤤🥤Lime Soda 酸度十足好fresh 好醒神🥰
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌

🍟黑松露薯條 佐酒小食嚟講薯條一定係不二之選🍟🤤

🥤Lime Soda 酸度十足好fresh 好醒神🥰
2024-06-08 273 瀏覽
約左朋友行街行到有少少攰,想休息下.經過一間cafe shop,外表很特別所以入去觀賞一番,因此影了不少的照片。環境很復古。☕️頂級牛肉漢堡定食 $158▶️肉汁十足的漢堡肉質鮮嫩多汁。加上太陽蛋、芝士和特製醬料頂級牛肉漢堡的烤製過程讓肉汁鎖住在肉餅內部,保持了肉質的鮮美。而烏冬是一種口感彈牙、清淡爽口的日本麵條🍮松露薯條 $88 ▶️口感香脆,搭配上濃郁的松露風味,每一口都能感受到松露的獨特香氣。🍮花落 $68 ▶️櫻花和荔枝果汁結合了櫻花的淡雅花香和荔枝的甜美果味,清新怡人。喝下去,先是淡淡的花香,接著是荔枝的香甜滋味。焦陽 $48 🌟🌟🌟🌟🤍帶有微酸的口感,每一口都能品味到熱情果獨特的風味,帶有淡淡的甜味。日本東京第一 $68🌟🌟🌟🌟🤍草莓酱口感顺滑、甜中带酸的鲜草莓、糖和柠檬汁熬制而成,颜色鲜艳,配搭芝士口感细腻、奶香浓郁的甜点柔軟细膩的芝士,香甜可口。總統來說,環境似回到從前、可以在回望下過去、食環境還可以的
約左朋友行街行到有少少攰,想休息下.
經過一間cafe shop,外表很特別
所以入去觀賞一番,因此影了不少的照片。環境很復古。

頂級牛肉漢堡定食

松露薯條

花落(左)焦陽(右)$48

焦陽 $48 🌟🌟🌟🌟🤍

日本東京第一 $68🌟🌟🌟🌟🤍
日本東京第一

總統來說,環境似回到從前、可以在回望下過去、食環境還可以的

頂級牛肉漢堡定食
松露薯條
花落(左)焦陽(右)$48
日本東京第一
2024-06-04 200 瀏覽
去到中環唔知識咩好所以搵吓自己喺openrice save咗啲“想去”嘅心水餐廳之後嚟到“時光逆流”完全唔記得點解save咗呢間餐廳...但照去地點比較難搵一入到餐廳得一枱客,總三個人另外職員呆呆地,隔咗三秒先出聲內部裝飾別緻,有格調矮枱唔方便食嘢,方便同朋友飲嘢多啲惠顧時間係平日下午茶時段但我又叫咗個正餐可能因為咁,所以等咗20分鐘😩一杯水都無比😩附近近老蘭,有啲蒼蠅飛吓飛吓醉雞卷定食168蚊再要加一,無飲品包括醉雞好好食,好回味,自然滑烏冬和溫泉蛋正正常常關東煮味道OK, 但蘿蔔仍硬比錢時,職員一句“多謝”都無,好欠缺溫度囉時光逆流 地址: 中環雲咸街41號文靜大廈地下低層電話: 63458949
去到中環
唔知識咩好
之後嚟到“時光逆流”
完全唔記得點解save咗呢間餐廳...但照去

地點比較難搵
一入到餐廳
得一枱客,總三個人
另外職員呆呆地,隔咗三秒先出聲
內部裝飾別緻,有格調
矮枱唔方便食嘢,方便同朋友飲嘢多啲

惠顧時間係平日下午茶時段
但我又叫咗個正餐
可能因為咁,所以等咗20分鐘😩
一杯水都無比😩
附近近老蘭,有啲蒼蠅飛吓飛吓

醉雞卷定食168蚊再要加一,無飲品包括
醉雞好好食,好回味,自然滑
烏冬和溫泉蛋正正常常
關東煮味道OK, 但蘿蔔仍硬

比錢時,職員一句“多謝”都無,好欠缺溫度囉

時光逆流

地址: 中環雲咸街41號文靜大廈地下低層