2024-04-09 103 瀏覽
今日👭係附近學瑜伽🧘🏻♀️🧘🏻♀️️,之後搵間好餐廳補充體力👯♀️,今次決定試下新野,見到呢間麻辣雞煲任食,包時令海鮮,同好多常見火鍋食材,超多款生啤任飲,多款海鮮任食,安格斯牛頸脊無限追加。全部食物系任食,有少量啤酒,打卡一流!###皮蛋芫荽湯###皮蛋的鹹香和芫荽的清新香氣相互融合,帶來豐富的層次感。湯的口感滑嫩,而皮蛋的蛋白質和營養素為湯品增添了營養價值🙉🙉 ###蟶子###具有鮮美的味道和嚼勁。肉質鮮嫩、多汁,且帶有淡淡的海洋風味。🙉🙉 ###蕃茄烤魚###💛經過烤製保持了魚肉的鮮嫩和多汁。💛蕃茄富含維生素C和抗氧化劑,而魚肉則提供高質量的蛋白質和Omega-3脂肪酸。###響鈴###好容易熟,超級好味道! 💛###魚肉###富含高質量的蛋白質、維生素D和Omega-3脂肪酸,魚肉的肉質鮮嫩、多汁。🙉🙉 💛真係好有心,我地都食左好多!下次有人生日可以再試下其他食物。👭

###響鈴###好容易熟,超級好味道! 💛

太耐冇食烤魚啦,上網上搵到呢一間人氣都幾高嘅鋒哥廚房!睇落佢哋嘅烤魚套餐都幾吸引!尋日就同朋友去咗試吓好唔好食😎麻辣烤魚👄👄👄佢哋嘅麻辣烤魚確實整得唔錯,烤魚夠大條之餘,啲麻辣味道仲好有層次!而且唔會話好油膩咁樣!所以最後都食得晒成條魚!麻辣雞煲👄👄👄麻辣雞煲更加香辣嘅味道同啲雞肉超級夾,雞肉食落仲要唔un都幾滑下。支竹👄👄👄就啱晒用嚟打邊爐,佢吸收晒我麻辣湯底嘅味道!咬落去啲湯必出嚟超正!安格斯牛小排👄👄👄賣相好吸引,粉紅顏色嘅牛肉食落味道都好香濃!肉質都好嫩滑!黑毛豬👄👄👄唔會有豬肉嘅羶味,反而識落嘅口感都幾鬆軟!好少食到咁好味嘅黑毛豬!
麻辣烤魚👄👄👄
麻辣雞煲👄👄👄
支竹👄👄👄
安格斯牛小排👄👄👄
賣相好吸引,粉紅顏色嘅牛肉食落味道都好香濃!肉質都好嫩滑!
黑毛豬👄👄👄
今日去咗元朗食好西, 去咗呢間叫做鋒哥廚度食晚餐!真心超正,極推介!😎🤓今晚嘅主角就係呢個蕃茄烤魚同麻辣雞煲,麻辣雞煲🐔任食,超抵!蕃茄烤魚,蕃茄味超濃茄汁再配埋燒到啱啱好嘅魚,簡直一流!人生一大享受!蕃茄超濃味平時都係😗食麻辣烤魚今次轉下口味蕃茄烤魚都幾特別!令我10分驚喜🤓雞煲可以揀唔同嘅辣度🔥我揀少少辣啦!個雞煲好好食,除咗辣味之外,嗰醬汁仲好濃郁!超多雞 勁足料!🥰食完雞煲就揀咗個湯底打邊爐,正呀😝!頭先咁濃味,就揀咗個清清地嘅芫荽皮蛋湯!安格斯牛頸脊無限追加😍,超滿足!牛頸脊用料非常新鮮,牛味濃郁!🤪我哋再追加左鮑魚,貢丸同萵筍打邊爐,!想講鮑魚超新鮮,超彈牙!鮑魚係超級彈牙配埋呢個芫荽皮蛋湯清清地吊晒啲海鮮味出嚟!好新鮮,鮑魚真係唔可以唔嗌極一個配料之一!超好食好開心!萵筍都係我打邊爐嘅至愛!萵筍朔晒啲皮芫荽皮蛋湯超好味!貢丸亦都好彈牙😝豬肉味濃!

又入元朗探朋友了,今次朋友帶我地去鋒哥廚房食任食放題,真的十分足料。雖然主要係食烤魚雞煲同火鍋但一定要講下蒜茸燒𤐶🦪🧄每一隻蠔都佈滿了蒜蓉配上蠔真的很夾,忍不住食咗好幾隻,加上蠔都算新鮮又大隻!而餐廳仲有得生啤酒飲仲要任飲,好適合同朋友暢所欲談👫🏻講返正題先,麻辣烤魚和雞煲也很夠味又夠麻辣🌶️烤魚的魚肉不太腥,魚肉的肉不老偏嫩,而魚煮得越耐就更吸了麻辣湯。雞煲和平時食嘅差不多,雞肉冇雪味,每一個都係有麻辣的味道。而火鍋同樣都係選擇了四川麻辣湯底!一連三都係麻辣!和友人最喜歡的三款係黑毛豬,水魷魚和九肚魚。黑毛豬豬味適中,又淋又好食🤤水魷魚就係友人的致愛了,咬口偏硬少少!而九肚魚雖然多骨但很香魚味🫶🏻
又入元朗探朋友了,今次朋友帶我地去鋒哥廚房食任食放題,真的十分足料。雖然主要係食烤魚雞煲火鍋但一定要講下蒜茸燒𤐶🦪🧄每一隻蠔都佈滿了蒜蓉配上蠔真的很夾,忍不住食咗好幾隻,加上蠔都算新鮮又大隻!而餐廳仲有得生啤酒飲仲要任飲,好適合同朋友暢所欲談👫🏻
2024-04-02 18 瀏覽
今日喺元朗呢一間餐廳打邊爐,我哋食呢一個餐除咗打邊爐之外,仲有烤魚和麻辣雞煲食,今次真係有口福啦!先講咗最鍾意食嘅火鍋先,火鍋材料超多,新鮮又靚,任食唔嬲!要咗個四川麻辣湯,麻辣味真係四川級別,啱晒鍾意食辣嘅我哋。火鍋材料真心豐富牛丸和豬肉丸啖啖肉,彈牙又多汁。😎海蝦🦐大大隻,彈牙又爽口,鮮甜且充滿蝦味。🤩青口新鮮而且味道濃郁。😉沙白蜆鮮甜又冇沙,打邊爐一。😙安格斯牛小排肉味濃郁,油脂比例平均,甘香鬆化極之好味😋安格斯牛頸脊又係好滋味,脂肪比較少,食多啲都唔驚肥。😁黑毛豬鮮甜又唔膻,甘香好味!🥳響鈴吸咗麻辣湯汁,口感香脆又柔軟,不論口感還是味道都非常豐富。😏麻辣烤魚用咗成條魚去整,烤魚嘅時間控制得非常好,魚肉鮮嫩又多汁,油脂份量更係啱啱好,同辣汁非常夾,入邊用咗大量辣椒🌶️,花和香料烤焗,越烤就越香,越食越滋味。除咗食仲有大量飲品,汽水,茶,生啤都係任飲,仲有多款甜品可以選擇。食到我哋肚滿場肥。

火鍋材料真心豐富
牛丸和豬肉丸啖啖肉,彈牙又多汁。😎
海蝦🦐大大隻,彈牙又爽口,鮮甜且充滿蝦味。🤩
青口新鮮而且味道濃郁。😉
沙白蜆鮮甜又冇沙,打邊爐一。😙
安格斯牛小排肉味濃郁,油脂比例平均,甘香鬆化極之好味😋
安格斯牛頸脊又係好滋味,脂肪比較少,食多啲都唔驚肥。😁
黑毛豬鮮甜又唔膻,甘香好味!🥳

2024-04-02 10 瀏覽
過年🧧同親戚係鋒哥廚房食飯,鋒哥呢度咩都有得食,食完又唔駛洗,啱晒🤭,而且仲要好好味喎,當然係過嚟食啦!今日食呢個豐盛啦!鋒哥廚房的招牌烤魚set,有烤魚,有雞煲,又有任食火鍋🍲,超多款生啤🍻任飲,多款海鮮任食,安格斯牛頸脊又無限追加,未食已流定口水🤤!🐟先黎個蕃茄烤魚,雖然只得一鍋,但份量好的,材料足。魚肉鮮嫩幼滑,充滿魚油,蕃茄湯酸酸甜甜,開胃又嘢味,入邊仲有薯仔和蕃茄材料十足。湯底完全可以當湯飲,真心超正!🥘麻辣雞煲任食無上限,唔夠再添食,雞又嫩又滑,味道又香又麻,辣味夠勁道,大人食得好滋味。🍲打邊爐有一個自選免費湯底,我哋要皮蛋芫荽湯,清香十足,味道濃郁,同任何材料都咁夾,海鮮有青口,海蝦,沙白蜆,帶子,生蠔,新鮮又鮮甜。安格斯牛頸脊肥瘦適中,甘香鬆化味濃郁。仲有牛柏葉和生菜🥬都好好味。

2024-04-02 2 瀏覽
💓💓呢間餐廳附近系平民美食天堂,今次介紹的烤魚套餐你地一定唔好錯過,先揀一款烤魚(一次性),再食麻辣雞煲(任食),最後我地仲選擇左皮蛋芫荽湯打邊爐,貪佢清清地沒甘濃味。海螺+鮑魚@@@@@@低脂肪高蛋白質,而且好彈牙,有咬口,系唔錯既選擇。響鈴@@@@@@口感豐富,入口即溶。麻辣烤魚@@@@@@入口後肉汁四溢,帶有濃鬱的肉香味,烹飪後口感豐富而多汁。充滿了香料的香氣,適合喜歡濃香口味的人品嘗。結合了辣椒的辣味和麻辣調味料的香氣,使得魚肉充滿了麻辣的風味。麻辣雞煲@@@@@@以雞肉為主要食材,加入辣椒、花椒等調味料烹飪而成。鷄肉是一種低脂肪高蛋白質的肉類食材。它的肉質鮮嫩多汁,搭配上獨特的調味料,味道豐富而美味。如果有任何想食既肉類隨時搵staff 落order,有超多款生啤任飲,多款海鮮任食,安格斯牛頸脊無限追加🙏‼️令我地今個週末可以大快朵頤,成個安排妥當 舒服👍🏻!
響鈴@@@@@@
口感豐富,入口即溶。

2024-04-02 2 瀏覽
呢排好多朋友都黎呢間餐廳幫襯,話佢地既烤魚套餐非常抵食,而且好近地鐵站。所以週末約咗朋友來食晚餐聚會,餐廳氣氛好好,坐得好舒服,侍應嘅服務態度亦好好。🌸🌼🌻 ~~~~~~營蕃茄薯仔湯:蕃茄帶有酸甜的風味,與薯仔的濃鬱口感相融合,營造出濃厚的湯汁。🌸🌼🌻 ~~~~~~ 鮑魚:肉質鮮嫩、有彈性,並且帶有濃郁的海洋風味。🌸🌼🌻 ~~~~~~魚頭:肉質鮮嫩多汁,擁有豐富的魚油和鮮美的味道。🌸🌼🌻 ~~~~~~玉米:它的甜味和嫩脆的口感令人難以抗拒。🌸🌼🌻 ~~~~~~牛丸:具有彈牙的口感和豐富的湯汁。牛丸的肉質細嫩,配料豐富,口感豐富。🌸🌼🌻 ~~~~~~麻辣雞煲:辣椒和香料的結合賦予了這道菜餚濃鬱的辣味和香氣。雞肉的鮮嫩口感與辣椒的刺激感相融合。🌸🌼🌻 ~~~~~~麻辣烤魚:魚肉的鮮嫩口感與麻辣調味的刺激感相結合,帶來一種辣味和燒烤香氣的結合。另外,呢度多款生啤任飲,多款海鮮任食,安格斯牛頸脊無限追加,仲有自助吧,包時令海鮮,同好多常見火鍋食材!好食程度:☀☀☀☀☀推介程度:☀☀☀☀☀

好食程度:☀☀☀☀☀
推介程度:☀☀☀☀☀
2024-03-25 94 瀏覽
今次分享嘅呢一間鋒哥廚房主打烤魚套餐,價錢真係抵到你唔信☺️食完之後真係覺得好抵!首先,我哋會揀咗款烤魚先,食烤魚一定係要食佢哋嘅麻辣味道啦!麻辣味道超濃郁,麻麻辣辣嘅香味令到成條魚嘅鮮味再提升😚之後麻辣雞煲都同樣好惹味,麻辣嘅香味吸收晒喺隻雞入面,仲要啖啖肉😍跟住食完之後就開始打邊爐,超級推介大家食佢哋嘅牛肉,無論係安格斯牛頸脊定安格斯牛小排都非常新鮮,食到香濃嘅牛肉味道,而且賣相都好吸引,係大大塊嘅牛肉😋仲有佢哋嘅魚肉都好滑嫩,魚肉用嚟打邊爐都幾好食。牛栢葉打邊爐都好吸收到湯底嘅味道😛最重要係有好多唔同嘅雪糕都係任食!我好鍾意嘅Dreyers都有🥰

2024-03-25 42 瀏覽
之前都有食過呢一間嘅打邊爐🍲金牌餐廳有推出咗一個新嘅套餐🫶🏻竟然可以以一個價錢食晒烤魚雞煲同埋打邊爐🔥首先會食咗烤魚先再係雞煲最後係打邊爐🙌🏻烤魚和雞煲分別選擇了麻辣的口味❣️夠晒重口味而且辣到度大概係小至中辣的程度💭就算唔太食得辣都可以接受到的程度🤪烤魚和雞煲的份量也是不少的☺️食完呢兩樣嘢都已經有七成飽再食埋打邊爐真係超級滿足🥸烤魚有炸過再放落湯煮的所以魚味十分出🥰雞煲的肉質都係不錯的雪味都算冇咩😙最後打邊爐的配料和平時的大同小異🤲🏻但是值得一讚係可以任食海鮮仲要有大大隻扇貝😍 就連安格斯牛頸脊都可以任食肥瘦都適中🤤蔬菜入邊最鍾意冬菇可以吸晒湯底的精華😉最特別係有蝦棗真係超級罕見😋
2024-03-20 96 瀏覽
住係元朗嘅我講起打邊爐,這間餐廳一定係頭三選擇之一!店員服務態度不錯加上價錢十分合理,食物選擇也偏多,所以已經去食過三次以上🤭今次就不單止食打邊爐,仲有烤魚和雞煲食!烤魚十分細心,不單止有麻辣的還有蕃茄烤魚🍅所以唔食得辣的人都可以食到烤魚!蕃茄烤魚,不單止有魚,還有薯仔🥔番茄,簡直就係蕃茄薯仔湯!烤魚肉質都不錯的偏嫩。而表面有大量芫荽,配上烤魚食以外的夾!另外,雞煲就相對普通一點,個人比較鍾意食烤魚同打邊爐多啲,就不多介紹雞煲了!但係質素都係不差的🤭打邊爐湯底選擇了黑蒜排骨湯,有一點似拉麵的湯底🤣打邊爐最大的特點就係可以有大量的海鮮任食,包括有蝦,魚,青口,螺肉,扇貝,九肚魚等。以打邊爐來講海鮮都算幾新鮮,仲要每一件都係大大件的!正!個人最愛係蝦,夠彈牙🦐肉就必食安格斯牛頸脊,牛味十足,咬口很好!但要注意牛肉需要同店員落order!
2024-03-19 73 瀏覽
聽講元朗有間火鍋放題有埋烤魚同雞煲,材料新鮮又充足,服務又好,昨天同班friend嚟試味蕃茄烤魚🌈烤魚又滑又好食,肉質新鮮嫩滑有驚喜😍即使煮耐左都唔會變到好乾身,坐位舒服,食烤魚同時仲可以打邊爐,一鍋二食😁蒜茸燒蠔🌈好大隻蠔肉装滿成個蠔殼,滿瀉嘅蒜蓉超級美味,呢度燒嘅海鮮燒得juicy😋唔會乾,蒜蓉調味唔會過咸👍🏽麻辣雞煲🌈雞件係我食過所有雞煲中最大件的,而且啖啖肉冇乜骨🥰安格斯牛小排🌈油花分佈均勻,肉質結實,柔軟帶咬勁,脂肪比例平均,食落好滑身,有入口即溶嘅感覺,極度推薦💯聖子🌈好肥美又鮮甜又新鮮,好嫩滑沙蜆🌈食落唔會韌,肉質算嫩身彈牙鮮味 一粒沙都唔會有,正呀🤩

聖子🌈好肥美又鮮甜又新鮮,好嫩滑
2024-03-14 101 瀏覽
❤️蕃茄烤魚呢個係一次性既,唔食得辣既我地就簡佐蕃茄味,烤魚係原條魚上枱,魚肉鮮嫩多汁,搭配新鮮既蕃茄薯仔,口感醇厚,烤制既過程中,蕃茄既酸甜同魚肉既鮮香相互融合,令人陶醉,鮮味滋味!💛蒜茸燒蠔呢個都係任食既海鮮,令人欲罷不能,烹飪時使用既特選蒜茸,烤制後散發出既香氣令人滿足,蠔肉飽滿肥美,質感鮮嫩,搭配蒜茸簡單而獨特既調味,蒜茸既香氣同蠔既鮮美係口腔中綻放出黎,超級滿足呀!🧡火鍋呢度既火鍋都係任食,佢地既黑毛豬,牛丸同山根都好好食,黑毛豬口感柔軟,牛丸同山根就異常彈嫩,令人回味無窮!
❤️蕃茄烤魚
💛蒜茸燒蠔
🧡火鍋
2024-03-14 75 瀏覽
網上好多元朗人係群組推介呢間火鍋店🍲,當然要試下呢到個麻辣烤魚,套餐就最扺食😂麻辣烤魚⏩️⏩️條魚真係勁多魚肉,啖啖魚肉,魚香濃郁,肉質結實,小辣都好夠辣,好香好惹味份量夠3個人食😄麻辣雞煲⏩️⏩️我哋嗌左最少辣,都keep到麻麻辣辣刺激嘅口感,雞煲以花椒、辣椒、大蔥、洋蔥等熬製,香辣兼備,雞煲當然唔少得惹味嘅雞件,雞件食落好嫩滑,唔錯👍🏽聖子⏩️⏩️新鮮有咬口,大隻飽滿,好鮮味😋蟹⏩️⏩️蟹膏多到湧晒出黎,啖啖都係膏,蟹肉亦鮮甜,入口嫩滑,非常滿足!安格斯牛頸脊⏩️⏩️依個牛都不得了,牛味濃郁又嫩滑,入口香滑,睇到啲花纹就好想快啲淥嚟食😊金菇⏩️⏩️嫩滑爽脆多汁冬菇⏩️⏩️鮮嫩,嗦埋啲湯汁一齊食好味

聖子⏩️⏩️新鮮有咬口,大隻飽滿,好鮮味😋

金菇⏩️⏩️嫩滑爽脆多汁

冬菇⏩️⏩️鮮嫩,嗦埋啲湯汁一齊食好味
2024-03-12 66 瀏覽
蕃茄烤魚湯底就係蕃茄薯仔湯有一大嚿蕃茄同薯仔薯仔都煮得幾淋(๑・̑◡・̑๑)烤魚先炸後放上鍋中魚肉也挺好的唔會好柴魚皮炸得好脆好香口(*´ω`*)不過要注意份量偏多建議4個人以上食麻辣雞煲雞煲就係要食辣先得嘅(*´∀`)♪麻辣整得幾好辣度調教得很好雞肉大大塊仲要很入味的(╹◡╹)♡四川麻辣湯打邊爐湯底有辣或者唔辣的想食重口味之選要揀呢個(^_^)有夠辣有夠麻食物都可以佈滿麻辣的味道(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)打邊爐配料-海鮮-竟然呢個價錢有得任食海鮮當然要食爆啦仲要款式有十分多本人最愛就是螺肉和青口♪( ´θ`)ノ兩者都係大大件冇沙或者怪味(◐‿◑)-肉-牛肉有兩大款安格斯牛小排和安格斯牛頸脊兩者也很好食ʕ•ᴥ•ʔ牛小排冇咁多油脂牛味弱少少牛頸脊油脂平均啲牛味重啲各有各的好^ω^
蕃茄烤魚
湯底就係蕃茄薯仔湯有一大嚿蕃茄同薯仔
薯仔都煮得幾淋(๑・̑◡・̑๑)
烤魚先炸後放上鍋中
魚肉也挺好的唔會好柴
魚皮炸得好脆好香口(*´ω`*)
不過要注意份量偏多建議4個人以上食
麻辣雞煲
雞煲就係要食辣先得嘅(*´∀`)♪
麻辣整得幾好辣度調教得很好
雞肉大大塊
仲要很入味的(╹◡╹)♡

四川麻辣湯
打邊爐湯底有辣或者唔辣的
想食重口味之選要揀呢個(^_^)
有夠辣有夠麻
食物都可以佈滿麻辣的味道(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

打邊爐配料
-海鮮-
竟然呢個價錢有得任食海鮮
當然要食爆啦仲要款式有十分多
本人最愛就是螺肉和青口♪( ´θ`)ノ
兩者都係大大件
冇沙或者怪味(◐‿◑)
-肉-
牛肉有兩大款安格斯牛小排和安格斯牛頸脊