2024-02-27 485 瀏覽
兩個女仔想靜靜地飲杯野食個晚飯,就選擇咗呢間充滿藝術感嘅 Avenue75。一入到去就係一面色彩豐富嘅壁畫牆,一坐低職員就介紹佢地嘅餐牌,原來佢地有指定時間嘅special prize cocktail menu,啤酒仲買一送一添。但我同朋友都不敵佢另一本好似童話書嘅cocktail menu吸引,最後叫咗杯Lady Grey($120)同埋Americana($130),野食就叫咗珍寶帶子泡菜卡邦尼($168)同埋黃咖喱蟹肉蒜蓉包($95)職員好好👍🏻問多少少有關Cocktail入面嘅成份都會願意解答~環境舒服,嘢食嘢飲都不俗,係一個chill住傾偈嘅好地方。
Lady  grey
Americana
珍寶帶子泡菜卡邦尼
Lady  grey
Americana
珍寶帶子泡菜卡邦尼
  • 黃咖哩蟹肉•蒜蓉包
某日下班後跟男友到訪的酒吧餐廳 個Menu有少少驚喜望落都幾吸引 係fusion菜式✨掙扎咗好耐 最後點咗2個主菜+2杯嘢飲 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ✿ 麻香辣椒雞絲意大利粉 $118:非常惹味 用扁意粉煮同個醬料更加match同掛汁 ✿ 炭燒香草羊扒 • 新薯蘆筍 $168:燒得唔錯 肉汁仲keep到 伴碟都好食! ✿ Guinness $108:呢杯健力士係全餐最貴😂志不在酒 我又點咗一杯非酒精類嘅飲品 柚子味很清新🌿 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · 餐廳食物定價合理 水準👍🏻但係酒水真係not affordable 💸下次會想試其他嘢食😆

· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

✿ 麻香辣椒雞絲意大利粉 $118
:非常惹味 用扁意粉煮同個醬料更加match同掛汁

✿ 炭燒香草羊扒 • 新薯蘆筍 $168
:燒得唔錯 肉汁仲keep到 伴碟都好食!

✿ Guinness $108
:呢杯健力士係全餐最貴😂

志不在酒 我又點咗一杯非酒精類嘅飲品 柚子味很清新🌿

· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

Guinness
2023-09-27
  • 麻香辣椒雞絲意大利扁麵
2023-12-19 219 瀏覽
係尖東揾食,神機妙算地挑左間名堂十足嘅餐廳。一入去,見到裝潢搶眼,令人心情都充滿藝術氣息。開始嘅提振,係一杯色彩繽紛嘅「Ukiyo-e」🍸,唔止外表靚麗,飲落去嘅柚子香味同梅酒甜味混合得剛剛好,鮮果同酒香交織,一流!再來唔少得嗌幾樣吃飽餐,龍蝦汁海鮮意粉真係出色,龍蝦醬汁香濃得黎唔覆蓋海鮮本身嘅鮮味,意粉爽口彈牙,啖啖海鮮嘅量,真係飽滿得滯。😋泰式炸蝦餅同蟹肉牛油果沙律都唔錯,尤其係啲蝦餅,炸到外層脆口,裏面蝦肉鮮甜彈牙,但係沙律就若有似無嘅鹹味,未夠哂kick。整體上來講,呢間餐廳提供既味道同體驗真係令人難以忘懷,雖然唔算平民價,但呢啲令人啖啖回味嘅料理,值得一試!👍

2023-10-16 244 瀏覽
見朋友介紹過嚟食嗌咗個海鮮意大利飯同埋兩碟小食海鮮意大利飯($148)味道正正常常份量較少普普通通燒白鱔($78)肉質爽口彈牙 好有魚嘅油香味不錯不錯泰式沙嗲($68)豬、雞都燒得入味香口個泰式醬汁亦整得好食仲要有四串 抵食特別一提店員服務態度好好用心介紹食物抵讚👍🏻
見朋友介紹過嚟食
嗌咗個海鮮意大利飯
同埋兩碟小食

海鮮意大利飯($148)
味道正正常常
份量較少
普普通通

燒白鱔($78)
肉質爽口彈牙
好有魚嘅油香味
不錯不錯

泰式沙嗲($68)
豬、雞都燒得入味香口
個泰式醬汁亦整得好食
仲要有四串 抵食

特別一提
店員服務態度好好
用心介紹食物
抵讚👍🏻

2023-10-12 1543 瀏覽
嚟到尖東,眼球被呢間充滿藝術畫的酒吧吸引著,藝術畫有不同風格,圍繞不同國家,而與主題嘅cocktails 是有關連的,很有意思。店員非常有禮,為我介紹各cocktails 的特色.在眾多cocktails 當中,我選了Americana呢!非常花生醬式的cocktail.小小甜,完美調和了酒的苦味,泡泡面,容易入口,賣相也不錯。Happy Hour 時段,指定飲品更有買一送一呢!泰式冰鎮生蝦前菜點了一份泰式生蝦,個擺盤充滿誠意,也帶點藝術感,仲有脆炸了的蝦頭。蝦身好清新,冰凍;蝦頭部份金黃色,蝦鬚傷修剪得不會吉到口,口感鬆化,香脆可口。牛舌照燒汁一串三件的厚切牛舌,爽口軟淋,好入味,雖然係照燒汁,但都附上一大碟沙爹花生醬汁,原來都幾夾,更惹味。麻香辣椒雞絲麵中式的麻辣味配上西式的意大利麵,各也搶不了各自的風味。每一口意大利麵都充滿著微麻香,很香口,雞絲份量不小。

店員非常有禮,為我介紹各cocktails 的特色.

Happy Hour 時段,指定飲品更有買一送一呢!

泰式冰鎮生蝦

牛舌照燒汁
一串三件的厚切牛舌,爽口軟淋,好入味,

麻香辣椒雞絲麵

2023-10-08 995 瀏覽
臥虎藏龍酒吧餐廳‼️🥳 燒雞飯超好食🐥🔥有唔同國家主題特色調酒 造型都好靚又好飲 非常推薦🫖🍹🍸 酒鬼喜出望外💦 真係值得一試٩(๑˃̌ۿ˂̌๑)۶❣️Lady Grey $120Lady Grey Infused Bombay Sapphire/Fino Sherry/ Orange Oleo Saccharum/Simple Syrup /Lemon Juice/Whey杯酒好多wow factor‼️第一係個造型太可愛了🥹 竟然係用twinning 茶杯上🫖☕️ 想買返隻🤣 成件事即刻好Elegant~仲有件opera Cake🤤 杯酒都比想像中濃苦 有甜嘢食吓好正👌🏻面頭一層foam好幼滑 真係似奶泡🥛 酒精度高我覺得有20-30😛 係成人的酒💦另外都好想try日本🇯🇵 有梅酒清酒綠茶柚子🍵🍶 美國係有花生醬味🇺🇸🥜❣️黃咖喱蟹肉蒜蓉包 $88很不錯👍🏻 小食黎講份量好多 蒜蓉包香脆配上黃咖喱超夾🥖🥘 蟹肉都肉眼可見🦀❣️醉香脆皮燒雞 $188每台都有點 要等一陣👌🏻 真係有水準(˵ ˃̶̀ε ˂̶́ ˵)ෆ⃛呢隻雞似西餐廳高級幾百蚊嘅燒雞 差唔多有半邊🐥 雞肉都散發着酒香🍶 皮好脆好脆🤤 雞日日食 真
臥虎藏龍酒吧餐廳‼️🥳 燒雞飯超好食🐥🔥
有唔同國家主題特色調酒 造型都好靚又好飲 非常推薦🫖🍹🍸
酒鬼喜出望外💦 真係值得一試٩(๑˃̌ۿ˂̌๑)۶

❣️Lady Grey $120

❣️黃咖喱蟹肉蒜蓉包 $88

❣️醉香脆皮燒雞 $188
呢隻雞似西餐廳高級幾百蚊嘅燒雞 差唔多有半邊🐥 雞肉都散發着酒香🍶 皮好脆好脆🤤 雞日日食 真係第一次食到呢個style😼
飯粒粒分明吸飽雞汁 單食已經好香🍚旁邊仲有啲蕃茄仔醃黃瓜🥒🍅 超級出色‼️

燈光美氣氛佳 調酒出色 餐點有水準🥳 很推薦‼️
  • 黃咖喱蟹肉蒜蓉包
  • Lady Grey
  • 醉香脆皮燒雞(半隻)•香茅油飯
2023-10-04 169 瀏覽
尖沙咀附近都有唔小洒吧餐廳🍴而我哋今次選擇嘅係位於尖東附近嘅酒吧餐廳😚裝修幾靚幾特別,係以藝術風格為主題🥰氣氛幾唔錯✨🧊龍蝦汁海鮮意大利扁麵$128 大讚嘅係佢哋嘅海鮮真係超級足料😍特別係嗰兩隻青口都非常大隻🥹唔知足料,啲海鮮都幾新鮮㗎😚扁意粉幾有口感,每一條意粉都撈勻左龍蝦汁🤩🧊鳳尾蝦茴香海鮮汁意大利飯 $128 意大利飯煮得多幾入味😆質感好正好得意🤣啱啱好半生熟!唔會太生都唔會太熟😙鳳尾蝦都幾大隻,蝦又大又彈牙🔥🧊ukiyo-e $110聽講呢一間嘅cocktails 都幾出名,即刻叫番杯嚟飲下先😛呢杯甜甜地,重梅洒味,幾易入口,都幾啱女仔飲😙但要小心都幾重洒,飲完面都紅卜卜🤣性價比:8/10好食程度😋:8/10回頭指數💓:8.5/10 📍Avenue75 (尖沙咀)尖沙咀麼地道75號南洋中心地下36-41號舖#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #Fodiehk #hongkongig #hkdaily #hkfoodies #hkig #852food #hkinstagram #香港 #香港美食 #吃貨日常 #食好西#尖沙咀美食#尖沙咀#旺角美食

🧊龍蝦汁海鮮意大利扁麵$128

🧊鳳尾蝦茴香海鮮汁意大利飯 $128

🧊ukiyo-e $110

性價比:8/10
好食程度😋:8/10
回頭指數💓:8.5/10

📍Avenue75 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道75號南洋中心地下36-41號舖

#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #Fodiehk #hongkongig #hkdaily #hkfoodies #hkig #852food #hkinstagram #香港 #香港美食 #吃貨日常 #食好西#尖沙咀美食#尖沙咀#旺角美食#旺角

2023-10-01 110 瀏覽
前幾日收工行過麼地道,見到呢間bar入邊牆上有好多畫🖼,而且係畫緊唔同國家,好似幾特別,所以入去試下。餐廳有7款特色cocktail,以意大利、英國、日本、非洲、墨西哥&美國為主題。我叫咗杯美國主題嘅Americana ,係用whisky 做底,加入peanut butter 🥜和apple foam🍎,好特別呀。食物方面,叫咗嗰tapas 和意粉share🍝,兩樣都正常發揮,而且唔算貴,整體來講都滿意呀。🔹️Americana $130🔹️香草野菌焗蟹蓋 脆多士 $118🔹️麻香辣椒雞絲意大利粉 $118

🔹️Americana $130

🔹️香草野菌焗蟹蓋 脆多士 $118

🔹️麻香辣椒雞絲意大利粉 $118

❀┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈尖東隱世異國風酒吧✨放工想搵地方chill and relax去左尖東麼地道附近的酒吧燈光昏暗很有feel 牆上還掛滿不同國家的壁畫呢原來是代表著不同的cocktail🍸很有心思┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜牛舌串燒 $68 (9/10)店員推薦人氣菜式 超厚牛舌串燒💕入口超級軟腍又充滿油脂感 真心被驚艷到🥹另外附有沙嗲醬汁 很濃厚的花生味也有很多花生粒絕對真材實料沾上醬汁後味道毫無違和感😻變得更加惹味!𐂐 ⠜麻香辣椒雞絲意大利粉 $118 (7.5/10)菜名感覺好中式的意大利麵~麻香味撲鼻而來令人好有食慾✨大概中小辣左右 後勁的麻辣也很強勁 這個配搭別有一番風味👍🏻𐂐 ⠜燒牛肉青芒果柚子沙律 $128 (7.5/10)充滿泰式風情的沙律🥗有柚子又有蕃茄加芒果超fresh燒牛肉以薄切形式 醬汁味道帶香茅辣味 整個感覺好剌激味蕾 對我來說好夠飽足感~但有點辣🙈𐂐 ⠜Americana $130 (7/10)去酒吧緊係要叫酒 點左杯cocktail 以whiskey作基底 加入蘋果及花生 有泡沫比較易入口 幸好帶點甜品不算嗆口呢┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈

尖東隱世異國風酒吧✨

燈光昏暗很有feel 牆上還掛滿不同國家的壁畫呢
原來是代表著不同的cocktail🍸很有心思

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜牛舌串燒 $68 (9/10)
店員推薦人氣菜式 超厚牛舌串燒💕
入口超級軟腍又充滿油脂感 真心被驚艷到🥹
另外附有沙嗲醬汁 很濃厚的花生味也有很多花生粒絕對真材實料
沾上醬汁後味道毫無違和感😻變得更加惹味!

𐂐 ⠜麻香辣椒雞絲意大利粉 $118 (7.5/10)
菜名感覺好中式的意大利麵~麻香味撲鼻而來令人好有食慾✨

𐂐 ⠜燒牛肉青芒果柚子沙律 $128 (7.5/10)
充滿泰式風情的沙律🥗有柚子又有蕃茄加芒果超fresh
燒牛肉以薄切形式 醬汁味道帶香茅辣味
整個感覺好剌激味蕾 對我來說好夠飽足感~但有點辣🙈

𐂐 ⠜Americana $130 (7/10)
去酒吧緊係要叫酒 點左杯cocktail

2023-09-29 93 瀏覽
Avenue75由裝修到擺設都走格調優雅、藝術餐廳路線。牆上六幅不同主題的壁畫,剛好構成它六款的主題雞尾酒 (signature cocktails)。它的Cocktails menu設計非常漂亮,裡面介紹六款以不同國家文化為主題而調製的雞尾酒(美國、意大利、英國、日本、安哥拉、墨西哥),每一款都詳述了酒的設計意念和成份,以及想帶出的訊息,對喜歡文化交流的人而言,是很好的文化體驗。 我點了一杯以墨西哥為主題,名為Fiesta的酒(原因是我一直想去南美)。它的成份有木瓜、鮮奶、藍莓忌廉、龍舌蘭蜜,以及名為Horchata(一種由肉桂和飯製成的墨西哥風味飲品)和名為Patron Silver的 Tequila混合而成。味道方面,它不是太甜,最明顯是肉桂的香味和Tequila的酒味。但這些味道又被一種溫和的木瓜奶烘托著,感覺順喉,亦很具特色。 雖然是酒吧,但它的食物款式頗多,而且味道亦頗出色。 我們點了一客黃咖喱蟹肉蒜蓉飽 ($88),蟹肉份量頗多,與香脆蒜蓉飽非常搭配,成為出色的佐酒小食。 除了小食,酒吧亦有主食,它的類別叫 Good to Share,份量果然足以兩人分享。 我們點了一客

雖然是酒吧,但它的食物款式頗多,而且味道亦頗出色。

我們點了一客醉香脆皮燒雞配香茅油飯 ($ 188),它的味道屬於回味無窮級別:它的醉香雞做到皮脆肉滑(真的很滑!),而且散發陣陣酒香,單吃已經令人食指大動;旁邊放了一個青色的辣醬,味道不太辣,但能帶出雞肉的另一種層次和味道;香茅飯吸收了雞油和香茅味,惹味非常,就連伴碟的沙律也真的帶來清新的口感,令油飯變得輕宜一點,我和朋友對於此道菜都讚不絕口。

總括而言,這間小酒吧不論環境、服務、食物和酒水的質素都很高。每格客人都很能投入傾談,卻又不致於聽到鄰座的聲音,氣氛真的很好。

我將它收藏作下次再來的心儀餐廳名單中。
  • 醉香脆皮燒雞(半隻)•香茅油飯
2023-09-28 128 瀏覽
📍Avenue 75🥘黃咖喱蟹肉蒜蓉包 $88黃咖喱上枱時已經聞到勁香,味道好濃郁帶點辣🌶️而個辣度適中~每啖都食到一絲絲嘅蟹肉😋夠曬滿足🈵️而蒜蓉包烘到好香脆,沾滿黃咖喱蟹肉一齊食好match🫶🍢雞/豬•泰式沙嗲 $68串燒可以揀雞或者豬,仲配左碟沙嗲醬~串燒燒得啱啱好,唔會乾爭爭,反而食到有肉汁,好juicy! 而個沙嗲醬絕對係靈魂既醬汁,食到好濃郁既花生味🥜沙嗲味亦都超香!值得一試😇🦞龍蝦汁海鮮意大利麵 $128海鮮方面幾足料,有大蝦、八爪魚🐙、蜆、青口,而青口係好大隻!😆而龍蝦汁幾濃郁,味道啱啱好,唔會太鹹~意大利麵煮到軟硬適中,同時都好掛汁😌每啖都食到龍蝦汁👍🏻🍸Ukiyo-e $110呢杯係signature cocktail, 入口有淡淡既柚子香味,酒味唔會太重,好易入口~😌味道酸酸甜甜,幾清新!🌿啱曬想試下飲酒既朋友仔~📍 Avenue75 (尖沙咀)尖沙咀麼地道75號南洋中心地下36-41號舖#尖沙咀 #Avenue75 #酒吧 #bar #沙嗲 #串燒 #藝術主題
📍Avenue 75

🥘黃咖喱蟹肉蒜蓉包 $88

🍢雞/豬•泰式沙嗲 $68

龍蝦汁海鮮意大利麵

🦞龍蝦汁海鮮意大利麵 $128

Ukiyo-e

🍸Ukiyo-e $110

📍 Avenue75 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道75號南洋中心地下36-41號舖

龍蝦汁海鮮意大利麵
Ukiyo-e
2023-09-22 268 瀏覽
✏️ 呢排成日都諗住食西餐 🍴今次特登同友人過海去尖東聚一聚,book左尖東一間環境唔錯既餐廳食飯,聽聞最有特色係佢哋嘅cocktail 🫧🍸 呢間餐廳嘅設計幾特別,富維多利亞色彩,好適合談心或情侶記念日黎食飯,餐廳有情調而且 service 幾好🧡首先,waitress 為我同朋友奉上welcoming drink,係杯signature來的,好讓我地解解熱,然後再開始晚餐了。✏️Appetiser 啦🌈👍🏻泰式炸蝦餅即炸,蝦肉爽彈,蟹肉牛油果沙律幾好味但略咸。我覺得送走係非常適合的。龍蝦汁海鮮意大利扁麵 就奉上海鮮好足料,有蝦、青口、八爪魚及蜆肉,每條意粉都掛上龍龍的龍蝦醬汁呢一碟意粉真係好好食💯‼️💯‼️💯總括來講,佢各方面嘅食物質素都好好食係比較重口味啲適合配上酒精飲品而且signature嘅飲品都各有特色喜歡奶香嘅又有清爽嘅又有任君選擇⭕️舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6環境指數: 🌟🌟🌟🌟🌟/6服務指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6性價比指數:🌟🌟🌟🌟/6回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考#打卡餐廳 #尖沙咀美食 #cocktails #支
✏️ 呢排成日都諗住食西餐 🍴

✏️Appetiser 啦🌈👍🏻
龍蝦汁海鮮意大利扁麵 就奉上
總括來講,佢各方面嘅食物質素都好好食係比較重口味啲
適合配上酒精飲品

舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
環境指數: 🌟🌟🌟🌟🌟/6
服務指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
性價比指數:🌟🌟🌟🌟/6
回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6

<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>
以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考

#打卡餐廳 #尖沙咀美食
#cocktails
#支持小店
#必吃 #foodguide
#吃貨人生 #吃喝玩樂
2023-09-19
2023-09-22 96 瀏覽
近海滂有間bar以六個國家+藝術為主題,主打六杯signature cocktail 🤩環境好chill之餘,每杯cocktail味道都好吸引!.🥣炭燒香草羊扒配蘆筍新薯🥣:💰$168羊扒肉質鮮嫩,炭燒火候岩岩好,外皮微焦,肉質保持嫩滑多汁,香草同濃郁羊肉味完美結合。芥末較攻鼻,唔好一次沾太多🫢配菜蘆筍清脆,新薯爽脆。🥣黃咖喱蟹肉配蒜蓉包🥣:💰$88薄片蒜香牛油包烘到外脆內軟,有一碗香濃黃咖喱,有滑蛋同蟹肉,口感滑嫩,而蒜蓉包沾埋咖喱醬,每一啖都充滿住咖喱香同鮮甜蟹肉。🍸Lady grey🍸:💰 $120以茶杯裝,放左茶葉碎係面,配一件opera cake,味道橙同檸檬出幾清新,帶新出淡淡lady grey茶香,而酒味又夠出,易入口。飲一啖,食一啖濃郁朱古力同咖啡味蛋糕,當下午茶勁正🤩

🥣炭燒香草羊扒配蘆筍新薯🥣:💰$168

🥣黃咖喱蟹肉配蒜蓉包🥣:💰$88

🍸Lady grey🍸:💰 $120

Believe it or not. It is so difficult to find a fine cocktail in Hong Kong. I will return Avenue 75 just for the drinks.👍🏼A sip of tea HK$130I really appreciate that the drink is able to retain the taste of monkey shoulder - a malty and fruity light whisky, yet adding pomelo peel and green tangerine to bring out the fizziness🍸 🍋 The home-made osmanthus honey smoothen the whole drink💗✨ and the pure tea makes the drink a genuine tea-based cocktail 🍵Americana HK$130A thoughtful design of using appl

A sip of tea HK$130

Americana HK$130
A thoughtful design of using apple foam and beer reduction syrup to mimic the appearance of a beer🍺We are able to savour the peanut butter in the drinks 🥜  Also with whisky based - bourbon and rye. The drink is gonna be stronger than you think 🍸🦁

Crispy prawn cakes with crab meat avocado salad HK$118
Highly recommended 😋 An amusing combination between crab meat, avocado and salad and they blend well 🦀💓 The prawn cake is not over-fried and the mango dipping sauce just makes it taste even better 🥭

Grilled dried puffer fish HK$88
Must have food to accompany your night and drinks 🤩🌃 The portion is sufficient though a little bit too dry

Cajun shrimp risotto with fennel seafood sauce HK$128
No one ever posted about it so let me be the first 😈the fennel tasted a bit like celery, giving a refreshing taste to the rich seafood risotto. The shrimp is fried with garlic, herbs and bathed in a thin layer of oil 🦐 Something one had never tried before - Excellent 😍

Good service btw!
2023-09-21
2023-09-18 89 瀏覽
: 以藝術為主題嘅酒吧,好有特色。牆上有6幅唔同風格嘅壁畫,代表每款signature cocktails。仲會有一本畫冊,內裡介紹咁多種signature cocktail每杯背後的故事。餐廳有梳化座位,仲設有高枱及室外座位,店內環境燈光暗暗哋,整體感覺好有氣氛。天氣涼涼地,選擇坐室外座位都幾舒服。ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ -🍹Ukiyo-e  用梅酒、清酒,柚子汁製成,感覺好清新,甜甜地容易入口。頗有特色,酒杯亦布日本風味。🦀Crab Meat in Yellow Curry with Garlic Cread黃咖喱蟹肉蒜蓉包蒜蓉包薄身香脆,香而不膩。加上蟹肉絲製成嘅黃咖喱醬,味道濃淡剛剛好!推薦🍗Baked Crispy Chicken with sherry & Lemongrass steam Rice 醉香脆皮燒雞半隻 + 香茅油飯份量十足,燒雞真係做到脆皮,仲要好嫩滑入味。油飯恰到好處,唔好太濃,淡淡清香。🦑Charcoal Grilled Cuttlefish炭燒墨魚柳墨魚經過炭火燒烤,保持咗嫩滑多汁嘅口感。好有咬口,幾特別,好食。The culinary adv
天氣涼涼地,選擇坐室外座位都幾舒服。

ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ -

🍹Ukiyo-e

The culinary adventure at Avenue75 is further enhanced by its stylish and contemporary ambiance. The modern decor and chic furnishings create a trendy and inviting atmosphere, making it the perfect place to enjoy a meal with friends or loved ones.

𓆝𓆟𓆜𓆞𓆝𓆟𓆜

🍴 Avenue75📍 Shop 36-41, G/F, South Seas Centre, 75 Mody Road, Tsim Sha Tsui

✨𝓖𝓾𝓽𝓮𝓷 𝓐𝓹𝓹𝓮𝓽𝓲𝓽 : 𝓐𝓿𝓲𝓼
2023-09-14