2023-02-09 262 瀏覽
第一次幫襯 門口見到食物相好似幾吸引 見到入面有吧枱 以為有得堂食 但入到去見佢個陣勢唔多想人係到堂食 擺曬貨外賣飯盒甘 仲要有部電子琴係吧枱前面 甘唯有叫外賣啦 見琴店員洗緊檸檬 就話想要咩咩咩啦 以為佢聽唔到講多次啦唯有 原來佢聽到 只係等我繼續講 完全唔知佢聽唔聽到 總之點餐過程就好似唔想你買甘 甘唯有下次唔幫襯 但野食係好味嘅 但係個購體驗可以提升一下 本身間鋪睇落都冇咩生意 如果再係甘 老細多得你唔小 野食好味而服務唔好 攪到生意唔好就好無謂
2023-02-09
20 分鐘 (外賣自取)
Their 口水雞 “mouth-watering chicken” sauce would go with anything! The chicken itself doesn’t have much marination but still tender and meaty. Not much fat under the skin but with lots of collagen. They make an effort in plating also (see those wings?)I would ask for more sauce so I can drown everything in it. Definitely recommending this place for takeouts in the Sham Shui Po neighborhood.

口水雞汁

2022-03-01
10 分鐘 (外賣自取)
口水雞汁
2022-02-19 414 瀏覽
經朋友介紹呢間位於石硤尾嘅街坊食堂外賣真不錯..疫情之下能食到好滿意.好食的外賣真的選擇很少….今日揀了雞及咖喱牛腩.真係超級好味😋特別是隻雞好滑.好鮮.👍👍👍個賣相都好特別.咖喱牛腩都不錯.濃濃的咖喱味加上很鬆軟的牛腩.真係一試難忘.呢間將會成為我以後外賣的首選了….遲D都想試試其他菜式.…..店鋪乾淨企理.店員服務態度也很好.值得推薦俾大家試試.😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋
2022-02-18
2022-02-19 79 瀏覽
朋友介紹呢間外賣果然冇錯.特別是🐔及牛腩.超級好味😋.隻雞好滑.好鮮.好耐冇食過咁好味嘅雞了.真係值得試試.😋😋😋😋 店鋪乾淨.店員態度很好.值得推薦俾大家!
店鋪乾淨.店員態度很好.值得推薦俾大家!

食過最好食嘅口水雞同海南雞❤️食過好多次了,海南雞啲雞超滑!😋就算雞胸都好嫩滑👍🏻完全唔柴👍🏻❤️雞皮爽滑👍🏻唔會好肥👍🏻油飯好香粒粒分明👍🏻口水雞仲正❤️👍🏻食過最好食嘅口水雞👍🏻個汁辣度、咸度、酸度都調得啱啱好👍🏻同埋可以轉油飯😋送嘅節瓜湯/蟲草湯花都好好飲!好足料!啲排骨仲好香肉味😋飲得出冇味精,好夠火喉😋❤️👍🏻店員都好有禮貌👍🏻幫襯過好多次了!❤️

店員都好有禮貌👍🏻幫襯過好多次了!❤️

2021-10-30
2021-03-08 944 瀏覽
今日午餐又叫咗街坊食堂嘅藥膳雞湯飯,應該係冬天特別推出的,湯味勁重藥材味同埋雞的份量都很多,一個人都吃不完!仲有一杯嘢飲,食咗幾次真係高質素嘅!之前試過佢嘅雞煲都真係好正五個人到食唔晒!
2020-09-15 1085 瀏覽
第二次食此雞煲,第一次4個人食,一致好評。今次十二人食,因有小朋友所以叫少辣。 個煲一熱個個搶住食,不到十分鐘,清曬,下次可能要二隻雞的雞煲。 也是一致好評。平,靚,正,推薦!
2020-09-13
10 分鐘 (外賣自取)
海南雞
雞煲(唔辡)
一下子,食曬
  • 雞煲
2020-08-26 619 瀏覽
琴日lunch食過海南雞飯 同泰式香辣肉碎煎旦飯。。。一試難忘!好好食!食完即刻決定到今晚生日飯要即刻encore同屋企人一齊開心share...個個都食到lam lam脷。。今晚嗌左5樣餸。。海南雞 1只咖喱牛筋腩泰式炒椰菜 (唔辣)泰式炒通菜(小辣)泰式香葉肉碎煎旦每樣都好好好好好食!!特別多謝店鋪。。特別滿足我要求。專登整個3人份量既泰式香葉肉碎煎旦比我。🙏🙏🙏
個個都食到lam lam脷。。

今晚嗌左5樣餸。。
海南雞 1只
咖喱牛筋腩
泰式炒椰菜 (唔辣)
泰式炒通菜(小辣)
泰式香葉肉碎煎旦

每樣都好好好好好食!!
特別多謝店鋪。。特別滿足我要求。
專登整個3人份量既泰式香葉肉碎煎旦比我。🙏🙏🙏

2020-08-24 459 瀏覽
早排在社交平台見朋友食黎間野話好味!今日專登揸車黎買個外賣返屋企試下!店舖裝修有點特色!店員好好笑容同介紹、咁我買左一隻海南雞、咖喱牛腩同飯、仲有杯奶茶,一路行一路飲哂了,回家開隻雞!視覺效果靚,佢好似識飛咁!食落有雞味好滑,咖喱牛腩好濃烈咖喱同香料味!店員仲同我講佢地用金鳳米話好有飯味一粒粒架,係幾好食既!咁有心既店舖!係值得一試
咖喱牛腩,海南雞
咖喱牛腩,海南雞
2020-08-11 392 瀏覽
外賣海南雞飯有送湯加醬返到去打開試左舊雞的確係無骨雞 味道不過不失但係問題係個飯一聞完全唔香而且成浸薑味翻一翻飯底 搵到兩舊薑頭唔知係咪特式定唔同煮法食到入口 最後一啖個飯都仲係好重薑味
外賣海南雞飯
翻一翻飯底 搵到兩舊薑頭
唔知係咪特式定唔同煮法
食到入口 最後一啖個飯都仲係好重薑味
2020-08-09 326 瀏覽
因為一隻炸脾的誠意,同隔離藍店比,完勝首先講佢隻泰式海南雞買之前,問左店員句:「有無去骨?」「有」呢個價錢食到去骨海南雞已經好難得心諗咁細間街坊舖,實有要包容的地方返到去開外賣......湯? 好夠味,有幾舊大瓜汁? 好似係蒜蓉+辣椒,好夠濃味雞? 滑,係心目中果隻去骨海南雞以為得好少......翻開,原來有好多舊雞係咪痴線架?!有d料到......下次分享雞煲仲有杯青檸梳打無影相,有青檸有梳打,香港人至愛
因為一隻炸脾的誠意,同隔離藍店比,完勝

首先講佢隻泰式海南雞
泰式海南雞

買之前,問左店員句:
「有無去骨?」「有」

呢個價錢食到去骨海南雞已經好難得
心諗咁細間街坊舖,實有要包容的地方
返到去開外賣......

湯?
好夠味,有幾舊大瓜
汁?
好似係蒜蓉+辣椒,好夠濃味
雞?
滑,係心目中果隻去骨海南雞

以為得好少......翻開,原來有好多舊雞

係咪痴線架?!

有d料到......
下次分享雞煲
仲有杯青檸梳打無影相,有青檸有梳打,香港人至愛
2020-07-31
泰式海南雞
  • 泰式海南雞飯
咁啱渣車停低,看見有間新餐廳,裝修精緻。門口看見menu(有很多選擇)有我最愛的 海南雞 飯。 疫情期間只限堂食, 當然買外賣 (其實只有外賣,此店沒有堂食)。 而估唔到的是泰式咖啡 非常可口! 咖啡味很濃,很香,我朋友唔飲咖啡的都飲了我1/2杯!雞很滑, 很新鮮👍! 好耐未食過咁好食的海南雞呢! 飯不是傳統的黃油飯,外表是白色的但味道是黃油飯!$48盒飯竟然有咁好食,唔讚下對唔住自己。 下次試吓個雞煲或買全隻海南雞! 服務也很好,一入鋪已經很有笑容😊
咁啱渣車停低,看見有間新餐廳,裝修精緻。

服務也很好,一入鋪已經很有笑容😊
2020-07-31
5 分鐘 (外賣自取)
  • 海南雞飯
  • 泰式咖啡